Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na úvod - správně, podle knižní předlohy : film by se měl jmenovat Řbitov zviřátek. Přečetl jsem 3/4 knih S.Kinga a musím říci, že tahle patří mezi mé nejoblíbenější ( na prvním místě je sedmidílná Temná věž - hrozím se jejího avizovaného zfilmování!). K filmu jsem přistupoval s pochybami, ani ne tak proto, že režisérem je žena, ale proto, že jen pár filmů podle Kinga je opravdu dobrých ( Osvícení, Carrie, Christine, Cujo, Misery, z posledních Mlha). Byl jsem filmem velmi příjemně překvapen ( i když závěr knihy je poněkud pesimističtější). Samotný hřbitov má úžasně gotickou atmosféru a všudypřítomné zlo vystrkuje mlžné prstíky a nenápadně chňapá po budoucích obětech... A zoufalý otec jedná tak, jak by neměl, ale divák tuší, že by se asi zachoval stejně, že by to rovněž zkusil, a tak z nastoupené cesty není návratu...a na úplný závěr skladba od Ramones....skvělá ( je k ní i báječný videoklip). Proč to takhle nemohlo skončit? Proč se režisérka snažila vstoupit podruhé do stejné řeky, když musela vědět, že to zkrátka nelze....? Pokračování se mimořádně nepodařilo.... Ale tenhle film zato rozhodně stojí! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa rozhodoval medzi dvoma a troma hviezdičkami. Režisérka naozaj nemohla za zmrvený český dabing. Strih bol otrasný a zopárkrát sa stalo, že herec bol v inom postavení ako v scéne predtým .... Čo sa týka strachu, nebolo ho veľa, ale ani málo. Prvé scény so Zeldou boli naozaj vydarené. Výkony hercov , rodičov, boli strašne toporné .... Nakoniec mi z toho jednoznačne vyskočili hviezdičky dve ... ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film poslouží jako ta nejlepší antikoncepce, páč po tomhle si už nikdo uvědomělej nemůže pořídit žádný zatrachtilý bejbátko, když se tu na otce zakladatele (zombíků) vrhá se skalpelem v tej svojej malej pracičce... Brrr, never! :-) Njn, typická Kingovina, i když určitě jedna z těch lepších, už jen díky tomu skvělýmu námětu, co byl později nejednou zopakován, příp. zparodován. A do toho duch s půlkou mozku venku, nasraná čičinta, to vše za zvuků The Ramones- epic! :-) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řbitov domácích zvířátek (jak zní originální český překlad názvu Pet sematary) patří mezi Kingovy nejlepší a mezi jeho fanoušky nejoblíbenější knihy (jak můžete vidět například tady www.stephenking.kbx.cz ). I když se ale sám mistr na vzniku filmu podílel a dokonce o něm potom sám prohlásil, že je s jeho podobou spokojený (co mu taky zbývalo, když sám napsal scénář. Nemohl být přece za blba:)), výsledek tomu rozhodně neodpovídá. Hlavní vina ale leží především na režisérovi. Ten je totiž béčkař jako jetel a nedokáže před kamerou vyčarovat hororovou atmosféru, ani kdyby se na hlavu stavěl. Základní problém je už v tom, že absolutně nekontroluje světlo a tmu, natož aby s nimi dokázal nějak pracovat. Hlavní hrdina jde na hřbitov vykopat tělo svého syna za plného denního světla a potom blik, na dalším záběru už kope za temné noci. No prostě Ed Wood hadra. Další zásadní chyba Řbitovu je neskutečně zmršený konec. Kdyby to všechno skončilo, když hrdina naposled odchází na hřbitov, neměl bych námitek. Ale tohle... No, je mi to líto, ale víc než na 2* jít nemůžu. A kdyby King slyšel, jaký homosexuální hlas propůjčil jeho cameu český dabing, věřím, že by hodnotil stejně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak trošku blbinka, nemyslíte? Já hlupák na to koukl s dabingem, takže jsem se alespoň vydatně nasmál, když už nic jiného. Čtyřletého chlapce mluví starší dívka. Padesátiletého pána mluví sotva třicetiletý. Samozřejmě dabéři absolutně nerespektují, že by bylo vhodné mluvit tehdy, když se přiděleným postavám hýbou ústa. A tak dále a tak dále. Úvod se mi docela líbil. Osamocený dům, frekventovaná silnice, zvláštní soused a cesta, která vede na hřbitov. Moc jsem se těšil, co bude následovat. Těšil jsem se asi 10 minut, protože pak mě film absolutně přestal bavit. Následuje pár trapných okamžiků, jedno kouzelné pohřebiště a roztomilé vraždící 5 kilové dítě. U hororu by se měl člověk alespoň ve skrytu duše bát. Tady bohužel nebylo čeho. Nejvíce mi nahánělo hrůzu, že to snad nikdy neskončí. Za povedenou hustou mlhu na cestě nedávám odpad. Mlha byla evidentně nejlepší ze všeho a doporučuji se podívat pouze na ni. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Stephen King si zde zahrál cameo kněze na pohřbu. (-Bomba-)
  • Ve scéně, kde Ellie (Blaze Berdahl) spadne z houpačky, si můžeme všimnout, že Louis (Dale Midkiff) během kotrolovaní Ellie má na sobě bílé tričko. V další scéně má najednou na sobě pruhované tričko a brýle. V následující scéně potom na sobě má znovu bílé tričko a brýle na sobě nemá. (Raichu.Cz)
  • Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov. (MM_Ramone)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama