Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatý černozmijí hřeb celého seriálu. Nikdy jsem neměl větší touhu poznat anglický humor. Dokonce jsem zabrousil i na chytré stránky, kde mi byly specifické znaky objasněny. Nejvíc úcty ale zaslouží Baldrick, mám pocit, že něco tak tupého jsem nikdy neviděl. I když byl seriál fantastický, trochu jsem nepobral konec. Jako kdyby se to k tomu ani nehodilo, protože tam nebylo čemu se smát. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel poslední série příhod o Edmundu Blackadderovi byla sice slabší než ta třetí, to ovšem není důvod nedat plné hodnocení, jelikož i zde máme pilníkem dokonale vybroušené gagy týkajících se tentokrát válečného prostředí. Během sledování jsem zaznamenal i další změnu, kolikrát mě během této řady byl sympatičtější poručík George než jeho nadřízený kapitán Blackadder. Nemluvě o vojínu Baldrickovi. Další postavy jako Darling, jehož humor se v češtině ztrácí, nebo Melchett jsou standartní a vytváří s výše uvedenou trojicí dokonale sehraný kvintet (také proto, že Fry s Lauriem měli vlastní televizní show). K tomu se musí zmínit velice dojemný konec, který mě chytil za srdce. Mimochodem, pokud se vám líbila ve třetí sérii epizoda s Macbethem, zde se dočkáte zase Charlieho Chaplina jakožto terče vtípků. A zajímalo by mě, jestli po shlédnutí této řady budete mít ještě chuť na kávu. Na závěr pěkná stěží přeložitelná hříčka se slovy od Baldricka - "war started when a man called Archie Duke shot an ostrich because he was hungry". ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviděl jsem sérii první, z těch zbylích třech je tahle sice asi neslabší, i tak je to ale geniální počin. Objevují se tu všichni z předchozích sérií... no snad jen vyzdvihnout krásnou hořce-vtipnou poslední scénu celého Blackaddera. Jinak někdy musím vyzkoušet ten trik s trenkama na hlavě a tužkama v nose! 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší část života Černé zmije odehrávající se za 1. SV. Krom tří hlavních postav se objevuje i ''Drahý'' Darling a velitel Barleigh, se kterými je často legrace a se Zmijí se báječně doplňují. Rowan Atkinson už sice není takový sviňák, jaký byl na začátku ságy, ale i tak svými nevkusnými vtípky a černým humorem navodí atmosféru zákopové války. Přitom konec mi přijde až epický a naprosto jiný od předešlých dílů. 9/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije končí a já nostalgicky vzpomínám... Ten poslední díl byl celý takový melancholický a posmutnělý, přesto si zachoval notnou dávku parádního anglického humoru... Ostatně jako celá čtvrtá řada, která je o stupeň lepší než třetí a první, ale na paty ji šlape nejlepší dvojka. Vychytralých plánů tady bylo vychytrale hodně, což mě potěšilo, vrátil se Tim Mcinnerny, viděli jsme i Mirandu Richardson... Baldrick a Edmund jsou opět naprostí géniové a herci neztratili nic ze své herecké síly, což je příklad hlavně Hugha Laurieho, který opět hraje fenomenálně našeho známého George. Tentokrát se podíváme do zákopů první světové, což je jistě vděčné místo pro sitcom. Opět mě potěšily geniální zápletky a originální a leckdy zabijácké vtipy a situace. Hned v prvním díle, který se mi společně s druhým líbil nejvíc, jsem s překvapením zjistil že George docela dobře maluje a jak vidím, nebyl jsem jediný. Všechny epizody opět mají něco do sebe, něco čím si je zapamatujete a hlavně si všechny zaslouží plný počet. A to rozloučení proběhlo vážně nádherně, ale bylo dost smutné.... Vyzdvihnout musím i Stephena Frye a jeho kapitána Darlinga. Po druhé sérii s královnou Alžbětou druhá nejlepší série, v těsném závěsu první a nakonec třetí. Ať žije lord Edmund, řečený Černá zmije, Ať žije sluha Baldrick a Ať je pořád dostatek vychytralých plánů... Potom zakončím ještě Bestiánem. 100%. 100%. 95%. 100%. (hodnocení sérií). P.S. Bez debat vážně nejlepší role Rowana Atkinsona. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě usvědčí domnělého špiona na základě chytáku, že Hull patří společně s Oxfordem a Cambridge k proslulým univerizitám. V roce 1917, ve kterém se přibližně odehrává 4. série seriálu, ještě neexistovala univerzita v Hullu, ta byla založena až v roce 1927. (Shakaar)
  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)

Reklama

Reklama