Hřbitov domácích zvířátek 2
Cintorín domácich zvierat 2
Horor
USA, 1992, 96 min
Mary LambertPlakáty
Lidé jsou nepoučitelní a tak se přes děsivé události, které postihly rodinu Creedových, opět našel někdo, kdo se doslechl, že pokud nepohřbí svého mrtvého domácího mazlíčka na obvyklém hřbitově domácích mazlíčků, ale mnohem hlouběji v divočině do půdy starého indiánského pohřebiště, může mrtvého oživit. A opět ten někdo neuposlechl varování, že takový mrtvý už není, co býval. Tak tedy když zlý otčím zastřelí svému chlapci milovaného psa, chlapec ho společně s kamarádem pohřbí do prokleté půdy a to je začátek hrůzy, během níž živí pohřbívají mrtvé, mrtví jiné mrtvé a všichni společně pak další mrtvé. Hrůza nabírá na síle a obrátkách a je pouze na chlapci, který to všechno začal, zda dokáže příval krvelačných zombií zastavit. (Allan)
║Rozpočet $8miliónov║Tržby USA $17,092,453║Tržby Celosvetovo $-║ /20%/(10.8.2005)
tron
„Zožer to!“ – „Ty to zožer!“ Do mainského mestečka Ludlow sa po Creedovcoch sťahuje ovdovený veterinár (Anthony Edwards alias Dr. Mark Green z „Pohotovosti) s dospievajúcim synom (Edward Furlong rok po TERMINÁTOROVI 2: DNI ZÚČTOVANIA), lenže tu sa pohybuje prostredníctvom tajomného mikmackého pohrebiska (kde je pôda kyslá a kamenistá ako srdce muža) zombícky šerif (Clancy Brown sa onedlho stal „najdrsnejším bacharom, aký v Shawshanku kedy bol“, samozrejme tiež od Kinga) a... a nuda a rozpaky a nevhodný čierny humor a rutina. Už originál (tiež režisérky Mary Lambertovej) nebol poklad, ale mal minimálne strašidelnú atmosféru a sympatický pocit, že to tvorcovia berú (aspoň trocha) vážne. Ale táto dvojka je tradičnou dvojkou v najhoršom zmysle slova, takže ak minule z mŕtvych vstal kocúr Church, v dvojke sa musí samozrejme zo „sveta tam odtiaľ“ vrátiť človek, ale nespasí to ani masívna scéna sťahovania králikov. Fádne a bez hororovej poézie. Ale aspoňže sa z toho nestala nezmyselne nekonečná séria á la KUKURIČNÉ DETI.(1.2.2009)
zputnik
Předpokládám, že záměrem tvůrců tohoto snímku bylo, abych se i já (coby "prachsprostěprůměrný" divák) bál. Alespoň mně tato myšlenka párkrát během filmu napadla a asi to nebylo náhodou. Koneckonců tento snímek měl/má i kopu hororových ingrediencí (nějaký ten hřbitov, nevyřešené tajemství, sem tam nějaká ta zmínka o mrtvých, ledasjaký vystrašený úděs v očích etc.). Bohužel či naneštěstí však horor ještě automaticky není hororem jen proto, že někdo tyto ingredience v jakékoliv kvalitě a jakkoliv smíchá dohromady, a to vše v domnění, že to k napětí bohatě stačí. Shrnuto a podtrženo: Nekvalitní (tj. zmršené) zpracování dobrého námětu, pár napjatých scén a neustálý pocit, že tento záběr už jsem kdesi viděl. Vše toto řadí tento snímek do silně zastoupeného béčkového suchého průměru takže 2 hvězdičky.(20.2.2004)
Pumiiix
Jako pokračování prvního Hřbitova domácích zvířátek naprosto nesrovnatelné a docela znehodnocující originál, naopak jako samostatné béčko může fungovat skvěle, možná moje osobní GP ;-) mladičký „John Connor“ Edward Furlong hrál přirozeně, nepřehrával a svoji roli hrál s přehledem – nejlepší je z filmu určitě „hodný pejsek“ pohřebiště je značně změněné, ale postavené na stejném principu. 7/10*(22.3.2007)
Dever
Soundtrack Mark Governor: (27.5.2011)
MM_Ramone
Po jednej z najlepších filmových adaptácií románu Stephena Kinga, ktorá nesie meno "Hřbitov domácích zvířatek 1", prišlo toto hlúpe pokračovanie. Je divné, že pod rovnakou režisérskou taktovkou vznikol tento krát taký príšerný nepodarok, ktorý sa s prvou časťou ani len porovnať nedá. Pod scenárom už nie je Kingove meno a je to teda poznať. Pretože námet tohto druhého dielu by sa skôr hodil do nejakej horrorovej paródie. No a hereci, ktorí nestoja ani za deravý groš, tomu dávajú korunu. Veľmi zlý film. *(23.1.2008)
Xmilden
Dvě hvězdy za vynikajícího Clancyho Browna! Scéna s motorkou, kdy mu zadní kolo omylem ujede do obličeje toho spratka nemá chybičku. "Jejda."(29.12.2008)
paascha
Jeden ze zbytečných. napravení zlého fízla bylo úplným vrcholem:-/(9.7.2007)
sullafelix
...lepsie ako jednotka...(8.10.2008)
klerik
Fakt hrozný takmerremake. Jedine tá mačka na mňa pôsobila nepríjeme. Asponže Edward Furlong je ako stvorený pre úlohy malých "parchantov"...(21.1.2006)
Bauer
Jedno z pokračování, které nemělo nikdy vzniknout. Přemýšlím, co vedlo režiséra Maryho Lamberta k tomu, aby natočil druhý díl. Samozřejmně, že peníze, ale to je tak všechno. Zjevně si vůbec neuvědomil, co všechno tím podělá a čemu zkazí reputaci. Především perfektní knížce ničí reputaci, potom prvnímu dílu, který sám natočil a v poslední řadě i sám sobě kazí pověst. Jednička byla v rámci možností vážně dobrá. Dobrá atmosféra a lehce děsivá. A tady není ani jedno a druhé. Mělo mně snad vyděsit, že šerif kousnutý do krku stahuje na dvoře králíky z kuže? Nic strašidelného, nic co by mně přimělo se ohlížet v pokoji za sebe, jestli se mi náhodou nezbláznili psi a nechtěj mně zabít. Absolutně nic. Přemýšlím, jestli Hřbitov domácích zvířátek 2 může nosit zánr horor. Já bych mu dal spíš titul komedie a co víc, dokonce i nudná komedie. Něco se začlo dít až po 30 minutách. To je jedna třetina filmu a někteří z Vás, by to určitě vypli hned po 20 minutách. Já jsem se překonal a dokoukal to. Lituji hodně. Jediný, co je pozitivní, tak je Edward Furlong. Viděl jsem ho zatím ve třech filmech. Terminator 2, kde hrál příšernýho smrada. Kult hakového kříže, kde neměl ovšem moc prostor. A v tomto snímku byl snad nejlepší. Na nic si nehrál, prostě obyčejný kluk. Díky němu je taky ta jedna*! Jinak by tobyl odpad tři krát podtržený a s třemi vykřičníky.(12.4.2009)
InJo
Úchylnější, hororovější, drsnější, zábavnější - zkrátka lepší než jednička. O chlup, ale přece.(5.9.2004)
fcreading
Pokračovanie ktoré nemá nič spoločné s prvým dielom ktorý bol atmosferický a strašidelný ale toto už len pobaví. Lambertovej nepomohol so scenárom King a tak spravila nový dej a vytvorila netradičné béčko so zombíckym policajtom a mrtvym psom ktorý vás pobaví. Tento film nezachráni ani Furlong a ani Brown a hororová atmosféra sa akokeby vytratila.(18.6.2008)
Phobia
Viděla jsem to v 15 letech a tehdy se mi to celkem líbilo, ikdyž na zadek jsem nesedla. "Řbitov zviřátek" je jedna z nejděsivějších knih vůbec, film jsem zřejmě neviděla (nebo mi neutkvěl v paměti). Dvojka je však jen slaboučkým námětovým odvarem, zaměřeným právě a jen na teenagery. Edwardu Furlongovi role sedla a to jsou asi tak všechny klady, které lze vyjmenovat. Nicméně mi něco z toho filmu v hlavě zůstalo i po takové době, tak to asi není úplný odpad. 39%(20.3.2009)
Dale
Veľmi nepodarené pokračovanie už aj tak slabej jedničky. No dvojka nemá s jedničkou (tobôž s novelou Stephena Kinga) okrem názvu a oživovania mŕtvych na indiánskom cintoríne nič spoločné. "Navrátilci" sa chovajú úplne inak, ku niekomu sa chovajú normálne, k niekomu nie. Príbeh je od veci, väčšina scén a dialógov je neuveritelne trápna a jediné, čo za niečo stojí je pár vydarených hororových scénok.(13.9.2003)
balba
O proti prvnímu dílu slabší , ale pořád je to kvalitní horor.(17.1.2007)
kingik
Slabý horor s mladým Edwardem Furlongem. Mary Lambert je jednou z mála režisérek, které se věnují také hororové tvorbě. Měla si ale pohlídat scénář a režijně také zrovna nezaperlila. Vracíme se na staré indiánské pohřebiště mající schopnost oživovat mrtvé. To znělo dobře, ale realizace je matná až chatrná. Dobré scény asi jen dvě a to zhola průměrné, ostatní nebetyčně nudné až nezvládnuté. Furlong nevýrazný a celé je to bez nápadu, bez napětí a bez pořádného gore, které dělá horor hororem. Korektní přístup k látce se tentokrát opravdu nevyplatil. 40%(7.1.2012)
Wormboy
Bola to blbost, este nieco treba pisat viac?(23.8.2005)
korbitch22
Je mi jasný o co Mary šlo,do prvního dílu jí neustále prcal King,tak se po letech rozhodla jeho pero ( to psací ) znehodnotit touhle zhovadilostí,která jestli měla v plánu děsit,tak neděsí a jestli měla parodovat a bavit,tak nebaví.Příšerná hudba,unylé tempo,stupidní dialogy a opravdu hodně nesympatické postavy a hlavně nulová atmosféra.Žádná zajímavá smrt,laciné lekačky a občas slušná hláška,u které se zasmějete a jeden nečekaný záběr.Film který o hereckém talentu Furlonga neřekl vůbec nic a celkem znevážil první díl,který sice není žádným zázrakem,ovšem atmosféru měl nepopiratelně hutnější a celkem dobrý příběh,který se zde dal rozvinout...bohužel zadupala tahle namyšlená kráva do země,ten už ovšem zpátky nevylezl :-) Ženský by prostě neměli točit horory,nemaj na to srdce.Těžké zklamání,na konci ani nehrála Pet Sematary od Ramones.....nuda a logika u Lambertové v prdeli. 10%.(28.7.2011)
messiah
odpad!Možná bych měl dát alespoň hvězdičku za originální nápad natočit druhý díl nikoli jako pokračování dílu prvního, ale jako parodii na něj. Jenže to by ta parodie nesměla být tak špatná...ono už jen to že první díl byl průměrný až podprůměrný mohlo napovědět že natáčet další díl je kravina.(28.3.2008)
| Na DVD od: | 07.10.2002 H.C.E. |
|---|
Související
- Hřbitov domácích zvířátek (1989)