Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (401)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zněl naprosto uhozeně, trailer vypadal naprosto šíleně, nicméně samotný film je překvapivě svižný, upřímný a nečekaně vtipný, a proto za vyznačenými konturami hlavní linie příběhu zanechává velké poselství o lásce a přátelství. Swiss Army Man je originálním mixem velkých myšlenek, které jsou zabaleny do "hlubokých" debat o lidských náturách a prdění. Sice to může znít bláznivě, ale přede mnou se na ploše 95 minut rozestřel bravurní filmový zážitek podtrhnutý jímavým soundtrackem a příběhem, což ve mně s nejvyšší pravděpodobností bude rezonovat ještě hodně dlouho. Za tímto fenomenálním úspěchem dozajista stojí také výborné ústřední duo Paul Dano a Daniel Radcliffe, přičemž ten druhý jmenovaný si ve scénách, ve kterých je jeho mluvící mrtvola jakousi alegorií na nevinné dítě, krade celý film pro sebe. Režisérům Scheinertovi a Kwanovi se podařilo natočit film, který svým celkovým pojetím naprosto vybočuje z řady, přičemž ale nabízí hlubší a procítěnější zážitky než kdejaký holywoodský film. Výborná práce! „If my best friend hides his farts from me then what else is he hiding from me, and why does that make me feel so alone?“ ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne v tomto prípade, ako vidím, sa zhodnem aj s takými užívateľmi s ktorými sa skoro nikdy nezhodnem! Neskutočne morbídne a nechutné. Myslela som, že rovno napálim odpad, ale faktom je, že mi v tom zabránila hlavná myšlienka filmu, ktorá podľa mňa je taká, že chudák retardovaný Hank má vo svojom živote tak málo lásky, pochopenia a ľudskej pozornosti, že mu ku šťastiu stačí aj mŕtvola. Akurát toho šťastia bolo akosi príliš a akosi sa mi z ich prejavov mužskej svornosti permanentne dvíhal žalúdok. Nie, že by som sa ani raz nepousmiala, ale čo je veľa... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To, že je nějaký film alternativní ještě neznamená, že je automaticky i zajímavý, natož pak myšlenkově obsažný. Například tenhle je prázdný jako Radcliffův prd. A že se snaží tvářit jakoby nenápadně hlubokomyslně, je mu prd platné. Možná, že kdyby mi bylo okolo dvaceti a nikdy bych žádný jiný alernativní film neviděl, budu si myslet, že na něm asi přece jenom něco bude a budu ho rozpitvávat a zkoumat a hledat v něm nějaké poselství, nebo aspoň existenciální a myšlenkovou hloubku. Mně už ale dvacet dávno bylo, a tak si z něj odnáším jen pocit znechucení, zbytečnosti a nudy, protože byl nechutný, zbytečný a nudný. Ale na odpad! to není, tak hodnotím jen filmy, které mě nejen nebaví, ale i rozčilují. Tenhle mě nerozčiloval, protože prázdnota mě nemůže rozčilovat, jen mě vůbec, ale vůbec nebavil a většinu jeho druhé poloviny jsem otráveně proklikal. A už teď na něj skoro zapomínám... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film o strachu z komunikace, o tom jak důležitý je mít přátele, jakož i osobu na kterou se můžete spolehnout a sdílet s ní všechny svoje pocity, zážitky a smutky, o tom jak důležitý je žít! Protože když tomu tak neni, budete se muset spolehnout na mrtvolu Harryho Pottera a hodně sraček (jak skutečných, tak životních)! Tématicky netradiční, humorem zdrcující, režijně originální a v jádru i tragická sonda do duše osamělýho člověka, podpořená geniálnim - byť nevyužitym - soundtrackem (Manchester Orchestra). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poeticky Robinson Crusoe, ktory v poslednej tretine ziska aj hlbsi vyznam, ktory ukaze, ze to nebola samoucelna blbina. Len skoda poslednych par sekund, ktore hlbsiu pointu zase zhodia. Jak Paul Dano, tak aj Daniel Radcliffe podavaju fantasticke vykony. Vyuzitie schopnosti Radcliffovej postavy je neraz zabavne. Ale od polovice mi to uz zacalo pripadat trochu monotonne a film znova nakoplo az poslednych par minut. Film za jedno pozretie rozhodne stoji, ale druhykrat si ho uz asi nepustim. 6/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Křestní jména režisérů jsou Dan a Daniel. Dva hlavní představitelé se zase jmenují Daniel (Radcliffe) a (Paul) Dano. (Hal_Moore)
  • Na festivalu nezávislých filmů Sundance v Utahu, vyvolal tento film takové pozdvižení, že někteří diváci se s nechutí zvedali a odcházeli pryč v průběhu filmu. (TheMozeg)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama