foto

Michael Imperioli

  • nar. 1.1.1966 (51 let)
    Mount Vernon, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Italo-Američan James Michael Imperioli se narodil 26. března 1966 v Mount Vernon, ve státě New York. Herectví studoval na New York City’s Stella Adler Conservatory. Svou filmovou kariéru začal na konci osmdesátých let filmem ALEXA. O dva roky později přišla důležitá role Spidera Gianca ve Scorseseho GOODFELLAS.

V první polovině devadesátých let se objevoval v nezávislých filmech Spika Lee, jako JUNGLE FEVER, MALCOLM X nebo CLOCKERS. Ale také ve filmech AMATEUR, THE BASKETBALL DIARIES a TREES LOUNGE. V polovině ’90 se prosadil také v Hollywoodu, kde si zahrál ve filmech BAD BOYS nebo LAST MAN STANDING.

V roce 1999 byl obsazen do role Christophera Moltisantiho, synovce hlavního hrdiny, v seriálu THE SOPRANOS. Jedna z hlavních rolí celého seriálu mu vynesla cenu Emmy za vedlejší mužskou roli v dramatu (a další 4 nominace) a SAG Award. Sám také napsal několik epizod seriálu.

Během vysíláni Rodiny Soprnánů si zahrál v dalším filmu Spika Lee, SUMMER OF SAM, na kterém se podílel také scénářem a koprodukcí. V roce 2004 poté namluvil roli v SHARK TALE. Aktivní je také na New Yorské divadelní scéně, kde napsal, režíroval a produkoval několik her a se svou ženou Victorií založil divadlo Studio Dante.

Několikrát se objevil v seriálu LAW & ORDER, po skončení Sopránů hrál po boku Harveyho Keitela v seriálu LIFE ON MARS a po jeho skončení ve filmu Petera Jackona THE LOVELY BONES. Na jaře roku 2010 podepsal smlouvu na hlavní roli v novém seriálu stanice ABC, Detroit 1-8-7.

Sony1994

Herecká filmografie

Filmy

2015 Donnybrook
The Wannabe
2014 Cantinflas
Foreclosure
Scribbler, The
The M Word
2013 Nicky Deuce (TV film)
Oldboy
Tísňová linka
Vijay and I
2012 40 (TV film)
2011 Stuck Between Stations
2010 Láska a nedůvěra
2009 Pevné pouto
2008 Vyšší vliv
2007 Inner Life of Martin Frost, The
Oprah Winfrey Presents: Mitch Albom's For One More Day (TV film)
The Lovebirds
2004 Pět starých známých (TV film)
Příběh žraloka
3 muži a 3 nemluvňata
2003 Stuey
2002 Love in the Time of Money
2000 Auto Motives
Hamlet (TV film)
Odchody a návraty (TV film)
1999 Krvavé léto v New Yorku
Na útěku...
1998 Svědek proti mafii (TV film)
Unaven zemřít
1997 Deli, The
Hořící peklo (TV film)
River Made to Drown In
Vraždy po internetu
1996 Blixa Bargeld Stole My Cowboy Boots
Girls Town
Můj nejmilejší bar
Poslední zůstává
Sex po telefonu
Střelila jsem Andyho Warhola
1995 Flirt
Hra se smrtí
Mizerové
Mrtví prezidenti
Rváčův deník
Sladké nic
Trouble
Závislost
1994 Amateur
Men Lie
Post Cards from America
Scenes from the New World
Touch Base
Vraždící zbraň
1993 Household Saints
Joey Breaker
Night We Never Met, The
1992 Malcolm X
Vraždy na pobřeží
1991 Horečka džungle
1990 Mafiáni
1989 Opři se o mě
1988 Alexa

TV seriály

2017 Lucifer (TV seriál)
A Good Day to Die (S02E13)
2016 Lucifer (TV seriál)
The Weaponizer (S02E05)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Guilt by Association (S07E07)
The Greater Good (S07E01)
2015 Ničemové (TV seriál)
2014 Mizera (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Milost (S07E12)
Dcera (S07E11)
Večeře s přáteli (S07E10)
další epizody (11)
2012 Girls (TV seriál)
Dej mi pokoj (S01E09)
2010 Detroit 1-8-7 (TV seriál)
2009 Polda z Marsu (TV seriál)
Život je rock (E17)
Každý ví, že je to Windy (E16)
Všichni ti mladí frajeři (E15)
další epizody (10)
2008 Polda z Marsu (TV seriál)
Muž, který prodal svět (E07)
Úterý je mrtvé (E06)
Co se dá dělat v New Yorku, když si myslíte, že jste mrtví (E05)
další epizody (7)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Rodina Sopránů (TV seriál)
Kennedy a Heidi (S06E18)
Chovej se jako chlap (S06E17)
Nepokoušej štěstí (S06E16)
další epizody (6)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kaisha (S06E12)
Studené kameny (S06E11)
Moe a Joe (S06E10)
další epizody (12)
Simpsonovi (TV seriál)
Žabař, kuchař, manželka a její Homer (S18E01)
2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Nic ve zlém (S05E13)
Dlouhodobé parkování (S05E12)
Zkušební sen (S05E11)
další epizody (13)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Příboj (S04E13)
Silný, mlčenlivý typ (S04E10)
Někdo to musel udělat (S04E09)
další epizody (11)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Jednočlenná armáda (S03E13)
Šílená láska (S03E12)
Noční výlet (S03E11)
další epizody (13)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
Panoptikum (S02E13)
Rytíř v bílém brnění (S02E12)
Domácí vězení (S02E11)
další epizody (12)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Sen o Jeannie Cusamanové (S01E13)
Isabella (S01E12)
Nikdo nic neví (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2012 Godfather Legacy, The (TV film)
2009 42nd Street: River to River
2007 Making 'Cleaver' (TV film)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2009 The Hungry Ghosts

Scenáristická filmografie

TV seriály

2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Marco Polo (S05E08)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Každý si nese svůj kříž (S04E06)
Kryštof Kolumbus (S04E03)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Podraz (S03E09)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
Odkud na věčnost? (S02E09)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace