Reklama

Reklama

Ten pravý, ta pravá?

  • USA Destination Wedding (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárním filmu Dracula vytvořili příběh velké, upřímné a čisté lásky. V komedii Ten pravý, ta pravá? do sebe vrazí jako věčně nepříjemní a nabručení samotáři na svatbě, kam prostě museli. Omylem se dají do řeči už na letišti během cesty a hned zjistí, že mají vlastně hodně společného: nenávidí ženicha, nevěstu, svatby a ze všeho nejvíc začnou nenávidět sebe navzájem. Oba by chtěli být úplně jinde, nejlépe sami a hlavně se navzájem nikdy nevidět. Jejich sarkasmus je na akci plné šťastných lidí, kteří se chtějí bavit, postupně od všech ostatních izoluje, až si prostě zbydou a musí si začít povídat. A když si s někým povídáte a pijete u toho víno, může se nakonec stát cokoliv. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Miluju to. Skoro nic tu technicky nefunguje, kontrapunkt svatby a cynismu je prvoplánovka jak prase, scénář psal Rust z True Detective v nejslabší chvilce, Reeves už je definitivně víc Wickem než Neem a Winona Ryder se zasekla v módu svých virálních zmatených grimas. Jenže něco ten film povyšuje z čehosi pitomého na cosi zbožňovatelného, ta konkrétní souhra laciných elementů s něčím snad i potenciálně autentickým a ona podivná herecká distanc, i určitá sveřepost toporné deklamace, těžko to racionálně popsat, je to z velké část radost z bizáru, ale radost je to upřímná a já tenhle film žeru. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamätám, kedy naposledy som sa nevedel dočkať konca nejakého filmu, tak ako v tomto prípade. Táto konverzačná pseudo romantická "komediálna" dráma bola jedna obrovská katastrofa. Tie nekonečné akože sarkastické dialógy boli v konečnom dôsledku absolútne o ničom. Normálne ma z týchto dvoch až rozbolela hlava, a jediná dilema z celého filmu bola tá, že som sa nevedel rozhodnúť, ktorý z nich mi išiel viac na nervy. Naozaj hrôza... ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná konverzačka. Reeves si s paní Ryder ukradli celý film pro sebe, a od příjemných a vtipných částí se dostali až k filozofování nad základními otázkami, které dokážou potrápit každého člověka. Za mě rozhodně film, který stojí za svůj čas. Asi se musí divákovi trefit do vkusu. A mě se tihle dva cynici zamlouvali od první chvíle, kdy jsem s manželkou v kině viděl upoutávku. Film vybočuje ze standartních romanťáren, a je spíš dramedií. Svým cynismem, otevřeností, možná i vulgaritou nemusí sednout každému, ale, a už se opakuju, pokud se člověk naladí na notu filmu, dostane příjemný zážitek. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V letním období docela sympatický pokus, který stojí a padá se scénářem, který místy funguje a místy ne. O absurdity a extrémy (stejně jako na běžné svatbě) není nouze a Keanu Reeves a Winona Ryder jako nerudní hosté na svatbě, na které by oba raději nebyli, fungují na výbornou, jak jen jim to scénář Victora Levina dovolí. Pokud vám je tahle dvojka sympatická a už máte pár svateb navštívených, pak směle do téhle letní pohodovky. Nic jiného než jejich svatební hašteření na okraji slavících hostů ale od filmu nečekejte. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

V určitom veku začne človek prirodzene inklinovať k takémuto typu konverzácie, takže mne to ako príliš uštipačné neprišlo. Dalo by sa to brať ako najslabší film Woodyho Allena, ktorý nerežíroval Woody Allen. Exteriéry kalifornských vinosadov poskytujú fakt geniálne svetlo, skutočné požehnanie pre asi každého kameramana. Za mňa celkom v pohode. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen za pouhých 10 dní. (ČSFD)
  • Při scéně, kdy Frank (Keanu Reeves) a Lindsay (Winona Ryder) sledují z postele film, lze vidět chybu střihu. V záběru zblízka drží Frank Lindsay za rameno, zatímco Lindsay si hraje s vlasy. Při záběru z dálky, který nastává okamžitě (zvuk z televize pokračuje), má najednou Frank ruku na dece a Lindsay ruce úplně mimo obličej. (six_seven)

Reklama

Reklama