Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

rawen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad je to tím neskutečně stupidním a nepovedeným dabingem TV Nova - nevím - Černá Zmije IV je snad ještě slabší než předchozí série, opravdu nevím kde vzala tak vysoké hodnocení - trapné juchuchů hlášky okořeněné několika málo povedenými. Trapné postavy George, Baldricka... Všechno je to samo o sobě průměrné a ve srovnání s klasikami britského humoru (MP, RD...) to naprosto neobstojí... 5/10 s oběma zavřenýma očima PS: druhé shlédnutí, tentokrát v originále, mi dojem napravuje, čtverka nedosahuje úrovně druhé a třetí řady, přesto je docela fajn a první řadu předčí s přehledem - Baldrick umí skvěle připravit ranní kafe a George je sice už trochu moc hňupovitý hňup, ale nevadí mi tam... Slušné zakončení celého spektáklu... nakonec 7,5/10 ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Zřejmě obyčejnému divákovi nejbližší ze všech 4 sérií… Obsahuje typický britský humor v únosné míře. Také je pro českého diváka snáz stravitelnější a bližší - téma první světové války (např. oproti středověku v I. sérii - a vtipům namířeným na tehdejší anglickou společnost)… představitelé hlavních postav se již naprosto sehráli - Stephen Fry a Hugh Laurie, kteří jakoby sem patřili již od začátku - přispěli do díla také svým osobitým humorem. Člověk se s postavami dokonce sžije natolik, že má v posledním díle slzy na krajíčku… ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

"Kdybych si chtěl povídat se zeleninou, koupím si ji na trhu.", "Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.", "Baldricku! Dnes večer bude ten stůl čistý tak, že se z něho budu moci i najíst.", "Poslední dobou je tu taková špína, že by tu hovnivál ztratil zájem o povolání a začal by hledat štěstí někde jinde.", "Lorde Bílá Zmije, slib mlčenlivosti, to je velice zajímavá věc, vyprávějte mi o tom!", "Jestli něco do rána nevymyslím, setkáme se se stvořitelem. V mém případě je to Bůh, v tvém případě Bůh ví...", "Tohle je největší událost v umění od dob, kdy si před Leonarda sedla Mona Lisa a podotkla, že má divnou náladu.", "No...ten začátek byl děsnej, pak to bylo průměrný a o tom konci nebudeme mluvit. Jinak to bylo skvělé."..................................... I když netvrdím, že suchý britský humor Černé zmije musí vyhovovat všem, já si partičku Edmunda, George, Baldricka, Percyho, Melcheta a dalších zamilovala ve všech historických epochách. Výše uvedené hlášky jsou jen pouhým zlomkem toho, co obsahuje jedna epizoda a co si milovníci seriálu opakují při různých příležitostech v běžném životě:-). Shrnuto, Černá zmije II., III. a IV. je geniální sitcom, který si získal mé srdce už před lety a obsadil čestné místo v mých nej... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vrchol černozmijácké série. Kpt. Blackadder je cynický a mimořádně vtipný, vojín Baldrick má "opravdu vychytralé plány", armádní velení je plné idiotů a závěrečný odkaz na Gallipoli je třešnička na dortu. Asi nejvtipnější jsou díly s polním soudem za sežrání poštovního holuba a díl s nástupem k letectvu. Nepřejte si vědět, z čeho v polních podmínkách Baldrick vaří "vynikající napěněnou kávu s mlékem a cukrem" :o)) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)
  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno