Reklama

Reklama

Lolita

Trailer

Obsahy(1)

Emigrant z Evropy Humbert Humbert je po příjezdu do města Ramsdale v New Hampshiru zasažen amorovým šípem a plánuje se oženit s Charlottou Hazeovou. Avšak jen proto, aby byl navždy blízko svému miláčku – Charlottině předčasně vyspělé dceři Lolitě! Filmař Stanley Kubrick prozkoumává téma sexuální posedlosti (námět, ke kterému se vrátí o 37 let později ve filmu Eyes Wide Shut) v této hořce komické a dojemně jímavé adaptaci románu Vladimíra Nabokova. James Mason hraje záludného a pošetilého Humberta, ženatého z nouze s Charlottou (Shelley Winters), který musí soupeřit s všudypřítomným a otravným Clarem Quiltym (téměř chameleonský Peter Sellers), když jeho duši polapí bezstarostná dospívající dívka (Sue Lyon) s oním „nádherným, poetickým a melodickým jménem“ – Lolita. (Magic Box)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Nečakal som vela, dostal som však ešte menej. Táto polokomédia si nezaslúži takéto vysoké hodnotenie. Herecké výkony sú ok, to je tak ale všetko. Kubrick ma hrozne sklamal, začínam si mysliet, že až taký dobrý režisér to nie je. Tento film je proste zlepenec blbostí. Hodnotenie:45% 

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Taky si myslím, že je ve filmu Humbertovo zoufalství vyjádřeno velmi plasticky. To, že z něj od počátku neukapává patetické zoufalství (jako v případě Lolity z roku 1997) považuji za klad. Toho, že film není otrockým přepisem románu, si taktéž velmi cením. Film má zkrátka zcela jiné výrazové prostředky než literatura a Kubrickova Lolita těchto filmových prostředků navýsost geniálně využívá...

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnocení, recenze)

Já osobně si myslím, že postavy jsou vykresleny dobře, chápal jsem je. Film od Lynea jsem ale bohužel neviděl, takže nemůžu vůbec srovnávat. Na druhou stranu musím upřímně přiznat, že mě zhlédnutí jeho Lolity ani trošku neláká. V Kubrickově verzi jsem našel všechno tak, jak se mi líbí (taky jsem dal 5 hvězd). Od dobré hudby, přes záživné vyprávění, až po herecké výkony a výbornou kameru.

Lipi21

Lipi21 (hodnocení, recenze)

Neřikám že tam citovost uplně chybí...jen prostě porovnávám s filmem od lynea a s tim co jsem citil kdyz jsem cetl knihu - pak tenhle film zustal jen matným černobílím odvarem s ne dost dobře vystiženým charakterem postav...za normálních okolností bych dal hvězdy asi tři,neřikám že je to špatnej film - dvě dávám,kvůli tomu zklamání mého očekávání a nespravedlivosti v porovnání s lyneovou lolitou

Carodej_pes

Carodej_pes (hodnocení, recenze)

Lipi21: Vykreslení pocitů a zoufalství si ve filmu nenašel? Co třeba scéna s paní Hazeovou a Humbertem o pár chvil předtím, než ji chtěl v koupelně zastřelit? Pusť si tu část celou od začátku a pozorně sleduj. Dát jenom dvě hvězdy je nehoráznost a myslím si to, byť sem knihu nečetl.

Miksa

Miksa (hodnocení, recenze)

Taky bych řekl, že má Kubrick lepší kousky. Ale jak můžete tvrdit, že se to nedá s knížkou srovnávat,když autorem scénáře je sám Nabokov.Řekl bych, že o asi jedinej přesně věděl jak by to mělo být. Jinak remake Lolity hodnotím taky velmi kladně.

Lipi21

Lipi21 (hodnocení, recenze)

a co chtěl podle tebe říct?...osobně musím víceméně souhlasit s doeboyem, že podceňovaná lyneova lolita je rozhodně daleko lepší! Kubrickův snímek podle mě postrádá tu sílu, která se ani zčásti neblíží geniálnímu Nabokovovu dílu...jo možná tím chtěl říct Kubrick něco jiného...ok...ale citovost je v tomhle díle zásadní, Lolita je na silném citu postavena, od toho se všechno odvíjí. A právě vykreslení Humbertových pocitů a zoufalstfí mi tady tak zásadně chybí, že nemůžu dát víc než **

Gianni_B

Gianni_B (hodnocení, recenze)

Dle mého názoru chtěl Kubrick ve filmu ukázat něco trošku jiného než Nabokov v románu. Jsem přesvědčen o tom, že adaptace knihy nemusí být nutně tím lepší, čím je věrnější.

Doe Boy

Doe Boy (hodnocení, recenze)

Kubricka mám rád, nicméně musím říct, že tímto filmem šlápnul vedle. Kdo četl Nabokovův román musel být naprosto zklamán. Navíc představitelka Lolity se na svou roli vůbec nehodila. O sto procent lepším filmem je Lyneova Lolita z roku 1997 s hudbou Ennia Morriconeho, jež dodává tomuto obrovskému příběhu pravou atmosféru...fakt, že kubrickova lolita má více procent než zminovaná Lyneova s i vysvětluji tím, že většina diváků nečetla román a zaslepeně dávají hvězdičky velkému Kubrickovi...promiň Stanley tohle se ti opravdu nepovedlo !

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Vizuálně nejméně podmanivý Kubrickův film nejlépe dokazuje jak skvělým byl režisérem.

Reklama

Reklama