Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

figliar 

všechny recenze uživatele

Ak už Netflix niečo vie, tak kriminálky podľa skutočných udalostí. Dej ma vtiahol od prvého dielu a dokázal ma držať v napätí až do posledného. Konkrétny vyšetrovaný prípad som pred tým nepoznal, čo bolo veľkou výhodou, pretože som bol celkom prekvapený, ako sa celý zamotal a vyvinul. Herci boli pomerne neznámi, až na pár výnimiek, no o to pôsobili ich výkony autentickejšie a prirodzenejšie. Vážne dosť dobrý a zaujímavý seriál, ktorému k plnému hodnoteniu chýbalo iba málo. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojaté drama, které se zaměřuje na pátrání po sexuálním deviantovi, kterého je velmi složité dopadnout, a také na život jedné z obětí, jejíž život se během jediného okamžiku navěky změnil. Asi největším problémem celé série je její neuvěřitelně pomalé tempo, díky kterému má děj téměř minimální spád a bohužel se emočně moc nepovedla ani závěrečná satisfakce. Nemohl jsem si nevšimnout jistého feministického nádechu, zejména co se obsazení policistů týče, nicméně současné trendy velí jasně a budeme si asi muset začít zvykat. Co se týká hereckých výkonů, nemám s nikým žádný problém, většina rolí mi sedla, postavy působily přirozeně a uvěřitelně. Velká škoda promarněného potenciálu, kterého námět nabízí. Napsat lepší scénář a máme zde vynikající kriminální drama, plné silných momentů a zajímavých situací. 6/10. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ok, this just broke me. But then it fixed me so everything's fine. Napsat o tomhle seriálu, že je další z řady krimi, které si hrají na True Detective, by bylo dost nefér... ale je to pravda a zajdu ještě navíc tak daleko a řeknu, že se to podobá první řadě Temného případu víc jak letošní třetí série. Jasně, místo rituální vraždy tady máme kupu znásilnění, místo filosofování v autě o tom, jak se všechno točí v kruhu, tady máme jedno krátký country vystoupení (plno věcí se ale pořád točí v kruhu), a místo několikaminutové akční sekvence na jeden záběr se tu dělaj večeře, opravujou auta a prodávaj párky v obchodě. Je to dokonalý? Absolutně ne. Trefuje se to ale do černého snad v každém zachyceném aspektu reality? Jo, pravděpodobně bohužel jo. Hlavně to ale ukazuje to dobrý i to špatný z téhle branže, je to dostatečně procedurální, ale staví to současně i na psychologii obětí, ukazuje to, v čem systém selhává, a kdy naopak může fungovat. A čím víc chyb v tom paradoxně najdu, tím skutečnější, živější mi to přijde. Rozhodně jeden z nejzajímavějších počinů letošního roku, co se nejspíš vryje do paměti na hodně dlouho, a to i přesto, že řemeslně nijak nevystupuje z řady všech těch dalších krimi... jež si taky hrály na True Detective. 9,5/10 :) P. S. totálně jsem uhodl původ přezdívky Max the Knife!!! Problém je, že jsem tu písničku už někde slyšel, ale za boha si nemůžu vzpomenout kde. Kdo mi to poví, má u mě pivo, nebo bod, nebo aspoň vřelé díky. Díky. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoutal mě, dal mi pásku přes oči, znásilnil, s výhružkami vyfotil a zmizel. Příběh dívky, která vyrůstala v pěstounské péči a které znásilnění nikdo nevěří. Měnila rodiny, pěstouni ji nutili jíst žrádlo pro psy, měli ji psychicky i fyzicky týrat, teď se v komunitě mladých lidí s podobným osudem pomalu osamostatňuje. V očích dvou detektivů, kteří přijdou na několik nepřesností a vyslechnou si rovněž slova jedné z pěstounek, si celou story vymyslela. O tři roky později v jiném státě dvě povahově odlišné detektivky řeší sérii velmi podobných znásilnění. Pachatel opět velmi důkladně zametl stopy. Vnímáme totožné případy, ovšem ze strany vyšetřovatelů posuzované diametrálně odlišně. A s ohledem na nedávnou náladu ve společnosti rovněž přilijeme i do genderového ohně. Celkově velmi silné, v druhé polovině série několik naprosto skvostných momentů. Jízlivá Toni Collette je skvělá, depresivní Kaitlyn Dever zrovna tak. Závěr zadostiučiňující i mrazivý zároveň. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Syrová, děsivě skutečná detektivka o tématu, které je víc než aktuální. Pomalé tempo dává vyniknout hutné atmosféře i charakterům postav, kdy zvlášť oceňuji detektivku Karen Duvall v podání výborné Merritt Wever, která je dominantní mezi svými kolegy, ale submisivní ve vztahu k postavě Toni Collette. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama