Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

It's been a hard day's night, and I'd been working like a dog. It's been a hard day's night, I should be sleeping like a log. But when I get home to you, I find the things that you do. Will make me feel alright. You know I work all day to get you money to buy you things. And it's worth it just to hear you say you're going to give me everything. So why on earth should I moan, cos when I get you alone. You know I feel OK (The Beatles - A Hard Day's Night). A ten George z nich byl stejně nejlepší ;-) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ano, roztomilý hraný hudební dokument bez hlubší myšlenky, ostatně stejně jako tomu původně bylo i v rámci onoho bezstarostného jednání čtveřice legendárních mladíků... coby zachycení doby a perných dnů brouků jde o povedený počin plný (leckdy) suchého britského humoru a největších fláků bítlsáků... ale přesto jsem (byť asi naivně) očekával víc než jen ochutnávku atmosféry a čtyř prdlých, šílenstvívyvolávajících úsměvů... 60% ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou klasika - jejich hudba mě baví, pro (krátkovlasého, japonsko-americkou výtvarnou pseudoumělkyní neovlivněného) Lennona jsem měla vždycky slabost a fenomén "broučí" choreografie mě pokaždé dostane. Tenhle film mě však nezaujal. Vřeštící fanynky, bloumající Ringo, místy až tupě zírající McCartney, opět vřeštící fanynky, "vtipálek kapely" Lennon, jaksi nezapojený Harrison, bizarní postava "čistého" dědečka a na závěr - pro změnu - opět vřeštící fanynky. Nuda. 2 za hudbu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Perný den jsem viděl před dlouhou řádkou let a těšil jsem se, jak si oživím pozitivní vzpomínky. Je to zvláštní, ale kdykoliv vidím hudební film natočený na počest slavné skupiny nebo zpěváka, obvykle jdu oproti vzpomínkám s hodnocením dolů. Stejně jako u podobných snímků musím konstatovat, že tady chybí scénář, který by dokázal hity zasadit do nějakého přitažlivého příběhu a děje. Je to spíš jeden dlouhatánský videoklip natočený jako hold proslulé skupině a vezoucí se na vlně beatlemánie. Producent a režisér si holt řekli, že na tomhle projektu se prodělat nedá a kluci ze skupiny chtěli své fanoušky oslovit i jinak než koncertováním a zvukovými nosiči. Proti písničkám se nic namítat nedá, Beatles jsou i na filmovém plátně charismatičtí, takže nakonec 60 % celkového dojmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Stejnojmenné album "A Hard Day's Night" vyšlo 10. července 1964, čtyři dny po premiéře filmu. (don corleone)
  • Časopis Time v roce 2010 zařadil snímek mezi 100 nejlepších filmů (od roku 1923, kdy vyšlo první číslo časopisu). (Duoscop)

Reklama

Reklama