Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

JAn 

všechny recenze uživatele

Po otřesné Eaten Alive se Lenzi opět vrací, aby navázal na úspěch Deodatových Cannibal Holocaust. A konečně mu to alespoň z části vyšlo. Přestože hodně vychází z Deodatova filmu, jistou originalitu mu upřít nejde. V mnohém se snaží být naturalističtější a divákovu pozornost se pokuší upoutat co možná nejnásilnějšími scénami. Přiznejme si na rovinu, Zora Kerova visící na hácích za ňadra patří k tomu nejlepšímu, s čím mohl Lenzi přijít... :-) A po dalších jiných více méně zábavných obscénnostech si Ferox dokazuje, že nejenom Holocaust má na víc, než se stát jen bezduchou kanibalskou řezničinou (jako se to podařilo u výše zmíněné Eaten Alive) a tak se dočkáme i nějakého toho závěrečného filozofování. K tomu všemu navrch připočtěte geniální soundtrack a tu pravou amazonskou atmosféru a o zábavu je postaráno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak a teraz sa rozdelíme a prehľadáme túto džungľu, plnú kanibalov.“ Zaujímalo by ma, čo si o ŽENÁCH OD HLBOKEJ RIEKY myslia diváci, ktorí pod hnoj zakopali Deodatových (o rok starších) KANIBALOV, pretože v porovnaní s Umbertom Lenzim je Ruggero Deodato majstrovským režisérom, ktorého snímka mala pôsobivú výpravu, zaujímavý „viac zmyslený“ scenár, sympatické herecké obsadenie, napínavú réžiu a, ako inak, šokujúce krvavé scény „ako vystrihnuté z reality“. ŽENY OD HLBOKEJ RIEKY nič také nemajú: od braku ich delí tak málo, že to snáď už ani nestojí za zmienku. Scenár vykráda KANIBALOV bez najmenších výčitiek svedomia (skupinka mestských drzých detí sa stáva vlastnou vinou obeťou kanibalov uprostred Amazonky), réžia je mrazivo nudná (nohy jej definitívne podkopávajú nezmyslené scény z mesta a debilné jednanie postáv), herečky sú neatraktívne (takže ak aj občas niečo ukážu, nestojí to ani za zmienku) a dokonca ani to gore tu poriadne nie je (a ak je, je smiešne amatérske, s „ozajstnými“, dodnes nechutnými KANIBALMI, sa táto fraška nedá porovnávať). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/245-zeny-od-hlbokej-rieky-40- ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Tu je práve vidieť , že séria italských kanibalských filmov z 80. rokov, resp. za 2 roky sa stihli natočiť 4 filmy nespravila do svetovej kinematografie s výnimkou Cannibal Holocaust veľkú dieru . To platí i tu. Nechutnosti bez nejakého dejové klišé ,niekedy s trochou dobrej atmosféry , to je, ale asi tak všetko.O doslova hrozných /ne/hereckých výkonov ani nevravím. Pre mňa len 1* a 30%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanibalský film „Ženy od hluboké řeky“ je prostě mýtus. Hodně se o tom mluví, vytvořil se okolo toho kult, ale to, že zde hraje herečka českého původu, je asi největší zajímavostí, alespoň pro českého diváka. Není o co stát, protože se jedná jen o „Kanibaly“ podruhé, nijak lépe a spíš jen hůře. A dívat se podruhé na v podstatě to samé, to už je celkem nuda a ztráta času. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Ač hodnotím velmi starý kousek, tak mi to nedá říci svůj názor. Jeden z mnoha příběhů o kanibalismu, opět se tu objevují nechutné scénky, které mě přišli spíše slabé a musím dodat větu, že je to ze 70% použitý Cannibal Holocaust a k tomu tvůrci přidali něco vlastního, no a vznikl film. Holocaustu to nesahá ani po kotníky, neboť to spíše zkazili, než aby to vylepšili. Nevím kolik to vydělalo v té době, ale rozumný člověk musí uznat, že použít 70% hororu, který je 1 nebo 2 roky starý a takhle ho zkazit není normální. Dávám 35% za snahu dát filmu taky nějakou vlastní myšlenku. Jinak děs a běs. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)

Reklama

Reklama