Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný skutečný příběh, v průměrné katastrofické romanci, kde se bohužel snaží pouze Shailane Woodley, ale všichni ostatní jedou na neutrál (včetně režiséra i scénáristů). Vyjma překvapivé tečky na závěr a vyprávění na přeskáčku, nemá film čím zaujmout a je tak ideální pouze jako film, na který vyvedete partnerku a sami to bez větších problému překousnete. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný film založený na skutečném příběhu , krásne seznámení dvou lidi společné dobrodružství a cesta ke štěstí skrz moře a sám život. Neuprosný hurikán ale náhle vše změní a začína boj o přezití na moří proti slunci vodě hladu, beznaději, bolesti samotě a největšímu nepříteli halucinacemi. Jedinné co tomu filmu nedáva dokonalost je soundtrack dost spackaný nezaživný nevhodný jediná chyba filmu bohužel. Herecké obsazení super. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lodičkové survivaly mě zase tak moc neberou, tedy pokud to není neustálý boj s vodním živlem potažmo pokud okolo bárky nekrouží žraloci. A nic z toho se tu neděje. Vlastně jsou tu jen kluk a holka na lodi, občas maj hlad, žízeň nebo řešej zranění a ve flashbacích se vrací k tomu, jak se poznali a co je dostalo společně na loď. Já nevim, ale tohle se asi ani nějak zábavně natočit nedalo. Hurikán, který to mohl všechno ještě trochu vytrhnou také za mnoho nestál. No a aby toho nebylo málo, tak to Kormákur zabil neskutečně debilnim koncem. Shailene Woodley, kvůli které jsem se na to vlastně díval, mě nazklamala, ale to je tak jediná pozitivní věc, kterou k tomu můžu napsat. 30% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

První část, kde jde hlavně o flashbacky ohledně seznámení dvou hlavních postav je celkem nezajímavá a zbytečně dost utahaná. V této části máme možnost vidět snad všechny možné záběry na odhalené části těla případně stojaté bradavky hlavní herečky. Těchto záběrů je první půlhodina přímo prošpikovaná a celkem v takovém počtu záběrů to bylo únavné a otravujicí. Posléze se dostaneme dějem na vrak lodi a boj o záchranu života. Zde film překvapivě dostane hloubku a dá se mu částečně věřit prožívaný příběh. Ke konci, když se na plátně objeví osudný hurikán, tak při záběrech v větší výšky je velmi dobře vidět nekvalitní práce s CGI. Kdy vlny jsou rozmazané a nepůsobí věrohodně. Čekal jsem od toho více a dostal jsem velmi průměrné blatíčko. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že mě bude nudit devadesátiminutový snímek o katastrofě na moři s dvěma hereckými sympaťáky v hlavních rolích, vysmála bych se mu. Bohužel tomu tak skutečně bylo, zvolenou formu vyprávění (utahané flashbacky snažící se ukázat chemii mezi ústřední dvojicí) nepovažuji za šťastnou a od Kormákura bych čekala i trochu lepší vizuální zpracování (realističtější moře jsem viděla i v animácích od Pixaru, bouři si divák taky moc neužije). Z ospalé letargie mě vytrhnul vlastně jenom závěrečný zvrat, který mé hodnocení zaokrouhluje do vod lehkého nadprůměru. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Bežný natáčací deň začínal už o 4. ráno, a to dvojhodinovou plavbou od pobrežia, aby tak nebolo v zábere. Celkovo teda jeden deň na pľaci trval aj 12 hodín. (Astonko)
  • Přibližně v čase 01:11:00, když Richard (Sam Claflin) s Tami (Shailene Woodley) upevňují věci (člunek) na palubě, je vidět, že přední plachta (gena) je zcela sbalená (namotaná na rolfoku), ale o malou chvíli později při celkovém záběru je opět téměř celá rozbalená. (Jarek572)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) po hurikánu Raymond byla uvězněná na moři 41 dnů na zničené jachtě. Přežívala jen na jídle v konzervách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama