Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philo dostal kdysi jako burgueský voják za úkol ochránit vílí mimakonvent. Během útoku Paktu Philo poznává Vignette a nachází lásku tam, kde by ji nikdy nehledal. (Prime Video)

Recenze (6)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.díl. Celou jednu hodinu nás seriál zavádí do dob, kdy se Philo (Rycroft) ocitá jako Burgueský voják se svojí skupinou v malé vílí pevnosti. Zde se po čase rozhodne vydat do nedaleké svatyně, kde poprvé potká Vignett. Po čase, kdy jeden zachrání druhého a kdy toho druhého lépe poznají, se do sebe bláznivě zamilují. Na pozadí nepřívětivého ústupu vzdálenějších jednotek vůči nepřátelskému Paktu se snaží navzájem utěšit a utéct mimo realitu. Po dlouhé době, kdy už Vignett uvažuje, že s ním v případě prohry uteče, že už bez něj nedokáže nikdy žít, přilétají do pevnosti utečenci z blíže položených osad, než by bylo milé. Kamarádka Vignett, s níž jsme se dříve setkali v nevěstinci, varuje svoji bývalou přítelkyni před Philem a jejich osudem po válce. Vílí dívka si ale nechce nic zlého připustit. Když padne celá Burguská fronta, Rycroft a jeho oddíl se chystají evakuovat. Když odejde Vignett uzavřít svatyni, dá svému milému korálek, jímž mu de facto daruje své srdce. On sám se ale brzy střetne s její kamarádkou. Ta mu doporučí, aby odešel pryč, jinak by pro něj mohla Vignett klidně i zemřít, což by neodpustila nejen ona jemu, ale i on sám sobě. Proto po bombardování předstírá smrt, což Vignett neunese. O léta později, opět v přítomnosti, se Philo vydává za těmi, s nimiž dříve strávil čas. Vignett mu sice odpustí, ale zpět k němu se vrátit nehodlá. 100 procent, nejlepší díl série doposud. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zaujimavy a romanticky diel z minulosti. Z cias, ked sa nasa ustredna dvojka stretla. Exoticky pribeh i miesto. Prijemne ma potesilo i umiestnenie mojej oblubenej pesnicky od Agnes Obel "Fuel to fire" do jednej zo scen. Sam si ju uz roky sem-tam pustim. Je to ozaj, ako sa vravi, "piece of art". Tento diel dodal podton, vysvetlenie a odhalenie vo vztahu z predoslych dvoch dielov a i co-to priblizil o cernosskom priatelovi zpoza mrezi. Trosku ma zaraza, ze museli do mysteria "pixies" zaradit aj ich vlastnu kamasutru a celkom "trendy" lesbicky vztah, bez ktoreho sa uz neobide prakticky ziaden novodoby serial. Na skodu to vsak nie je...koniec koncov, je to "trendy" a divacky "spicy". :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aha, tak nakonec stačí tři epizody, abych si k tomuto seriálu našel cestu. Moc pěkná epizoda, kde se dozvíme mnohem víc o hlavních postavách i vztazích mezi nimi. A navíc si jdu zjistit, jestli se náhodou nenatáčelo v ČR. Prostředí ve které se tento díl odehrával velmi připomíná Adršpašsko-teplické skály. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě jsme měli možnost nahlédnout do místa natáčení v ČR, a to do Prachovských skal u města Turnov. (Harapes)

Reklama

Reklama