Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (190)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od Harmony Korina jsem teda čekal větší úlet. Né že bych se nějak extra nudil ale čekal jsem rozhodně šílenější jízdu. Samotná postava Moondoga mě taky zrovna dvakrát neočarovala. Možná mi v hlavě utkví pár povedených scén z cesty Moondogovým životem, ale k filmu se už víckrát vracet nejspíš nebudu. Slabší 3 hvězdy. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv The Beach Bum aka Moondog žije výhradně z peněz svojí zazobaný manželky, protože z uhasínající slávy minulých umělecky plodných let nájem nezaplatíš, neschovává v sobě ani kousek snobství. Dalo by se říct, že ten film v sobě obsahuje takový drobný poselství, něco ve smyslu, že pařit se dá opravdu s každým nehledě na to, kolik má v peněžence. Moondog je vlastně takovej sjetej Jack z Titanicu, večer paří ze Snoopdogem na luxusní jachtě, ráno s bezďákama pod mostem a mezi tím se zabaví s kýmkoliv, kdo se namane po ruce. A ono se to dá vlastně aplikovat i trochu jinak, ne s každým se dá pařit, ale každý může posloužit Moondogovi jako kámoš na pařbu. Protože takhle nonstop můžou jet jen vyvolení jedinci. A jde o to, jestli to s ním chvilku vydržíte, protože na rozdíl od jinejch podobně laděnejch filmů, tady nepřichází vystřízlivění, morální poučení ani změna rytmu. Buď Moondoga a jeho explicitně vyřčenou životní filozofii přijmete anebo vás po delší době otráví, protože vlastně jen kupí průser za průserem a chová se jako retard. Jemu by to ale bylo jedno. Pokud na to přistoupíte, je to vlastně osvobozující pocit. Protože v normálním životě to vystřízlivění vždycky přijde. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tu genialitu v pozérském životě, plného chlastu, fetu a děvek neobjevil. Moondog mi do oka nepadl, Snoop Doog taky ne, Zaca Efrona jsem nepoznal, Martin Lawrence je fakt už starej, Isla Fisher pořád kost. Jsem tam kozy a to je tak asi všechno, co se k tomu dá napsat. Za mě neskutečnej úlet pro McConaugheyho, nechápu?!? ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Beach Bum je především krásně nasnímanou psychedelickou jízdou, která je ovšem ve své hlubší podstatě zoufale nudná a prázdná. Režisér Harmony Korine nám zde sice představuje barvité charaktery (Kapitán Wack!), které si svůj dekadentní styl života užívají, nicméně pár minut po projekci zjistíte, že na jednotlivé scény či hlášky pomalu ale jistě zapomínáte. Jediným pozitivem tedy ve finále zůstanou nádherné západy slunce a Matthew McConaughey zhulený jak paprika. Nic víc, nic míň. Škoda. „I mean, fuck, we're here to have a good time. I just wanna have a good time, until this shit's over, man. This life's gig a fucking rodeo and I'm gonna suck the nectar and fucking rawdog it till the wheels come off.“ ()

gegina31 odpad!

všechny recenze uživatele

Opět lituji, že mám tak skvělý odhad na filmy podle traileru. Druhý špatný výběr pořadatelů z ČSFD víkendu. Na rovinu přiznám, že jsem to vydržela do půlky a určiě se nestydím ten odpad dát. Rozhodně nemám v plánu to vůbec někdy dokoukat. Na to si svého času až moc vážim. Nazývat tohle komedií je naprosto přes čáru. Jsou filmy, u kterých pochopím, že se někomu líbí, ikdyž mně ne... u tohohle vůbec nechápu, jak se to vůbec mohlo dostat do kin. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Snoop Dogg při natáčení tajně vyměnil McConaugheymu rekvizitní marihuanu za svoji odrůdu. Podle McCounagheyho vyprávění pak následovalo devět hodin zábavy, během nichž prý snad ani jednou nepromluvili v angličtině. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama