Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V New Yorku je takové vedro, že se lidi navzájem zavírají do lednic, tváří se přejetě (no co by ne, když se v jejich ulici promenáduje vrah a chce zabít každou holku) a navíc je tam jeden pošuk, kterej má číro jako Travis Bickle a miluje větu: Punk´s not dead! Jmenuje se Adrien Brody...teda vlastně Richie a hraje ho Adrien Brody, tak je to správně a je to strašnej kruťas. A je taky to jediné, co si z toho budu za 20 let pamatovat, protože ten zbytek je, no přiznejme si to, je bez šťávy. Do tohohle filmu jsem vkládal obrovskou důvěru, že mě donutí být na pár minut magorem, ale nic.... John Leguizamo vypadá jako bílej Ray Koranteng (což ani tak nevadí), ale jeho herecký projev se projeví až na konci, což teda od té podobnosti vadí! Spike Lee kromě toho asi neví, že film se taky dá sestříhat a nechal ho nesmyslně natáhlej a být to o pár minut kratší, přilepím tu 4*. Naštěstí každou scénku vylepšuje Adrien, který nejenže aspiruje na mého druhého De Nira, ale on umí i sexy taneček při kterém rozzřeže nafukovací pannu. Pokud bych měl alespoň nějak Krvavé léto očistit od toho předešlého stíraní, tak vám rozhodně doporučuji podívat se na pasáž, kde Richie tančí na písničku od The Who. Naprosto geniální scéna! Ovšem jinak jsem celkem zklamaný.... a Spikeu přiště hybaj do střižny. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spike Lee udelal presne to, co jsem cekal. Zadnej horor se nekona, tohle je zase dalsi sonda do zivota urcity skupiny lidi. Takze 140 minut clovek sleduje osudy nekolika postav, ktery vicemene ani nic neresi, tu si nekdo zahne, tu se nekdo pohada nebo ozere a to je tak vse. Ale do toho, snad aby clovek nezapomnel, ze film je o radeni vraha, vzdycky jednou za cas Lee flakne naprosto perfektne atmosferickou scenu s vrahem, kterej se vzdy objevi tak na minutku, pekne krvave oddela dva lidi a zase zmizi. A tentokrat to neni zadnej genialni vrah a podobne, ale naprostej psychous, kterej bere prikazy od psa. Prislo mi, ze by zde mohla bejt aspon trosku vyraznejsi detektivni linie, takle policie dve hodiny nic nevi a vse vyresi nahodou az v zaveru. Jinak celej film tahne paradni Leguizamo, kterej hraje typickyho fuckujiciho drsnacka. Ale vic za pozornost stoji Adrien Brody, jakozto neco mezi satanistou, pankacem, stripterem, kterej za prachy obsluhuje stary dedky a pripadne hraje na kytaru. Pulku filmu ma navic uces jak Pinhead a druhou ma silenej blondatej punkacskej uces. Jeste bych zminil mensi rolicku samotnyho rezisera, kterej hraje novinare a je naprosto prisernej. Celkove, i pres fakt, ze tohle je hlavne drama, se musi uznat, ze film nenudi, ma docela slusnou atmosferu a sem tam nakou dobrou scenu, ale stejne jsou nejlepsi ty vrazdy. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Svou atmosférou mi film připomíná Hříšné boogii (které je mimochodem o dost lepší). To navozování ducha 70.let, plavné kamerové záběry. Spike Lee je talentovaný režisér, který dokáže obyčejně vypadající scény okořenit nějakou vychytávkou. Samotný děj ale už tak není uchvacující. Příběh mladého punkera, který vtrhl do "normálního" života svých přátel, je nesourodý a přitažený za vlasy. I tak ale velký dík Spikemu, který mě dokázal udržet v gauči po celou dobu (i když stopáž je trošku přepálenější). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako většina filmů od Spike Leeho si vzal větší sousto než mohl spolknout, ale rozsah, hloubka jeho znalostí a energie je působivá. Byl jsem úplně roztancovaný. Krvavé léto v New Yorku je nudný portrét monstra. Než na vraha nebo vyšetřovací tým se film soustředí na partu fiktivní skupiny Italoameričanů zajímajících se o sex a discotanec a světu říkají "fuck". Toto slovo je ve filmu řečeno 435 krát. To je obvyklé jen v pornu. Místo vypadá to jako Bronx. Ve skutečnosti byly zločiny spáchány v Queens. Sériový vrah napsal v jednom z dopisů "Mám rád lov". Chybělo mi aby se film monstru věnoval víc času. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že zde autoři honili příliš mnoho zajíců. Nejzajímavější linie - sledování počínání sériového vraha je tím pádem zatlačena do pozadí, a byt je člověk zvědavý zejména na posun v tomto plánu, musí od sekvence k sekvenci přečkat zabývání se mnohem nudnějšími problémy vznikající střetem disca a punku, nesnášenlivosti k odlišnostem a podobně. Vzniká tak trošku podrážděná nuda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)

Reklama

Reklama