Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (212)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když já nevím... Ten film rozhodně má co říct, rozhodně je hluboký a má i dobře vedený děj. Své poselství předá, něco mohl rozebrat víc, ale i tak, ok. Problém vidím ve zpracování. Snaží se to strašně hrát na city, vším tím spojením (někdy až kýčovitého, jak ze Strážné věže) obrazu s prvoplánově dojemnou hudbou - a to já nesnáším. Copak to nešlo podat komorně, bez ždímání citů za každou cenu? Asi ne... Taky jsem nepochopil ten způsob, jakým roztrojili Boha. Nejsem blbec, chápu, že je to Otec, Syn a Duch svatý, ale proč je Otec tlustá černoška, Syn nějaký Arab a Duch svatý Asiatka? Aby to bylo správně multikulturní a zavděčilo se to všem? No dobře, no... Jako ten film je poutavý a hluboký, ale jeho zpracování je přehnaně slzopudné a tak mi kazí celý dojem. A i když mi to ve finále přišlo silné, i tak si nejsem jistý, zda je ten film silný jen tématem, či se jedná o domnělou sílu založenou na té extrémní dojemnosti.Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si myslím, že si to zaslouží jen silné 3*, i když jsem původně chtěl dát slabé 4*. Fakt nemám rád, když film přehnaně manipuluje s divákovými city a tady to bylo snad v každé scéně. Vzít nápad s Chatrče a podat ho jinak - šel bych na plný počet. Takhle ne. A jestli je to skutečně náboženský film nebo ne přenechám jiným. Nemyslím si, že jsem ten, kdo by to dokázal správně posoudit. Btw, Octavia Spencer je zde skvělá. 3* ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Totální sluníčkářská ujetina, kerá má evidentně hrát na mírovou notu bez násilí, na kterou nám teď hrají politici téměř celého světa. Nebývám sprostý, ale tohle je totální sra.ka....jediný, co si z toho odnesete je poznání, že jsme si všichni rovni (alespoň tedy před černým bohem - a to mám paní Spencerovou jinak moc rád) a že ten kdo zabijí a páchá zlo má nárok na naše odpuštění a pochopení, jelikož je vlastně také jen výsledkem dalšího zla a bla bla bla. Vesměs se nám tedy filmaři snaží vštípit ideu, že sice, ten kdo vraždí, unáší děti atd., je sice zlý, ale jelikož i to má své odůvodnění, tak ho máme chápat, odpustit mu a žít s vědomím, že před bohem stojíme všichni na stejným stupínku :-/............krávovina na Ntou :-/ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som celkom zvedavý, čo nám "The Shack" prinesie. Kniha bola bestsellerom, v čase jej vydania o tom všetci hovorili a bolo to jedno z najsilnejších diel vôbec. Ja som príbeh nečítal, takže som išiel na film s celkom otvorenou mysľou zvedavý, čoho sa vlastne dočkám. Celkovo som nakoniec spokojný, no rozhodne mám pocit, že najlepšie dokážem tento film ohodnotiť ako nie moc dobrý film s pár skutočne vynikajúcimi scénkami, ktoré ostanú v pamäti. No je to občas trošku náročné sledovať kvôli tempu filmu. Počas sledovania som často mal pocit, že niektoré scénky, alebo dialógy sa dali skrátiť. Veľmi často rozprávali postavy o tom istom a iba to film naťahovalo. A to je ten najväčší problém. Nemal by som sa nudiť a film by mal ísť svižne. No reálne ide na môj vkus veľmi pomaly a tých 132 minút je tu ozaj citeľných. Aj keď by nemalo byť. Rovnako mám pocit, že je to trošku manipulatívny film. Nemôžem povedať, že by ma to vytáčalo, len občas som prevracal očami nad tými scénkami. Viem však pochopiť všetkých, čo mali pocit, že je to kresťanský nátlak. Ja si to osobne nemyslím. Podľa mňa film nie je ani kresťanskou propagandou ani nič. Je to hlavne o otcovi, ktorý sa potrebuje vyrovnať so smrťou svojej dcéry. A nedokáže svoj smútok reálne zvládať a rozvracia mu to život s jeho rodinou. A musím povedať, že všetky scénky pred cestou do chatrče a po odchode z chatrče sú naozaj dobré. A chápem úplne všetkých a rovnako aj ich vzťahy. Najlepšie je to vidno medzi Mackom a Kate, ktorých vzťah maximálne po tej tragédii zvädol. A ja im rozumiem obom. A nepotreboval som to vysvetľovať vo filme dialógmi, lebo som to pochopil zo scénky, kde sa len pozdravia s pohľadmi, ako keby nevedeli, čo si majú povedať. Režisér mal asi pocit, že vizuálne by sme to nepochopili a tak nám musel všetko ešte raz vysvetliť slovami. Zbytočné. Ale čo môžem povedať pozitívne? Je to pochopiteľný film a má podľa mňa dobrú myšlienku. Octavia Spencer je vynikajúca a rovnako aj Sam Worthington. Scénka v jaskyni, kde musí byť sudcom je podľa mňa jedna z najlepších. Veľmi dobre to ukazuje ľudskú tvár, a aké ťažké je byť nestranný a nesúdiť. Najmä, keď ľudia radi súdia druhých podľa toho, ako situácie vyplývajú na nich alebo ich blízkych. Lenže svet nie je čiernobiely. A film to dobre adresuje. Film vyzerá veľmi dobre a je mi jasné, že má film dobré myšlienky. Len občas by mohol nechať atmosféru viac dýchať a nedávať do toho toľko dialógov. Tak aspoň vidím film ja. Znovu by som si ho asi nepozrel, no som rád, že som ho videl aspoň raz a myslím si, že tie dobré myšlienky a momentky sú hodné toho, aby si ho človek pozrel aspoň raz. Pozrite sa, či je to niečo, čo by vás zaujalo a rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

root 

všechny recenze uživatele

Film co se dost špatně hodnotí - koukl jsem na něj ze zvědavosti. Po filmový stránce je to samozřejmě nesmyslně ubohý (teda já si to docela užil jako komedii). Po stránce ideologický to není tak děsivý jak jsem čekal, což bylo dost příjemný překvapení. Určitě příběh je něco jako Odstíny šedi (The Shack) ve stahu k Twilight sáze (Bible) - což je asi dost nefér přirovnání (hlavně co se Bible týče), ale co už. V záplavě klišé jako je "byl to vše jenom sen (near dead experience)", bůh je žena (v tomhle případě černá žena a indiánský stařík), rasově a genderově vyrovnaný ansámbl (v dnešním postmoderním světě zjevně nezbytnost) a stovky dalších se dá nalézt zkousnutelný systém morálky a návod k přístupu k životu v kontextu "new age" křesťanství. Ta poslední část mě v momentech až překvapila. Zdá se, že křesťanství tak jak ho prodávají církve už moc nejede a snáz se odvolává na boha jako odsuzovače církví a jen čistého milovníka svých projektů. Musím uznat, že kdybych věřil tak bych určitě byl velkým fandou poselství tohoto filmu. Jako ateista musím, ale jen pokyvovat hlavou nad neuvěřitelnou složitostí, které morální hodnoty vyvstávající z křesťanství přinášejí. Problémy, které ve světě bez boha jsou triviální a prozkoumatelné rozumem jsou ve světě Svaté Trojice komplexní problémy s dalekosáhlími dopady na jedincův světonázor a to mi přijde jako strašný množství práce. ()

brumbrum

všechny recenze uživatele

No to si pridu zasa na svoje chorobni "ateisti", ktori zo zvlastneho nepokoja duse ktoru "nemaju", dokola kukaju "nabozenske sracky/agitky" a potom tu grcaju svoje rozcarovanie, ze im to zasa raz nic nedalo. Vazeni, toto nie je "krestanska agitka na Boha" - je tam kopu nehoraznych chobotin, ktore s krestanstvom NEMAJU NIC spolocne. Film uvadza Boha ako cernosku; celkom je potesitelne, ze nie je este aj lezbicka, to by zodpovedalo dnesnemu duchu. Tato cernoska vyprava kdeco laskyplne, napr. ze Jezis je dobra cesta k Bohu, ovsem podla Pisma Jezis je JEDINA cesta k Bohu, teda ak sa nemodlime k somarikovi, telatu alebo posvatnej krave, kedze vsetci a vsetko je dnes vlastne relativne a potazne rovnako dobre, lebo mame rovnake prava a sme rovnaki salati. Cernoska dalej vyprava, ako Boh po cloveku vlastne nic nechce, coz je dalsia hovadzina. Ani sa nedivim, ked takyto dojak natocia, ze zaryti satanasi sa tu rozculuju. Ja to nejdem hodnotit, asi zamer bol dobry, ale dopadne to asi tak dako podobne, ked z lasky k cloveku vezmem skalpel a odperujem mu slepak, no ved som celkovo sikovny a chcem mu len dobro a mam pravo a vsetko je vlastne dobre, no tak preco by mal pacient zhebnut vsakano.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Meno Elousia, ktorým sa nazýva Otec (Octavia Spencer), má hebrejský pôvod a znamená „Boh Stvoriteľ, ktorý je základom všetkých bytostí“. (Arsenal83)
  • Veľký znak kačice pri ceste označujúci vstup do štátneho parku Oregon je v skutočnosti vstupným znakom do provinčného parku Cultus Lake v Britskej Kolumbii v Kanade s názvom štátneho parku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama