Reklama

Reklama

2048: Není úniku

  • USA Blade Runner 2049 - 2048: Nowhere to Run (více)
Celý film

Obsahy(1)

Režisér Denis Villeneuve požádal své oblíbené umělce, aby vytvořili tři krátké filmy, jimiž ztvární některé klíčové události předcházející ději filmu Blade Runner 2049. Všechny tři snímky, k nimž patří i 2048: Není úniku, byly uveřejněny několik týdnů před premiérou celovečerního filmu a sloužily tak k jeho propagaci. Hrdinou tohoto mikropříběhu ze špinavých ulic Los Angeles budoucnosti je replikant Sapper Morton (Dave Bautista). Rozhodne se ochránit matku a dceru, trhovkyně ohrožované bandou agresorů, čímž ale odkryje svou pečlivě tajenou identitu. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (56)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Zdařilý a celkovým pojetím lepší kraťas než předchozí Nexus Dawn. Už jen za tu skvěle zvládnutou akci s kreativním hudebním doprovodem a vyobrazení obyčejných obyvatel v deštivém pochmurném pozadí kontrastující s neonovými nápisy, stojí kraťas za vidění. Absence jakýchkoli nových informací tu je opět patrná stejně jako v uveřejněných trailerech a TV Spotech. Takhle povedená tajnůstkářská propagace nákladného filmu tu už dlouho nebyla. 7/10 Více v mé souhrnné novince o dvou zveřejněných kraťasech ze světa Blade Runner 2049 na webu Filmový Guru. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kraťas od kterého jsem čekal cokoli jen ne ten náznak epičnosti, plných ulic a tísnivé atmosféry přelidněné ulice. 2048: Není úniku je krásný krátkometrážní předkrm předtím, co nás tento rok v žánru sci-fi čeká. Snad se i výsledný Blade Runner předvede v podobně kvalitním světle. Luke Scott totiž zde dokazuje, že pracovat v tomto žánru umí. 75% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bitka a bonzák, který nastartuje Goslingův případ z filmu. Bautista hodně solidní a svou velkou šanci rozhodně nepromarnil. Na krátké ploše slušně představuje postavu i běsy, které ho trápí. Přece jen je ale škoda, že se jeden z kraťasů nepověnoval Deckardovi. Klidně mohlo jít o anime. Přece jen celou dobu neseděl se psem ve Vegas a nechlastal Johnnieho Walkera Black Label The Director's Cut Blade Runner 2049 limited edition. Nebo jo? ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

I chronologicky nejnovější kraťas předcházející Blade Runnera 2049 není zbytečnou vystýlkou. Dave Bautista jako replikant Sapper Morton trpící něčím jako PTSD se v jednom okamžiku rozhoduje pomoci trhovkyni a její dceru, čímž prozradí svůj původ a nepřímo si zpečetí osud, jelikož jej zanedlouho najde a zabije K. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek má nešťastný střih a jeho vyvrcholením je přesně ten typ efektně nasnímané akce, který nemám rád, ale jako čistokrevná zlomyslnost, která láká na film, co není, je Scottův kraťas ucházející. Ten, kdo byl navnaděný Bautistou a jeho wrestlingovými hmaty, musel během sledování Blade Runnera 2049 mnohokrát překročit práh zoufalství, protože Villeneuevův kousek představuje naprostý protipól Scottovy snahy. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama