Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Lidský vězeň se ve vesmíru seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkové shrnutí a hodnocení si nechám na později, až budu mít za sebou celou třetí sérii, nicméně chci to dočasné/trvalé umístění v oblíbených seriálech nějak obhájit. Takhle nadšený jsem z žádného seriálu nebyl ani nepamatuju. I Carnivale si mě získával delší dobu, stejně tak Project Blue Book, ale tady jsem už od začátku tušil, že bych si to mohl zamilovat a i přes pár slabších epizod byl pro mě tenhle seriál s každou další lepší a lepší, takže se moje tušení jenom potvrdilo. Možná dojde k nějakému zlomu kdy mě to naštve nebo už to nebude ono (snad ne!), ale stejně chci tenhle seriál prozatím mít v oblíbených. Zaslouží si tam být - a že není jednoduché se tam dostat. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina 1. sezóny Final Space je lehký nadprůměr ale ta druhá je úžasná. Druhá polovina 1. sezóny je úžasná kvůli tomu, že samotný postavy vám přirostou k srdci dokonce i hlavní hrdina, který byl v 1. polovině neskutečně otravný, vtipy jsou často dobrý a nejlepší postava pro mě je KVN. Příběh tím jak se dostává do finále tak nabídne a ukáže strašně ale strašně moc a emoce samozřejmě fungují nejlíp až v posledním díle. 8/10 ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Další z řady animovaných sci-fi seriálů, který mi nesedl do vkusu a po třech viděných dílech nemám chuť ho sledovat dál a proto ta nízká známka. Narozdíl od Futuramy, či Rick a Morty jednotlivé díly na sebe navazují do většího příběhu, takže nemá smysl je sledovat samostatně či na přeskáčku. Sice jde o zábavný seriál, ale není tam tolik humoru jako v těch již jmenovaných. Současné hodnocení seriálu je vysoké, tak si nejspíš své diváky najde, ale já se k nim nepřidám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně musím říci, že po první sérii Final Space jsem by nadšen. Zajímavá zápletka, sympatické postavy a extrémně střelený humor. Úplně mi to sedlo do noty a střelil bych tomu 4 hvězdy. Mno a pak přišla série druhá a pojala to úplně jinak. Dostali jsme haldu nových postav, které už nejsou tak výrazné. Příběh se z ucelené dějové linky mění na epizodické příběhy a otevře se halda zápletek které vlastně ani nikam nevedou a v celkovém příběhu nehrají žádnou roli. A nakonec přišla série třetí. Příběh se vrátil k hlavnímu tématu ale extrémně se ubralo na humoru a to až tak, že když je v díle jeden vtip tak jste za něj rádi. S přibývajícími řadami taky extrémně přibývá nelogických situací. Jasně je to komediální animák, ale v momentě když už z toho ta komedie nějak mizí si toho začnete všímat nějak více. Taky jsem v žádném seriálu asi neviděl tolik falešných smrtí jako tady. Pokud se jedná spíše o hlavní postavy tak si můžete být jistí, že ta prostě neumře a to jí muže rozmetat klidně bomba. Jasně sem tam někdo umře doopravdy, ale protože tady umírá furt někdo tak to nemá na diváka prakticky, žádný dopad, a samozřejmě navíc umírají jenom vedlejší postavy. Kromě toho třetí série obsahuje neuvěřitelné množství "deux ex machina" děje, že mě to začalo docela vytáčet. Snad každý díl obsahuje děj ve smyslu, něco se posere, není žádné východisko a hle, na poslední chvíli se z prdele objeví nová postava/přístroj a vše je zachráněno. Ve třetí řadě se něco takového objeví prakticky v každém díle, dokonce bych řekl, že v rámci jednoho dílu i několikrát. Jo a ještě jedna věc která mě docela vytáčela byly emocionální momenty. V průběhu seriálu všichni podvedou úplně všechny, aby se nakonec zase sešli a donekonečna si vykládají jací jsou nejlepší přátelé a že si kryjí záda. Kdyby tohle z každého dílu vystříhali tak ty díly mají vždy tak o 5 minut méně. Abych to shrnul, doporučuji první sérii hlavně kvůli nápadu a humoru, další série jedou spíše na setrvačnosti a například já jsem poslední sérii dokoukal už ve zrychleném režimu přehrávače. Přestože mě to bavilo asi mi nevadí, že to třetí sérií skončilo poměrně neuzavřeně, protože si myslím, že by další série jely v klesajícím duchu a zmítaly se v patosu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Až na ty chvílemi zbytečné dialogy, kdy hrdina komentuje cokoliv, tak musím říct, že jsem nebyl absolutně připravený na to, co přijde. Epičnost v rozměrech o jakých se Rickovi a Mortymu ani nezdálo a jistota přežití postav asi jako u Hry o trůny. Za mě super, ale jak říkám, ubrat rádoby hlášek a je to jasná 5*hvězda. Skvělá hudba. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce seriálu Olan Rogers vytvořil první pilot již v roce 2010. (bignothing)
  • Seriál vychází ze tří krátkých filmů Gary Space, které režisér Olan Rogers zveřejnil v roce 2010 na svém YouTube kanálu. V roce 2017 na YouTube zveřejnil také pilotní díl seriálu Final Space. (D.Moore)

Reklama

Reklama