Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem. Príliš ma to nebavilo. Nebolo to zlé, ale nejednalo sa ani o hororovú udalosť. Solídny priemer s dobrými maskami, pár fajn scénami a zaujímavým umiestnením do obdobia 2. svetovej vojny. Negatívne hodnotím nezaujímavé postavy a občasné, veľmi jemné ladenie do čiernej komédie (čo mi v hororoch nevyhovuje). Mám z toho čudný pocit. Ako keby tvorcovia nevedeli, čo konkrétne natáčajú; ešte pomerne krátko pred premiérou vraveli, že je to rip-off Cloverfieldu, potom to nejakým divným spôsobom zostrihali a nie je to napokon ani vojnový film, ani akčný, ani horor, ani zombies a určite to ani nespadá do cloverfield-univerza. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Overlord je film, ktorý rozohrá parádnu prehliadku na poli rôznych žánrov. Začne to ako vojnový film, kde už úvodná lietadlová scéna naznačí, že tu sa nejakých pokojných chvíľ divák nedočká. Postupom času sa z vojnovej drámy film preklenie v hororový snímok, kde hlavným bodom zápletky sú lekárske experimenty nacistov. Film som si obľúbil celkom kvôli charakterom, každá postava sa môže pýšiť odlišnou osobnosťou, čo sa mi pozdávalo. Overlord samozrejme nemá nič spoločné s realitou, má oveľa bližšie k videohre, ale nie je podľa nej natočený. Vráťme sa ale k filmu. Vďaka štedrému rozpočtu sa tešte na bláznivú výpravu a snáď až komiksové triky. Dánsky herec Pílou Asbaek si svojho náckovského kapitána veľmi užíva a vo chvíli, keď mu ustrelia polku tváre, tak si to užíva ešte viac pod zbesilým make-upom, ktorý mu každý deň nanášali maskéri. Z filmárskeho hľadiska je to samozrejme klasa, všetko funguje ako má a ak budete mať šancu vidieť ho ako ja na stene cez premietačku, tak tak učiňte. Na monitore počítača alebo mobile to nebude ono. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých filmov, ktorý ma milo prekvapil. Nebyť producenta J.J. Abramsa, asi by som o toto ani nezakopol. Čo dodať, prišlo mi to niečo ako Wolfenstein. A ten ja zhodou okolností mám rád. Kombinácia náckov a zmutovaných nadľudí mi tu výborne sedela. Herci sú tu všetko no name mená, čo je škoda, ale ako béčková jednohúbka s menším rozpočtom je to potešujúce, obzvlášť kombinácia mutantov a druhej svetovej tomu mimoriadne sedí. Réžia je síce slabá, chýba miestami lepšie napätie, aby sa to vyšplhalo vyššie, ale v rámci žánru sa niečo takéto ťažko hľadá. 75% - 4* ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Zklamání, které do jisté míry pramení z toho, že očekávání byla někde úplně jinde. Počítal jsem s trochu více klaustrofobickým pojetím laboratoře, a dost možná o něco lepšími herecké výkony (například naprosto zahozený talent Iaina De Caesteckera a nevýraznost Wyatta Russella). Nápad je sice sám o sobě skvělý, ale potenciál rozhodně využit nebyl. Své diváky si ale podle všeho najde... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Být Overlord typickým válečným filmem, ohodnotil bych práci tvůrců zřejmě odpadem, jenže tohle byla klasická vyvražďovačka pro lidi, kteří si uměli vychutnat Wolfenstein a Residenta, takže jsem si tu šílenost užil a své připravené poznámky o historických nepřesnostech jsem hbitě vyhodil. Tady mi vážně přišlo veškeré kritizování zbytečné, pokud vám nevadí pár prolitých hektolitrů krve, občasné hlubší nahlédnutí do anatomie člověka a malý francouzský fanoušek baseballu, hoďte se do klidu, vypněte mozkové funkce (kromě těch základních, samozřejmě) a máte slušnou šanci, že se u snímku pobavíte. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno