Reklama

Reklama

Místo splněných přání

Trailer 1

Obsahy(1)

Záhadný muž sedí každý den u stejného stolu restaurace The Place, připraven vyslyšet a vyplnit největší přání návštěvníků. Co budou schopni udělat, aby získali to, co chtějí? (Film Europe)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK POZNÁM, ŽE NEJSTE ĎÁBEL? … „NEPOZNÁTE“…“   Ty vole… Čumím a poslouchám a čumím a poslouchám…. vo nic jinýho tady totiž nejde! Máte jen čumět a poslouchat. A přemejšlet – takže mi to v mozkovně šrotuje… a no, nic moc teda bych o sobě řekl. Další Genoveseho majštrik, tentokrát o krmiči monster, pro který je tady zadarmo potravy víc než dost.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) A řekl mi: „Tohle nebo nic!“. 2.) Bavil mě „Pozemšťan“.  ///  Thx za titule „num71“.              PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Italský režisér Paolo Genovese mě dokáže upoutat jednoduchým nápadem, rozehraným v komorním uzavřeném prostoru. Chvílemi jsem si připadal jako v roztomilé moderní pohádce s neotřelým plněním přání dle úkolů zadaných ze strany tajemného „kouzelného mužíka“, aby mě záhy v této konstelaci děsila přítomnost motivů typu plánovaná loupež či dokonce vražda nevinného dítěte. Místo splněných přání, rozehrané čistě na základě série dialogů mnoha postav s „kouzelným mužíkem“, mě překvapilo nejen svým konceptem a postupným propojením příběhů, přání či úkolů více postav, ale nakonec i nejedním vyústěním, jakým autor dokáže vykreslit fungování světa s fantaskním prvkem: i v případě, že cosi (ať už na kterékoliv straně nevšední dohody) rázem selže, začne se proti očekávání vyvíjet jinam, kdy jedno přání nebo řešení přímo odporuje jinému nebo kdy se správným řešením může stát i porušení pohádkové dohody, měl-li se člověk svým konáním dopustit čehosi špatného... Ta propracovanost scénáře se hůře popisuje bez spoilerů, každopádně dostal mě tenhle film svou originalitou ve více směrech a připadal od pana režiséra o stupínek lepší, než hromadně remakovaní Naprostí cizinci. Je navíc radost sledovat i ze současné tvorby film, který se přímo skví tak skvělými hereckými výkony... vedle sympaticky záhadného Valerio Mastandrey v hlavní roli musím zmínit především Marca Gialliniho, jehož postava je sice značně rozporuplná a s nejedním přehřeškem či selháním na kontě, ale tento herec ji dokázal s nádechem drsňáka podat tak charismaticky, že ve vás vyvolával silný zájem i o takovou postavu... a mému oku nemůže uniknout se svým šarmem Sabrina Ferilli coby Angela, bez níž by ten závěr zůstal mnohem smutnější. [85%] ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Součást mojí rozšířené TOP 10. Tak se zase po pár letech urodilo něco, z čeho jsem měl celou dobu bradu dole, hlava mi šrotovala a krásně to zapadalo do mých filozofických představ o osudovosti a fungování světa obecně. To že to je i filmařsky naprostá špička, je už jenom bonus, protože vše podstatné přináší scénář, který je tak hutný, že se samotný vyrovná hodnotě deseti průměrných filmů. Díky a víc takových, prosím! 100% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to tak o 25 minut kratší a netlačit tolik na pilu... A možná i trošku víc domyslet tu mystiku za tím - nemusela by být řečena natvrdo, ale tady mám pocit, že sám autor to zahrál tak nějak do autu, protože se mu sice líbil koncept a nápad, vyřádil se na provedení, ale do detailů už se mu to promýšlet nechtělo. Ne, že by ty osudy jednotlivých postav nebyly správně propletené - až mi to připomnělo Lásku nebeskou -, ale neplyne z toho nic navíc. Že je život občas mrcha? Že záleží na našem svědomí a že záleží na nás samotných, jak se cítíme? Ano, pro spoustu lidí to jistě bude objev století. Ale i pro ty, kdo tuhle myšlenku prohlédli (cca po půl hodině filmu už se ten koncept prolákne, začne se opakovat a začne hlavně nudit), sem tvůrce mohl přidat pár drobností navíc, přihodit pár sofistikovanějších minimyšlenek, ať to není už jen jasná jízda start-cíl bez překážek. Navíc se mi ty rýpance do víry v Boha taky moc nelíbily (jak celý příběh s těhotnou jeptiškou, tak ty hlášky: Věříte v Boha? - Věřím v detail.). Hodně postav nemá dořečený příběh (soused, nožem říznutý ochránce/únosce, slepec). Vlastně i ten konec se dá od jisté chvíle předvídat, jenom jsem ho čekal líp propracovanější - třeba že jeho úkol není pouze v rámci délky lidského života, ale řekněme takový ahasverovský. Být to tam, jdu rád výše s hodnocením. Ale takhle mi to přijde jako nedomyšlený nedodělek co se hlavní myšlenky filmu týče. A je mi to líto, nápad se mi líbil a stačilo přidat jen trochu "koření". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Originalne pojaty koncept psychologickeho filmu v ktorom skumame cez rozhovory niekolkych jednotlivcov s tajomnym chlapikom moralne hranice toho kam su ochotni ludia zajst pre svoje stastie. Hlavny problem som mal so samotnym konceptom vsemocneho tajomneho chlapika, pretoze to az prilis smrdelo nabozenskymi motivmi, vyššou mocou a podobnymi kravinami na ktore neverim. Ani to nebolo podane prilis zaujimavo. Dozvieme sa absolutne minimum detailov. Druhy hlavny problem som mal s tym, ze ma ani prilis nezaujali pribehy jednotlivych ludi. Asi najviac ma bavil pribeh automechanika a potom toho slepca. Zvysok isiel mimo mna a tie ktore s tymito dvoma nesuviseli som po chvili pretacal. Ale inak to bolo dobre zrezirovane a zahrane, takze za vyskusanie tento film stoji. Je slusna sanca, ze ak mate radi dialogove filmy, ktore ponukaju eticke myslienky k zamysleniu, tak budete spokojni. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Celý film se odehrává v jednom interiéru. (ČSFD)

Související novinky

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

Kino Lucerna zve ke snění s italským filmem

29.11.2017

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XV. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2017. Česká republika se již popáté… (více)

Reklama

Reklama