Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem dočetl Řbitov zviřatek od nejlepšího spisovatele , který byl , je a bude ( aspoň teda pro mně ).Na film jsem se netěšil , protože víme jak to většinou dopadá , když se natačí film podle knihy ale chtěl jsem tento film každopádně vidět.Kniha má neuvěřitelně skvělou atmosféru , jenže film taky a poslední 30 minut pro mně bylo docela i strašidelných.Největší chyba , která se dá filmu vytknout , je výběr herců.Jejich výkony jsou opravdu ubohé a hlavně Dale Midkiff ( Louis Creed ) , který má furt stejný výraz ve tváři a sem tam se pousměje, prostě hrůza.Alespoň , že ty dvě děti ( hlavně ta holčička) hrajou slušně.Ale i tak si myslím , že ty 4* jsou zasloužené. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená záležitost. Knihy se drží prakticky doslovně (však scénář napsal sám Stephen King), ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že se všechno děje až moc překotně. Delší stopáž by možná nebyla na škodu. Takhle jde povětšinou jen o dost rutinní ukazování obrázků z knihy, bez jakýchkoliv osvěžujících detailů a nápadů. Odstraněna byla role Judovy manželky, naopak Victor Pascow je na očích trochu víc. Plusem pořád zůstává sám příběh (byť byl jeho vývoj dost předvídatelný už v knize), výborný výběr lokací a potom to, co rovněž zdobilo knihu - solidní atmosféra, která hlavně v závěru pořádně zhoustne. Práce s ní byla v knize podstatně lepší, hlavně přechod z prakticky idylické první poloviny do napjaté a děsivé druhé, ale i tak je o co stát. P.S. Kocour Churchill je ztělesnění zla. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že číst knihu mě bavilo o hodně víc, než se dívat na tehle film. Jaksi mi vyprchalo to Kingovské kouzlo. První polovina filmu pěkně slabá, jediné co mě zaujalo byl ten mrtvý týpek a staříkův příběh z mládí. Teprve po oživení kočky se začíná něco dít. Naštěstí můj pokažený dojem zachránil docela svižný konec. Těšil jsem se jako vosa na bombon až se konečně objeví malý Gage se svým ďábelským dětským smíchem a započne jeho hra. Nic méně když to vezmu z jiné stránky pohledu, tak u podobně rušné silnice bych opravdu žít nechtěl. Slabší 4* ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řbitov domácích zvířátek (jak zní originální český překlad názvu Pet sematary) patří mezi Kingovy nejlepší a mezi jeho fanoušky nejoblíbenější knihy (jak můžete vidět například tady www.stephenking.kbx.cz ). I když se ale sám mistr na vzniku filmu podílel a dokonce o něm potom sám prohlásil, že je s jeho podobou spokojený (co mu taky zbývalo, když sám napsal scénář. Nemohl být přece za blba:)), výsledek tomu rozhodně neodpovídá. Hlavní vina ale leží především na režisérovi. Ten je totiž béčkař jako jetel a nedokáže před kamerou vyčarovat hororovou atmosféru, ani kdyby se na hlavu stavěl. Základní problém je už v tom, že absolutně nekontroluje světlo a tmu, natož aby s nimi dokázal nějak pracovat. Hlavní hrdina jde na hřbitov vykopat tělo svého syna za plného denního světla a potom blik, na dalším záběru už kope za temné noci. No prostě Ed Wood hadra. Další zásadní chyba Řbitovu je neskutečně zmršený konec. Kdyby to všechno skončilo, když hrdina naposled odchází na hřbitov, neměl bych námitek. Ale tohle... No, je mi to líto, ale víc než na 2* jít nemůžu. A kdyby King slyšel, jaký homosexuální hlas propůjčil jeho cameu český dabing, věřím, že by hodnotil stejně. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších adaptací Štěpána Krále, i když jeho novelu řadim spíš k těm průměrným / lehce nadprůměrným. Ta i na ploše 370 stran působí jaksi natahovaně a pořádně se rozjede až v úplnym závěru. Co se týče filmu, ten je na tom sice obdobně, ale aby obsáhnul to nejdůležitější z knihy, žene furt dopředu. Tragédie se tu tolik neoplakává a poměrně rychle se tahle část promění do klasické vybíjené. To mně rozhodně vyhovuje víc. Pravda, herecky asi trošku slabší, avšak tuhle černou kaňku spolehlivě kompenzuje příjemná atmosféra a povedené masky, vše samozřejmě v kabátu sympatických osmdesátek. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Ve snímku se nachází oproti knižní předloze několik změn. V knize má například Jud Crandall za manželku Normu. Ve filmu je již vdovec. (Nach)
  • Nabídku na režírování tohoto filmu dostal původně Tom Savini, ten však tuto možnost odmítl. (TheRaven)
  • "Churcha" hralo vo filme 7 mačiek. (rador)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno