Reklama

Reklama

Lovingovi

  • Česko Loving (festivalový název) (více)
Trailer 1

Richard Loving, zedník z Virginie, se zamiluje do půvabné Mildred. Žádné drama by se asi nekonalo, kdyby on nebyl bílý, ona černá a nebylo to ve Virginii koncem 50. let minulého století. Když Mildred otěhotní, rozhodnou se milenci vzít, ve Virginii ale nejsou sňatky lidí různých ras povoleny, a tak se odjedou vzít do Washingtonu D.C. Když se vrátí, jsou zatčeni a dozvídají se, že jejich oddací list ve Virginii neplatí. Jsou odsouzeni k jednomu roku vězení, soudce je ale podmínečně propustí s tím, že se nesmějí do Virginie nejméně pětadvacet let vrátit. Lovingovi se odstěhují do Washingtonu. Tajně přijedou zpátky, aby Mildred mohla porodit doma, ale jsou znovu zatčeni a opět propuštěni… (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (57)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z "nejpomalejších" filmů, které jsem kdy viděl, v němž navíc z jakéhosi důvodu není příliš místa pro jakékoli okázalejší herecké výkony; ni bouřlivé emoce či vyhrocené dramatické scény, a přesto - anebo naopak právě díky onomu minimalizování všech umocňujících elementů - se jedná o nesmírně vtahující příběh. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalá, precítená real-life-love-story o zmiešanom páre, ktorý v 50. rokoch m.s. bojuje s predsudkami a zákonmi konzervatívneho amerického štátu. Z Edgertona sa stáva herecký prevtelovač par excellence, jeho prostý bručoun s čistým srdcom je highlightom filmu. Potešila tiež minirola Michaela Shannona. Nečakajte ružovú knihovňu ani veľké zdramatizovania. Sociálny konflikt tu riešia mimo obraz právnici a film sa komorne sústredí predovšetkým na narušenie harmonického vzťahu dvoch zamilovaných ľudí. [Cannes] ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vytkl bych filmu až příliš pomalé tempo, ale jinak se jedná o opravdu nádherně odvedené zobrazení příběhu manželství, které bylo rozerváno rasistickou společností. Joel Edgerton u mě zatím jako herec příliš nebodoval, ale v téhle roli si mě vážně dostal a o jeho filmové partnerce ani nemluvím. Herecky skvostné. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem čekal o něco víc, než jen vizualizaci wikipedie/ článku v novinách. Loving plyne pomalu (ale jistě), občas se přeskočí měsíc, občas rok, ovšem život jde dál. Bez nějakých výraznějších momentů a zapamatování-hodných scén, ale v té všednodennosti je jisté kouzlo. (ale zajímavé bylo, že snad pokaždé, když Edgertonova postava stavá nějaký dům, je jeho zeď stejně vysoká.) Herecky výborné. 70 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tento film ma nehorázne nudil. Pomalé tempo, kopa hluchých miest a nedostatočné zameranie na ústredný problém - to všetko spravilo z filmu so zaujímavou témou takúto ťažkopádnu záležitosť. Očakával som príbeh plný drámy na súdoch, dialógov s právnikmi, horlivým bojom za spravodlivosť a uznanie tohto zmiešaného manželstva, no namiesto toho to bola len spleť scén zameraných na konštantný vzťah ústrednej dvojice a dokola omielaná krivda, ktorá sa vyriešila napokon viacmenej akoby sama, bez ich osobnej účasti. Celkovo nič extra, ergo veľmi slabučké! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama