Reklama

Reklama

Plážový povaleč

  • Česko The Beach Bum (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Tak trochu jako kdyby se Big Lebowski bratrů Coenů posunul směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas Terryho Gilliama. Hlavní hrdina vypadá jako plážový povaleč, chová se jako plážový povaleč a ze všeho nejvíc to prostě a jednoduše je plážový povaleč, obejda a vagabund. Věčně je pod vlivem čehokoliv omamného, co je zrovna po ruce, a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv popsatelná kritéria, životem projíždí podle pravidel vytvořených jen sobě na míru. Říká si Moondog. K tomu je ale básník a je až nechutně bohatý. Občas si na to dokonce vzpomene, stejně jako na to, že má dceru a ženu, která ho miluje a současně podvádí se slavným Snoop Doggem. Moondog se potácí a svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, až po jednom z nich narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Jenže tam není žádná zábava a už vůbec tam nejsou drogy ani pořádný pití, proto raději uteče. Díky nehodě o všechno přišel, protloukat se po známých a po ulici mu ale vždycky slušelo. Je pořád v pohodě a přitom pořád něco píše. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (190)

Radko 

všechny recenze uživatele

Moondog ako Van Gogh slova, ašpirujúci na Pulitzera? Na deklaráciu básnickej geniality vo filme dvakrát odrecituje vlastnú báseň, o tom ako sa ráno vyšťal a spomenul si pritom na súlož. Buď si Korine robí absolútnu prdel, alebo je Amerika v totálnej riti. Alebo oboje. Nech je ako chce, toto boli len zvyšky nikdy nezrealizovaného eposu. Nik už nie je schopný ho prečítať, lebo totálne zarástol trávou. A následne sa jeho zmysel stratil. V mozgoch zmatlaných dymom z kilogramov takto vyfajčeného matrošu. Pointa je síce krásna, a úplne s ňou súzniem. No zvyšok len v duchu kvalít zmienenej básne. 70%. P. S. Ako zhulenú a ožraleckú verziu Forresta Gumpa, ktorý serie na všetko a všetkých, ako o tom referuje užívateľ Davies182, to beriem. ()

gegina31 odpad!

všechny recenze uživatele

Opět lituji, že mám tak skvělý odhad na filmy podle traileru. Druhý špatný výběr pořadatelů z ČSFD víkendu. Na rovinu přiznám, že jsem to vydržela do půlky a určiě se nestydím ten odpad dát. Rozhodně nemám v plánu to vůbec někdy dokoukat. Na to si svého času až moc vážim. Nazývat tohle komedií je naprosto přes čáru. Jsou filmy, u kterých pochopím, že se někomu líbí, ikdyž mně ne... u tohohle vůbec nechápu, jak se to vůbec mohlo dostat do kin. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey je vážně hovado. Totální vyhulená biografie, ovšem od režiséra podobně tripových Spring Breakers, které mi, ani nevím proč, tenkrát hrozně sedly. Tady jsem se ale místy nudil a jen zíral, jak Matthew prožívá naprosto nesouvisející situace s hlavním dějem. Ale Isla Fisher je pořád sexy! Příště to zas určitě vyjde. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejvíc bezstarostná pocitovka o svobodě. Bez většího smyslu děje, dá ale ucelený dojem, plyne s lehkostí improvizace, je krásná na pohled a čaruje “beach-noir” kouzlem jižní Floridy. Nesedne si rozhodně s každým, za mě ale nonstop úsměv, problýskne tu celá řada skvělých charakterů (Kapitán Wack a jeho delfíní tours) a všechno nese Mattova (další) dokonalá role - na kterou se podle mě ani 2x nenadřel. Něco z Moondoga a jeho životní filozofie ve mně hluboce rezonuje. *All rhyme no reason ♪♫ 🌴🌴🌴 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Svět floridských marihuanových pábitelů předestřený optikou Harmonyho Korina má v sobě něco uhrančivě opulentního i výsměšně absurdního. Podobně jako ve Spring Breakers, ale ostatně i všech předchozích svých filmech nám režisér předkládá vychýlené figury a jejich světy, které lavírují na hraně reality a fantazie oněch hrdinů. Proto také The Beach Bum obsahuje až nadreálné sekvence i občasný náraz s realitou, stejně jako zde blyštivá estetika videoklipů dostává ušmudlaný a sešlý nádech obnošených hadrů a vrásčitých neupravených tváří. Na první pohled, obzvláště po formálně dravých Spring Breakers, překvapí nečekaná stylová konvenčnost Korineho novinky, tuplovaná opětovným angažováním jindy okázale formalistického Benoîta Debieho. Jenže právě ona formální usedlost dává o to víc vyznít přirozené opulentnosti a přemrštěné vnějškové stylizaci postav. Ta je ostatně natolik pestrá a excesivní, až vlastně připomíná postapoklayptické autorské vize George Millera posledních dvou Šílených Maxů. Jen tentokrát se před našimi zraky nerozprostírá vize post-civilizace, ale naopak obraz vyšinuté reality floridského Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se v Miami (Florida, USA). (Varan)
  • Snoop Dogg při natáčení tajně vyměnil McConaugheymu rekvizitní marihuanu za svoji odrůdu. Podle McCounagheyho vyprávění pak následovalo devět hodin zábavy, během nichž prý snad ani jednou nepromluvili v angličtině. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Související novinky

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama