Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 8

Recenze (860)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jako nadosmrti infantilní fanoušek ryzích blockbusterů plných třeskuté akce a oku lahodících digitálních efektů musím pochopitelně konstatovat, že je megadrahý Valerian šíleně super. Dvě a půl hodiny odtržení od šedivé reality po boku Bessona, tvořícího "nový 5 Element", mi prostě dokonale uhraly, škoda jen nevýrazného konce (to nejlepší se děje v prvních 90-ti minutách). S povděkem kvituji také vedlejší postavu velitele, jehož morální přesvědčení a smysl pro zdravý důvtip otřásly mou ztracenou vírou v duchaplné charaktery ve filmových sci-fi vesmírech. Bombastickej space opera trip, kterej nakonec byla velká chyba v tom kině vynechat! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi sľubný rozjazd, následovaný hravými dobrodružstvami, ktoré niekedy nemajú pre dejovú linku žiadny význam (celá vsuvka "product placementu" Hawke/Rihanna pre amerických divákov), a všetko zakončené tak, ako predpokladáte v polovici filmu bez snahy aspoň trochu osviežiť žánrové klišé. Akoby Besson všetku svoju fantáziu použil iba na príšerky, príšery, výpravu a jednotlivosti, na ktoré sa dobre pozerá, a bolo mu jedno, či si divák jeho spektákel pre niečo zapamätá. Ja si z neho zapamätám iba Caru Delevingne, čo je zásluhou iba jej a jej kostymérky. A fakt je treba režisérovi Bessonovho formátu vysvetlovať, že Clive Owen sa do role takéhoto záporáka vôbec nehodí, a že by filmu parádne prospelo už len to, keby si postavu vymenil so Samom Spruellom? ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Technicky naprostá špička. Kontrast mezi tím, jak dobře je to udělané a jaká je to vlastně sračka je ohromující. Přišlo mi, jako když koukám na brilatní úvodní filmeček k videohře, nebo na geniální videoklip, ale to co dělá film filmem naprosto selhává. Příběh, emoce a hlavně herci. Proč do prdele vybrali asi nejnesympatičtější dvojici vůbec? Ten kluk vypadá na sedmnáct, je vychrtlej, má debilní účes a snaží se prodat roli drsnýho hláškujícího vesmírnýho sukničkáře. WTF? To bych věřil Chrisi Prattovi, nebo Willu Smithovi, ale jak může někdo soudnej dát takovou roli tomuhle klukovi? Ta holka se zase furt jen tváří nasraně. Ale alespoň je hezká a často tam běhá v bikinách. Každopádně chemie mezi nima je nulová. Bohužel i ostatní herci jsou fakt špatně vybraní. A dost často mají hodně debilní kostýmy. Ale to není jedinej fail. Prostě tam fakt nefunguje nic, kromě občasnýho humoru. Třeba když tam umře docela dobrá postava a teď tam je dojemná scéna, tak to je tak sterilní až to bolí. Přijde mi, že se Besson zbláznil, že to dotáhl až dokonce. Takhle by asi vypadal Pátej Element, kdyby vyměnil ty áčkové herce za druhořadé ochotníky. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky úchvatné, ale tím to bohužel hasne. Bessonovi se nedaří najít jednotný styl a udržet fikční vesmír pohromadě, Ústřední duo hrdinů postrádá chemii, zápletka je sice košatá na odbočky, ale plytká na nosný rámec a tempo povážlivě kolísá. Kromě úchvatných triků stojí za zmínku jen skvostná Cara Delevigne. Spíš, než k Pátému elementu má bohužel Valerian mnohem blíž k Arthurovi a Minimojům... Což není pochvala.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prudké zklamání a jeden z nejhorších Bessonových filmů. Film má plusy pouze dva a to jest překrásná modelka/lesbička Cara Delevingne a vynikající 5 minutový performance Rihanny, což je trošku mimo když se jedná o nejdražší Evropské Sci-Fi. Efekty na můj vkus až moc barevné a pohádkové, akce je hodně málo a především je nezajímavá, tempo je neskutečně pomalé, ty dvě hodiny se mi v kině táhly neskutečně, někde v půlce filmu jsem se podíval na hodinky a plánoval jsem útěk, že další hodinu prostě nevydržím, no nakonec vydržel ,ale o nic jsem nepřišel. Tohle se prostě nepovedlo. Protrpené kino. 35% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)
  • Při průchodem Rajské uličky (Paradise Alley) narazí Valerian (Dane DeHaan) na zrzavou ženu v rudých šatech, která mu nabídne své služby. Valerian odvětí, že není správného druhu. Jedná se o odkaz na postavu Jessicy Rabbit z filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988), kde byla vdaná za králíka Rogera. (KillHurt)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama