Reklama

Reklama

Bajo la Rosa

  • angličtina Under the Rose

Obsahy(1)

Mladičká dívka Sára (Patricia Olmedo) žije s rodiči a svým bratrem pokojný život až do doby, kdy je po hádce s matkou unesena. Únosce (Ramiro Blas) se záhy ozve s nabídkou návštěvy v jejich domě, na které si začíná diktovat podmínky dívčina návratu pod záminkou její smrti. Chce, aby její matka Julie (Elizabet Gelabert), bratr Alex (Zack Gómez) či otec Oliver (Pedro Casablanc) řekl nahlas své tajemství. Koho z nich myslí a co přesně chce slyšet? Každý v životě má přece něco, co by rád držel pod pokličkou. Kam až hra na pravdu dokáže zajít a co je motivem únosce? Jedna zásada se musí dodržet – „pod růží se mluví vždy pravda“. (MJMilan)

(více)

Recenze (66)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Růže je pro někoho květina krásná, někomu voní ale má také trny. A trnitá bude i dnešní noc pro trojici která "pod růží" bude muset z rukávu vysypat svoje prohřešky a tajemství(jen tak můžou zachránit svoji dceru/sestru). Co si nadrobili to si taky pěkně vyžerou. Tak jak to chce únosce jejich dcery/sestry. Pokud se do šesté hodiny ranní nedozví tajemství které chce slyšet už nikdy svoji dceru/sestru neuvidí. Hra nervů může začít. Neskutečnej psycho teror. Hodně silný 4hvězdy. Španělé o5 ukázali, že tohle umí. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Španělé si na tyhle zapeklité investigativní konverzačky potrpí. Ty obvykle sice nedopadají zle, ačkoliv díky svojí překombinovanosti vždycky odhalí spoustu slabin ve scénáři a ve výsledku působí hodně nepravděpodobně. Bajo la Rosa nijak z řady nevyčnívá, vyznačuje se ovšem maximální komorností a minimem vedlejších postav. Není to špatný snímek, ale bohužel postrádá výraznější zvrat a občas i díky ne zrovna excelentnímu herectví a až televizní dramaturgii nudí. 54% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Ďalšia španielska parádička, plnokrvná psychodráma o následkom konaní a prevzatí zodpovednosti za svoje činy. Tento atribút je síce vynucovaný netradičným spôsobom, únoscu totiž nezaujíma výkupné, ale priznanie. Film má dusnú komornú atmosféru, terror je každou minútou násobený až do šokujúceho finále. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle se nepovedlo. Zbytečně naturalistické a dovedené do zbytečného extrému. Zlo, které vyplodilo ještě větší zlo. Film se zbytečně táhl, byl relativně předvídatelný (jak postupné události, tak pointa), některé scény jsem musel zrychlit (dívat se 5 minut na vytrhávání zubů kleštěmi ztrácí na svém "kouzlu" - nehledě na nesmyslnou perverznost takové scény). Udělal jsem si teď španělskou thrillerovou jízdu - ale po perfektním Contratiempu následovaném slabším, ale přesto nadprůměrným El cuerpem je tady pokažené Bajo la Rosa - takže je to jízda z kvalitativního kopce. Ano, herecké výkony super, napětí (kolísavě) dobré, ale celkově to konání hlavní trestající postavy postrádalo onen morální rozměr snahy o dosažení spravedlnosti čistými prostředky, jak bylo brilantně zobrazeno v Contratiempu. Namísto toho se trestající postava v Bajo la Rosa mnohočetně svým konáním ušpiní, protože se snižuje ke zvrácené osobní pomstě, která je cestou do pekel. Lukáš 8:17 rozhodně neměl na mysli tohle. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“ricci.s” dal do placu ďalšiu novinku, no priznám sa, že ma dokonale nalákala až jedna z recenzií na “IMDb”, v ktorej som sa dočítal, že “Bajo La Rosa”, je jeden z najlepších španielskych filmov, aké boli kedy natočené. No a uznajte, to už sú fakt silné slová. Ja uznávam, že je príbeh, prevažne postavený na dialógoch 4 osôb, a následnom plnení úloh za “trest”, ako “oko za oko, zub za zub” pomerne nápaditý a istým spôsobom aj zaujímavý, no “kde nie je energia, tam nie je ani život”. Od hororu očakávam omnoho viac, ako len niečo, čo ma čiastočne zaujme. Prišlo mi to nesmierne nevyvážené, kedy veľmi hluché, nudné pasáže, striedali tie, v ktorých sa občas niečo dialo. Vývoj príbehu, mi tak prišiel úplne ukradnutý. Pár krát som sa pristihol ako driemem, no a tak budem smelo oponovať: toto definitívne nie je jeden z najlepších španielskych filmov, aké boli kedy natočené. Pokiaľ bude hodnotenie tohto snímku nad 60%, budem nesmierne prekvapený. A mimochodom, thriller možno, no o horor sa nejedná ani omylom. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama