Reklama

Reklama

55 schodů

  • USA 55 Steps (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí paranoidními záchvaty a je hospitalizovaná na psychiatrickém oddělení v sanfranciské nemocnici. Když jí lékaři odmítnou snížit dávkování léků, obrátí se na právničku Colette Hughes. Příběh podle skutečných událostí vychází ze soudního řízení, které se stalo precedentem v psychiatrické léčbě v USA. Drama ze soudní síně v osmdesátých letech je poctou skutečným aktérkám procesu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

silentname 

všechny recenze uživatele

"55 Steps" je podľa mňa skutočne skvelý film. Myslím si, že podáva zaujímavý príbeh, o ktorom som nepočul, má veľmi dobré dve hlavné protagonistky a chceme, aby dotiahli boj do zdarného konca. Helen Bonham Carter podáva fantastický herecký výkon, ktorý jej verím všetkými desiatimi a pritom je súčasne veľmi sympatickou postavou, ktorú chceme vidieť zvíťaziť nad nemocnicou, ktorá jej dáva vyššie dávky liekov proti jej vôli. Hilary Swank je rovnako skvelá. A je pre mňa zaujímavé vidieť ako sa z jej advokátky postupne stáva jej priateľka. A ako si snažia jedna druhej pomôcť vo svojom živote. Prípad je jedna vec, no sú rovnako schopné ovplyvniť jedna druhej aj svoj vlastný život. Neviem ako sa to tvorcom podarilo, no je to jednoznačne film, ktorý musím vysoko oceniť. Ale nielen pre jeho príbeh a herecké výkony. Myslím si, že je rovnako skvele zrežírovaný a sú tu scénky, na ktoré nezabudnem. Je v tom veľká dávka energie, film sa nesnaží tlačiť na city a byť depresívny. Má v sebe veľkú dávku optimizmu a dobrých a príjemných momentiek. Alebo dokonca šťastných momentov. A myslím, že práve tie tomu dávajú to srdce, ktoré to potrebuje, aby to celé fungovalo. Osobne film odporúčam na pozretie a rozhodne patrí medzi vysoké karty roku 2018. A verím, že to nadchne aj vás. Hodnotenie: A ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Heleny Bonham Carter, které dobře sekunduje Hillary Swank, dojemné, věrohodné, lidské. Mrzí mě, že film nezískal ani jedno ocenění, zasloužil by si ho jednoznačně. Smutné, když si člověk uvědomí, že ČR má v psychiatrickém oboru zhruba tak 30 let, možná i víc, zpoždění a odnáší to právě pacient, kterým se může stát v dnešní extrémně náročné době opravdu kdokoliv!..... ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Člověk se na jednu stranu rád dozví něco o důležitých lidech v jedné důležité soudní kauze, na druhou stranu by filmu neškodilo víc dramatičnosti, abych neusínal. Režisér vlastně pracoval se samými kladnými postavami, chyběli mně tam parchanti, kteří by rozčísli tu poklidnou dějovou linku. Zajímavý příběh, ale moc mě nevtáhl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tento film na mě svou atmosférou působil podobně jako Temple Grandinová, který jsem před pár měsíci viděl. Sice každý je o něčem jiném, ale hlavní postava (asi i tady bych ji označil jako autistku) má neuvěřitelné síly a energie dotáhnout svou věc do konce. Tady jí ještě sekunduje právnička, nebýt její trpělivosti, tak by se taky nic nezměnilo. Zpracování je slušné, ale rozhodně za pozornost stojí herecké výkony, zejména ten u Heleny Carter. Co mě však na konci překvapilo bylo, jak si byli herci podobní se svými skutečnými předlohami ;-) Nezbývá než doporučit dále, protože pozornost si určitě zaslouží větší než teď aktuálních necelých 400 hodnocení po 3 letech od uvedení. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sa čudujem, že Helena Bonham Carter nebola nominovaná na žiadnu cenu, aspoň o tom nemám žiadnu vedomosť. Hrala to výborne. Životopisný príbeh, ktorý má čo povedať a rozhodne má potenciál chytiť za srdce nejedného diváka. Dokonca zaujímavé boli aj scény zo súdneho pojednávania, ktoré mi nie vždy celkom sadnú, no dialógy mali čo povedať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama