Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (213)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $57,386,418Tržby Celosvetovo $96,942,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,324,364Tržby za predaj DVD v USA $11,793,009║ Tak keď sa to zoberie s patrčným nadhľadom celkom fajn film na to do akej témy načrel. Aj keď ide o dosť smutnú tému, opierajúcu sa o dosť smutný životný osud. Otec opilec, týranie, zlé detstvo, k tomu zmiznutie dcéry ale potom sa to nasmeruje k uzdraveniu takpovediac utýranej duše. Je to v celku šikovne podané, dá sa povedať s určitým citom nespútanej fantázie. Herci fajn, Worthington sa v poslednej dobe zas slušne ukazuje. Vizuálne farbisté, podmanivé. Na kresťanský film dobrá práca a to žvásty o bohovi a biblii fakt nemusím. Takže v rámci filmového média pozerateľné. /70%/ ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Sam Worthington má super rodinu a pak při jednom výletě se stane neštěstí a jeho dcera je unesena a zavražděna. A tam Sam Worthington přestane věřit v boha a začne se utápět v žalu a odstrkuje rodinu. Když je doma sám přijde mu dopis kde se píše, že má ject do chaty kde našli dcerku. A tak tam jede a tam se shledá s Bohem a jeho dětmi. Tenhle film hrozně tlačí na to aby to bylo hrozně sentimentální a vy jste prostě na konci filmu byli ubulený a promáčeli balíček kapesníku. Nějaké myšlenky jsou tu zajímavé a hrají tu dobří a známí herci ale tohle není film pro každého. Chápu co tím chtěl básník říci ale já rozhodně nejsme fanda bible a podobných věcí. Za mě 40% ()

Reklama

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Jako film to stojí slušně a pakliže přistoupíte na hru, odhlédneme-li od existence božství, že pro hlavní postavu, tedy otce rodiny, bylo potřeba se smířit se svou rodinou po oné kruté ztrátě, pak je to dobře zpracovaný příběh ... OVŠEM!!! SPOILER: Celý film nakonec shodí scéna, jak stojí v lavici a zpívá ... kdyby řekněme stál se spokojenějším výrazem a držel děti a ženu za ruce... to bych udýchal... ale takto je to vážně jen prachsprostá agitka a to se prostě musí zobrazit v mém hodnocení. ... tady bych s věřícími zabřednul do polemiky, že toto nebylo smíření se, ale prachsprostá rezignace. Nevěřím, že by jakákoliv vyšší moc dokázala otce přesvědčit, aby se s tou brutální smrtí vlastní dcerky smířil a navždy to pustil z hlavy. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Myslím, že snímek „Chatrč“ je zpracován velmi těžce pro obě skupiny.. Ti, kteří jsou bez víry, budou snímkem znuděni a budou celý film brát jako reklamu na Boha.. Ti, kteří jsou věřící, můžou být pobouřeni kontroverzním ztvárněním Svaté trojice.. Jelikož nemám ráda fantaskní filmy bez příběhu, ale pouze o prožitku, pochopení a osobní transformaci, tak jsem se opravdu dost nudila.. Ale přečkat více než dvouhodinovou stopáž relativně šlo.. Sam Worthington je dobrý herec, ale na tuhle roli ještě nedosáhne.. Octavii Spencer mám ráda, škoda, že tu neměla příliš prostoru.. Nemyslím, že problém „Chatrče“ je zpracování nebo scénář, ale to, že tvůrci příliš tlačí na pilu a tak všechno co nám servírují působí hodně křečovitě a uměle.. Konec je na můj vkus až moc přeslazený.. „Chatrč“ je obrazový a pocitový film, bez velkého děje.. Je to film o transformaci a odpuštění.. Bohužel upoutávka (popis) tady na ČSFD mu velmi škodí a nenahání na něj tu správnou cílovou skupinu.. Knihu jsem nečetla a ani se na ní po shlédnutí nechystám – nejsem velký fanda náboženské tematiky.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento „nářez“ bych určitě nedoporučoval divákům, jako jsem já, tedy absolutním neznabohům, fanatickým ateistům a rouhačům nejhrubšího zrna, neboť ti by mohli, stejně jako já, dostat během těch více než dvou hodin, několik epileptických záchvatů, smrtelných křečí a dočkat se hromadného odumírání mozkových buněk. A naopak, spokojené bude jistě publikum, pro nějž je kostelík druhým domovem, místní kněz tím nejhodnějším a nejpřítulnějším strýčkem a jenž je hluboce přesvědčeno o tom, že pokud vám nějaký zvrácený hovado unese a brutálně zavraždí malou dceru, a vy, aby jste se tím netrápil a srovnal se, tak stačí tomu perverznímu zmrdovi odpustit před bohem a hned se vám uleví, stejně jako zde ústřednímu hrdinovi, v charismatickém podání Sama Worthingtona, u kterého ale nemám vůbec tušení, proč se upsal právě této pobožné agitce a neskrývaného náboru nových oveček. Doufám ale, že to byli čistě jen peníze a ne jeho přesvědčení o smysluplnosti a výpovědní hodnotě filmu. Úvod zápletky je ale jinak docela emočně silný a dramatický, nicméně ve chvíli, kdy se Worthington setkává s „Bohem“, a to je poměrně dost brzy, tak pro mě ten film v tom okamžiku skončil a já vlastně pak už jen sledoval naprosto nesnesitelné, nepochopitelné a ve své podstatě choré žvatlání, ze kterého jsem vůbec netušil, co tam vlastně postavy pořád dokola řešili, a to co vyřešili, tak to byly perličky, prostě magorismus nejvyššího kalibru. Já na to ale neměl ani trochu žaludek, to co se tu odehrává, to je destrukce zdravého myšlení, a jen jsem se díky této podívané utvrdil, že cokoliv spojeného s jakoukoliv vírou v Boha, či s jakýmkoliv náboženstvím, je slabé a nemocné, takže já bych to prostě zakázal a vymýtil, jelikož lidem pak z toho stejně akorát jen jebe, právě jako hlavnímu hrdinovi zde. Po filmařské stránce by si každopádně Chatrč zasloužila možná i průměrné 3*, ovšem za ten obsah bych si musel přestat vážit sám sebe, kdybych dál víc než jednu, a i to je moc! Proti takovémuto vymývání mozků se musí totiž zkrátka bojovat. Božský hnus!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Meno Elousia, ktorým sa nazýva Otec (Octavia Spencer), má hebrejský pôvod a znamená „Boh Stvoriteľ, ktorý je základom všetkých bytostí“. (Arsenal83)
  • Napriek pozitívnej odozve od konzervatívnych kritikov, film vyvolal aj teologickú kritiku. Teológ Albert Mohler povedal, že zobrazenie Boha Otca, Ježiša Krista a Ducha Svätého vo filme je „hlboko nebiblické“. Katolícky biskup Robert Barron povedal: „Je tam veľa sladkých vecí – ale musíte vypľuť pár semienok.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama