Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že příběhu, jenž Unbelievable prostředkuje, by spíš slušel formát true crime dokumentu ve stylu American Murder, eventuálně formát max dvouhodinového celovečerního filmu. Proč? Troufám si tvrdit, že těch šest a půl hodiny minutáže lze obhájit jen těžko, páč: a) linka s Marií (typově přesná Kaitlyn Dever) a s kupením křivd jedna na druhou rychle omrzí; závidím těm, kterým v souvislosti s touto linkou nepřišlo na mysl, že je série pouze emočně ždíme (tahle "hra" se hraje tak, že teď se několik hodin budeme čím dál tím víc rozhořčovat, ale nebojte, na závěr přijde satisfakce) b) vyšetřovací linka sama o sobě neobstojí, ve svém žánru spadá v šeď, nevyvolala ve mě takřka žádné napětí, nebo přesněji řečeno zklamání z tápání a radost z odhalení (srov. se žánrovou špičkou Zodiacem nebo Mindhunterem), navzdory tomu, že detektivkám Rasmussenové (vynikající Toni Collette) a Duvallové (neméně skvělá Merrit Waver) nešlo nefandit. Nicméně, oněch naprosto 82% chápu a nemám s nimi problém. Už jen kvůli tomu, kterak Unbelievable nemilosrdně tepe rape culture si červená čísla (70% a víc) navzdory mým výtkám zaslouží. První epizoda (+ soud) rozhodně patří k tomu nejsilnějšímu, co jsem letos viděl. 65% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to přes 80 procent (přesně 82) a já tomu dám jen 3 pecky, což může být v mém světě a systému hodnocení maximálně 64%. A tolik to u mě asi i je, protože 4 hvězdy tomu prostě nedám. Zprotivilo se mi to tím nadutým finále, kdy se jeden a půl dílu poplácávali po zádech za to, jak byly (holky) dobrý. Jiná holka byla na můj vkus pro změnu nepřiměřeně ostrá na pochybovačnýho detektiva Parkera, když ho přišla na služebnu zjebat jak malýho Jardu a vynutit si na něm omluvu, přestože se jí od něj už předtím dočkala. Ale to je prkotina- narozdíl od pocitu, že této trestné činnosti by ve zločinem zamořené Americe těžko věnovaly policejní složky takové úsilí. Zaujala mě ještě jedna věc, a sice policejní vybavení a pracoviště á la Apple Inc. A v kontrastu k tomu advokát, kterej dostane na starosti ex offo obhajobu v den, kdy má u soudu další 4 případy a s tímhle novým tam ten den musí hned pětkrát. Přijde mi do očí bijící ten nepoměr mezi podmínkami pro práci u americké policie a u amerických soudů. Ale to je jedno. Seriál to není špatnej, ale za týden si na něj nevzpomenu. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Sú tu všetci účastníci znásilnenia. Obeť, útočník, polícia a systém. Polícia je zásadný element a zároveň zásadne rozdielny prípad od prípadu. Do tejto lotérie, akého vyšetrovateľa obeť nafasuje, ešte vstupuje systém, ktorý je rozkúskovaný na x nekomunikujúcich súčastí. Realisticky pojatá kritika stavu polície, ktorá vďaka kvalitným hercom dokáže udržať pozornosť. Nečakajte žiadne ohromujúce vyšetrovanie, nečakajte žiadne originálne pojaté drama. Dostanete však niekoľko rôzne silných faciek značky Život nie je k*rva fér. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Za me velmi uveritelne kriminalni drama, ktere se opira o velice kvalitni scenar, toceny podle skutecnych udalosti. Dobra atmosfera, zpusob vedeni pripadu a herecke vykony kvalitni. Toni Collette v roli jedne z detektivek se sve role ujala vytecne, jeji postava by v pohode utahla celou radu kriminalek. Plne hodnoceni vlastne nedam pouze z jednoho duvodu, ze uz asi nebudu mit potrebu se nikdy k serialu vracet. Ale jinak jde o velmi dobry serial. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Žádní superhrdinové, monstra, náhlé zvraty, šokující odhalení nebo právní duely v soudní síni. Unbelievable boduje, vyjma paradních hereckých výkonů, v podstatě důsledným ignorováním kriminálkových klišé v rámci prosté autentičnosti. Když si vyšetřovatelé jdou pro podezřelého, není z toho vyvraždovací střílečka, soud, kde vyfasuje skorem 400 let zaberele asi pět minut, žadná exhibice megadrahých právníků. Nějaký ten moralizující patos malinko na konci je, ale suma sumárum už delší čas mě takhle nebavila kriminálka. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama