Reklama

Reklama

Až tam nezbyl žádný

(seriál)
  • Česko Deset malých černoušků (více)
Trailer

Epizody(3)

Kniha "Deset malých černoušků" od Agathy Christie, které se na celém světě prodalo přes sto milionů výtisků, se stala nejprodávanější detektivkou všech dob. A nyní byla poprvé převedena do seriálové podoby. Je rok 1939 a Evropa balancuje na pokraji války. Na Černochův ostrov, odlehlou skálu u pobřeží Devon na jihu Anglie, je pozváno deset lidí s pochybnou minulostí. Navzájem se neznají a jejich tajemný hostitel chybí. Každý z návštěvníků, kteří jsou zcela odříznuti od nedaleké pevniny, je obviněn ze strašlivého zločinu. Když pak začnou jeden po druhém záhadně umírat, uvědomí si, že vrah může být mezi nimi. Komu se podaří přežít? A kdo je vrah? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že Agatha Christie je něco na způsob Charlese Dickense? Taková ta starosvětská britská klasika, kterou čte jenom vaše babička? Zkuste si pustit And Then There Were None a možná budete překvapeni, kolik nenávisti, zla a temnoty se do takové staré dobré Agathy vejde. Už jen ten celkový počet vražd! Zpracování od BBC je jako obvykle výborné - od kamery po herecké výkony, vše šlape jako hodinky. Zde se k tomu ovšem přidává jeden z nejlepších příběhů detektivní literatury, dost nekompromisní a špinavá úvaha o zločinu a trestu. Díky tomu toto dílo přerůstá hranice pouhé televizní minisérie a snese srovnání s filmy jako Sedm nebo Obvyklí podezřelí. Nejlepším doporučením budiž, že ačkoli tři hodiny sledujete deset herců na jenom fleku, ani na minutu se nenudíte a celé se to dá bez problému zvládnout na jeden zátah. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Agathou to mám tak, že jsem minimum četl a většinu viděl. Ale o tomhle románu vím, jak dopadne, ačkoli jsem ho nikdy v ruce nedržel. Takže jsem jen celou dobu čekal, jestli dopadne fatálně anebo tak, jak ho autorka upravila pro svou divadelní hru. Nejdřív jsem dal absolutní hodnocení, ale pak jsem si uvědomil, že jsem během celého sledování kalkuloval s tím, že dám víc, když to dopadne podle mých představ, takže jsem pak musel slevit. Jinak by ale takhle měly vypadat všechny ty temné adaptace paní Christie - paranoia, zločin a trest, výlet do vzpomínek, osudovost, prvotřídní herci (Aidan Turner!), nesmlouvavost ve zpracování, ději i konci. 90%. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pf. Vždy když jsem už měla nějaké tušení tak přišel nějaký zvrat a všechno bylo jinak :D Knihu jsem nečetla, žádné jiné adaptace jsem před tím neviděla, takže musím říct, že překvapivé to pro mě rozhodně bylo. Atmosféra výborná, postavy taky. Jen na můj vkus to bylo místy až moc vtipné a tak trošku jsem na konci postrádala podrobnější vysvětlení všech událostí. 4* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší zpracování slavného románu Agáty Christie "Deset malých černoušků". Díky roztažení na 3 hodiny (3 dílná minisérie) se oproti předchozím zpracováním, daří výborně vykreslit postavy a díky tomu postavy diváka daleko více zajímají. Jako třešnička na dortu jsou velice dobré herecké výkony známých i neznámých herců. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jednou bych chtěla vidět verzi černoušků, kde nepozmění knižní konec, zašeptala čtenářka... A přání se splnilo, i Agatha by byla spokojená s nejnovější verzí, která je věrná a přesto dobrá. Herecké složení nemohlo být lepší, akorát jsem to chvíli po začátku stopla, abych si zde ověřila, že ten vysoký, oholený, chladnokrevně se tvářící (a čistý!) Philip Lombard je špinavý zarostlý trpaslík Kili z Hobita, Aidan Turner :-). Více se dočtete v komentáři evulienky3 a VaHa, kteří dokázali (jeden na dvou řádcích, druhý na.. trochu více prostoru) vyjádřit vše. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodná verzia knihy, podľa ktorej je tento seriál natočený, bola vydaná v roku 1939 pod názvom „Ten Little Niggers“ (10 malých černoškov). Tento názov bol však považovaný za rasistický a tak bola kniha vydaná aj pod názvom „Ten Little Indians“ (10 malých Indiánov). Od roku 1985 sa používa názov „And Then There Were None“ (A neostal ani jeden). Zmena sa týka aj riekanky v knihe, kde sa niggers (černoškovia) zmenilo na soldier boys (vojaci) a taktiež názvu ostrova z Nigger Island na Soldier Island. (Hank_Scorpio)
  • Filmový dům stojí v obci Harefield na okraji Londýna (Harefield House). Ostrovem je Mullion Island na Cornwallu, dům je na něj doplněn pomocí CGI. Přístav je Mullion Cove. Dále se natáčelo v Newquay a Kynance Cove (pláž) a vlakové scény se natáčely v South Devon Railway. (rakovnik)

Reklama

Reklama