Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1880 sa v uliciach Londýna zrodil vrah, akého mesto nikdy predtým nevidelo. Jeho obeťami sa stalo viacero nevinných osôb. Kvôli tomu, aby nebol ohrozený vrchný detektív, prichádza do mesta John Kildare (Bill Nighy), ktorý dostane za úlohu nájsť záhadného vraha prezývaného The Limehouse Golem. - Na tento projekt som bol velmi zvedavý kvôli tomu, že scenár napísala pani Jane Goldman a hlavne kvôli výkonu Olivie Cooke, ktorá je jednou z najnádejnejších hororových talentov a v najbližších desaťročiach má podla mňa obrovskú šancu zaradiť sa medzi legendárne Scream Queens. The Limehouse Golem nefunguje úplne perfektne, ale viacero vecí je tu nadštandardných. V prvom rade výkon Olivie, ktorá je perfektná a vďaka nej ma bavili aj dlhé umelecké pasáže, ktoré by ma inak zaujali asi len ťažko. Je tu solídna réžia a napísané to je ideálne, ale kazí to nevýrazná práca s dobovým situovaním a slabšie herecké výkony vedlajších postáv. Golemovi sa tvorcovia tiež nevenovali až tolko, kolko by si zaslúžil, ale v závere bolo všetko ideálne rozuzlené a brutalita bola tiež ovela intenzívnejšia. Ja som spokojný, aj keď by som uvítal, keby si hlavná herečka našla nového agenta, pretože takýto talent je trochu zbytočné strácať v hororoch ako Ouija, The Quiet Ones alebo The Limehouse Golem. + herečka z The Quiet Ones a Ouija + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herec z Victor Frankenstein + herec z World War Z ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Být to delší, tak do konce nevydržím. Začátek fakt super, ale ten styl vyprávění a prokládání kabaretem tomu hodně ubíralo na spádu a napětí, což byla škoda, protože jinak to mohlo být na čtyři *. Na jeden večer ale slušná zábava, která se krve a řezničiny nebojí, za což palec hore. A Olivie Cooke předvedla velmi dobrý výkon, lepší než můj velký oblíbenec Bill Nighy, toho už jsem viděla hrát i líp. Ale jinak rozhodně lepší průměr. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Od pádu do odpadových temnot tuto neuvěřitelně špatně zrežírovanou slátaninu zachránila pouze Olivia. Ne, že by kočka měla co hrát. Častý střih nedává hercům prostor k výraznějšímu projevu. Inu, kdo neumí točit, střihá. Že Chuáne... K příběhu zbytečné cokoliv psát. Stokrát přelouhovaná hra na "šokující" pointu ala Prestige. Kuck Kuck... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosférický skorohoror z viktoriánského Londýna, plnýho mlhy, špíny, hnusu (čti krásy) a vraždiček. IMHO The Limehouse Golem je o mnoho lepší než profláknutější Z pekla. Na pět hvězd to není, ale když vidím to hodnocení na zdejší databázi znásilněný všema těma debilitama z Hollywoodu, říkám screw this a pětihvězdu tomu jebnu. Navíc Bill Nighy se mračil tak, jak to umí jenom on a Olivia Cook byla tak sladká, jak to umí zase jenom ona. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh sám o sebe bol zaujímavý a pátranie po tajomnom beštiálnom vrahovi tiež, no spôsob akým bol podaný divákovi ma bavil už menej. Na môj vkus až príliš "divadelné", čo malo za následok občasnú nudu a uberanie na atmosfére. Na druhú stranu ale formálna stránka bola priam mňamózna - bezchybná viktoriánska výprava starého Londýna, pekné kostýmy, goticko-hororová atmosféra strachu a tajomna, výborní herci a na záver aj prekvapivé odhalenie a rozuzlenie príbehu. Predovšetkým tieto atribúty ťahajú snímok do nadpriemeru, spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Film je adaptací novely Petera Ackroyda „Dan Leno and the Limehouse Golem“ vydané v roce 1994. (animaxis)

Reklama

Reklama