Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Honzua 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder narozdíl od ostatních seriálů made in Britain má i místo pro jistou melancholii. Tak, že i přes ty absurdní situace a skvělý britský humor dokáže být velice lidský. Blackadder IV nám hlavně dává navědomí absurdnost a hrůznost války. Nakonec i George zjistí, že nechce umřít někde v zemi nikoho. Goodbyeeee! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chaplin je asi tak vtipný, jako když vás střelí do hlavy šípem, na kterém je napíchnutý účet za plyn." Čtvrtá série, která končí přímo dojemně. Svého času se mluvilo o tom, že bude natočena ještě pátá série, v níž budou hrdinové členy hudební skupiny ze šedesátých let se zřetelnými narážkami na Beatles. Z toho už bohužel sešlo. Tahle série za 100 % ()

Reklama

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední sérii je krásně parodováno myšlení války jako nádherné události plné odvahy a cti. Generál Melchett tu zachází někdy hodně daleko. Ještě jsou hodně vtipné narážky na zákopovou stravu. Hlavně popsaný recept jak upéct krysu do zlatova v kaluži a k tomu si dát výborné kafe z přírodních zdrojů, které jsou prakticky vždy po ruce. (10/10) ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned po druhe rade nejlepší serie, ktere neni nic svate. Atkinson uz nastesti neni takovy mizera jako driv, je mnohem prijatelnejsim a sympatictejsim Zmijakem, kteremu muzem fandit a jeho tragicky konec, v nas necha mnohe litosti a smutku, nez konec jeho postavy v prvni serii. A navic lze tuto posledni radu hodnotit i jako velmi silne protivalecnou komedii, na kterou nema ani MASH, jenz ukazuje nesmyslnost valky TOTO JE MAPA UZEMI, KTERE JSME DNES DOBILI. A V JAKEM MERITKU? 1:1 - tomuto vtipu a mnohym dalsim se vzdy zasmeji a pritom, me vzdy zamrazi v zadech ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Zřejmě obyčejnému divákovi nejbližší ze všech 4 sérií… Obsahuje typický britský humor v únosné míře. Také je pro českého diváka snáz stravitelnější a bližší - téma první světové války (např. oproti středověku v I. sérii - a vtipům namířeným na tehdejší anglickou společnost)… představitelé hlavních postav se již naprosto sehráli - Stephen Fry a Hugh Laurie, kteří jakoby sem patřili již od začátku - přispěli do díla také svým osobitým humorem. Člověk se s postavami dokonce sžije natolik, že má v posledním díle slzy na krajíčku… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2000 se 4. řada seriálu umístíla na 16. místě v seznamu "100 nejlepších britských televizních pořadů" vytvořeném Britským filmovým institutem. (M4rkl4r)
  • V epizodě "Vojenský lazaret" řekne Melchett  (Stephen Fry) Edmundovi (Rowan Atkinson), že Oxford je dost příšerná díra. Fry studoval v Cambridge, zatímco Atkinson na Oxfordu. (Kulmon)

Reklama

Reklama