Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za okouzlujícím půvabem Anny Poliatovy, pařížské top modelky, se skrývá tajemství, díky kterému se ocitne v centru nebezpečné operace, rozehrané špičkovými agenty soupeřících tajných služeb. Film Anna je strhující a nervy drásající jízda plná překvapivých zvratů, vášnivých vztahů a dechberoucí akce. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (512)

anais 

všechny recenze uživatele

To už není sestup, to už je fakt, který je třeba přijmout. Luc Besson před dvaceti změnil styl i ambice, a rozhodl se točit francouzské žánrové filmy, které budou schopny konkurovat těm americkým. A svým způsobem se mu to daří. Já asi nikdy nepřestanu doufat, že se rozhodne zfilmovat něco náročnějšího, a asi nikdy už nezažiju tentýž pocit jako kdysi u Magické hlubiny, Leona, nebo Nikity. Anna je povrchní podívaná, která sází na efekt. Je zamrzlá v devadesátých letech a sází na estetiku ze které si dělal legraci třeba Zoolander. Anna má špatně obsazenou hlavní roli, rádobycool dialogy a zcela nepravděpodobný děj. Je pravda, že se na to lze dívat jako na čirou zábavu, komix či příslovečnou francouzskou potrhlost, a možná to ničím víc ani být nechce. Ale je to prostě smutný pohled... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nereálné akční scény, ve kterých 50 kg žena nakope zadek dvojnásobně těžším protivníkům, mi občas nevadí. Což je asi hlavní důvod, proč dávám čtyři hvězdičky, protože ve všem ostatním je Luc Besson opět v slušné formě a baví. Netvrdím, že to je perfektní - někdo by mohl namítnout příliš překombinovaný děj - mě však nevadil. A ano, Besson recykluje sám sebe. No a? To, co recykluje, udělal před více, než 20 lety a mezitím spáchal i mnoho jiného - často i takového, že jsem to ani nechtěl vidět. Proto jsem rád, že se mu i něco daří. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film láka na niektoré veľké mená, okrem teda Sashy Luss, to neviem kto je. Možno je známa na ruskom instagrame, ale ja neovládam azbuku. Sasha tu hrá homosexuálnu modelku, ale keď treba oklamať muža, potom vie byť samozrejme aj hetero, čo svojím posolstvom neprináša nič nové. Ale nevadí, filmoví tvorcovia splnili svoju kádrovú povinnosť odviesť svoj desiatok dúhovým úchylákom. Na druhej strane sa nám tu opäť ukazujú nové známe stereotypy - mafiánski Rusi, heterosexuálni muži ako tyrani, policajti ako blbci (ale tomu zas aj trochu verím). Celkovo sa film snaží byť tvrdou gangsterkou, čo Besson v minulosti celkom dobre dokázal urobiť, ale v tomto prípade sa snažil len nakopírovať svoju Nikitu. Fanúšikov tohto žánru môže film ale potešiť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle byla spíš taková špionážní pohádka, než plnohodnotná akční špionážní jízda. Tolik nelogických a nereálných situací a „dobových přešlapů“ (věcí které ani nemohly existovat v té době, kdy se děj odehrává), se jen tak nevidí. Navíc Luc Besson totálně překombinoval sám sebe a udělal z tohoto filmu místy dost těžce stravitelnou záležitost. Jako dívat se na to určitě dá, má to několik povedených bojových scén (soubojů) a na  Sashu Luss se i pěkně dívalo i když znám mnohem pěknější rusky a to i z vlastní zkušenosti. Pěkně nadržená jo to byla, škoda že tu nebylo více odvážnějších scén. Nejvíc mě odrovnala Helen Mirren – na ní se tvůrci vyřádili nejvíc – odporná postava, co hulí víc cigár jak já během chlastacího víkendu. Závěr byl úsměvný, až to bolelo – hlavně to, jak se nám snažili všechno vysvětlit a přitom to moc důvěryhodně podané nebylo. Taková báchorka pro náctileté o zlé KGB a tupé CIA a ruské špionce s tváří anděla, nadržené dračici, která během 4 minut sejme dvacet týpků, pracuje pro obě strany, vrzne si, kde může, aby ve finále všechny „přechcala“… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dcera Kostěje Nesmrtelného, která má jako fatální femme a zkušená šachistka dopředu promyšlené, jakou bambitku v danou chvíli uchopit.. Zábavně i hloupě podle stokrát omletých principů. Brutální Annachronismy, brutální Nikita, ale byl tu někdo jako Tchéky Karyo? Snad jen Cillian Murphy, snad jen ten. Bessonovo hledání méně příkrého břehu téže řeky stále trvá.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Scenárista, producent a režisér Luc Besson byl během tohoto filmu obviněn ze sexuálního přestupku. Ačkoli kvůli nedostatku důkazů nebyly vzneseny žádné obvinění, studio a distributoři se následně distancovali od filmu a uvolnili jej bez oficiálních projekcí a jen s minimální publicitou. (ČSFD)
  • Hned v úvodu filmu (rok 1985) projede městský autobus světelným značením, kde projíždí moderní auta, později semafor pro chodce s odčítáním času. (Di Tecka)
  • V poslední úvodní scéně z ústředí CIA (1985) je vidět moderní počítač s AT klávesnicí, která vznikla nejméně 10 let poté (jelikož mezi Ctrl a Alt má tzv. Win klávesu). (Pavian)

Reklama

Reklama