Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj I. série se odehrává v 15.století (1485 - 1498) na dvoře krále Richarda IV. (pouze v prvním díle na začátku u jeho předchůdce - Richarda III.). Zde se královský princ Edmund "Černá zmije", vévoda z Edinburghu, snaží za pomoci svých věrných přátel Baldricka a Lorda Percyho stát korunním princem namísto svého bratra Harryho anebo dokonce králem celé Anglie. Ovšem vždy to dopadne jinak než si představuje. (Fary)

(více)

Recenze (250)

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekdy sa mi zdá, že Rowan s tou svojou mimikou až príliš tlačí na pílu-čo však nič nemení na tom, že je to veľmi vtipný seriál s trefnými hláškami. Tento druh humoru však asi neocenia všetci. A český dabing je naozaj tragický. "Edmunde, budeš s náma bojovat?!" - "Proboha ne!Myslel jsem že budu bojovat s nepřítelem!!!" - "Doufám, že ho nepostavíš blízko mně." ()

Hafran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když se jedná o jeden z nejlepších seriálů, tak první série je jenom pro fajnšmekry. Sice si ji rád občas pustím, ale objektivně je to brak v porovnání s tím co bude dál. Rowan Atkinson totiž stále hraje Mr. Beana nikoliv Lorda Blackaddera. I když neuvěřitelnost a absurdnost situací je zde asi ze všech sérií nejdrsnější. Ale o tom je asi celá Černá zmije. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodou mi padla do drápů celá DVD zmijí série a tak jsem se na ni vrhl jal lovec zmijí Perníkář -zvaný ,,Zmiják''. Když seroš běžel v televizi, hodně dílů mi uteklo a pamatoval jsem si, že jsem se bavil hlavně u těch ze zákopů první války. Nyní je tedy možnost vidět to jako celek od prvního dílu. Renesanční jednička je vtipná až tak od poloviny, kdy má být Edmund prodán španělské infantce v zájmu zachování míru se Španělskem pro oslabení nenáviděné Francie (než se však prokáže, že Francie uzavřela dohodu se Španělskem .-)!. Pro dobro věci a lepší požitek z jednotlivých dílů divákovi neuškodí znalost historie středověkých a novověkých dějin Anglie a také dílo Shakespeara. Atkinson na lecos z dějin naráží a leckde komolí slavné verše :-). Co rozhodně doporučuji a to i neangličtinářům, aby si seriálek pouštěli v původním znění. Český dabing mi vůbec nesedl. Hlas Pragera mám moc rád, ale k Atkinsonově kuňkání se moc nehodil. Zprvu má divák zvyklý na po právu oblíbeného Mr. Beana vůbec problém dát šanci této nové podobě oblíbeného herce. Chce to však trochu času a trpělivosti. Stejně jako se Atkinson postupně přeladil ze svých místy trapných šklebů, i divák si musí uvědomit, že zde jeho nejvěrnějším společníkem není medvídek, ale sluha Baldrick. Seriál Černá zmije je jak ohýnek. Nejprve čadí a sem tam vyskočí plamínek vtipnosti. Posléze se však rozhoří do skvělé komediální vatry, která s každým dalším dílem je lepší a lepší! --- Pokud by někoho zajímalo: První DVD se skládá z dílů - Věštba, Zrozen ke kralování, Arcibiskup, Vous královny Španělské, Lovec čarodějnic, Černá pečeť. * * * ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejkultovnějších a nejzábavnějších britcomů, který stvořil britcomovou ikonu - Rowana Atkinsona. Věštba *****. Úžasný počáteční výklad, jedinečná bitva, výtečné rozuzlení. Lepší první díl si snad nemohli přát (Edmunde, že ty tam máš zase ovci...). Zrozen ke kralování ****. Ač se to nezdá, zde spíše než Edmund dělá šou potrhlý Skotský válečník (bezva týpek) a král (ostatně jako v každém díle). Skákající tanečníci rulezz. Arcibiskup ***. Nejslabší díl série. V žádném případě není špatný, ale vtipů není tolik. Kromě obchodu s falešnými kristovými ostatky, honičky v klášteře a rozmluvě jeptišek o svícnech žádná řachanda. Vousy španělské královny *****. Série se přehoupla do druhé poloviny a autoři si dali více záležet. Výtečně vypointovaný díl (Princezna je mladá, krásná, ale je jí 12 let...). Lovec čarodějnic *****. Geniální special guest star Frank Finlay coby ulítlý inkvizitor, co slovo to perla, co vteřina to vtip. Nejlepší díl série. Černá pečeť ****. Začátek je velmi vtipný, Edmundovo shánění vrahounů výtečné (zajímavé tváře :-)). Na závěr se mi málem chtělo brečet. Dodatek: Herecké obsazení je skvostné, především Rowan Atkinson a Brian Blessed válí. Zatím však "pouze" velmi dobrá série, ta největší sranda nás teprv čeká. TV Nova vyrobila už téměř kultovní neuvěřitelně tragický dabing (no, spíše čtený překlad). 85%. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál? Asi jsem něco nepochopila. Humor je většinou na úrovni pubertálních vtípků - fekálie, zakopávání, padání atd. Jen poslední dva díly tenhle seriál vytahují na slabší tři hvězdy. Mám ráda britský humor i Rowana Atkinsona, ale tohle ne. A český dabing téhle historické komedii opravdu nepřidává na vtipnosti. Celé to vypadá jako natočené partou patnáctiletých děcek. Na další série se nechystám. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Britský filmový časopis Říše zařadil snímek v žebříčku nejlepších seriálů všech dob na 20. pozici. (Terva)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama