Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fanastičtí John, Paul, George a Ringo ve filmu o tom, co všechno se dá stihnout v jeden koncertní den. Je vidět, že se všichni ohromně bavili, což můžeme dělat i my při sledování tohohle filmu. Mimochodem Paulův dědeček nemá chybu. Kdo miluje hudbu Beatles, tomu se to nejspíš bude líbit, kdo ne (někdo takový taky může existovat?), má smůlu, ale bavit se může dobře i tak. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

It's been a hard day's night, and I'd been working like a dog. It's been a hard day's night, I should be sleeping like a log. But when I get home to you, I find the things that you do. Will make me feel alright. You know I work all day to get you money to buy you things. And it's worth it just to hear you say you're going to give me everything. So why on earth should I moan, cos when I get you alone. You know I feel OK (The Beatles - A Hard Day's Night). A ten George z nich byl stejně nejlepší ;-) ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Beatles je mocný fenomén. Tento film není ani tak dokument o beatlemánii, jako spíš perfektním marketingovým tahem. Dlouhý videoklip ukazující "ty naše kluky" při rozverném kočkování a to ze všech úhlů. Hezcí mladí kluci s moderními názory, vše ovšem uhlazeně anglické, gentlemani jak má být. Nechybí snaha o nekonvenční přístup, nadsázku, humorem a vtipem to jen srší, ale bojím se, že vše vyznívá trošinku nacvičeně a uměle. Kluci to prostě špatně hrajou, ale přesto jim to holky žerou i s chlupama. Je tu přece ještě jejich geniální hudba s texty, které musí pochopit i středně retardovaný bernardýn. Přesto všechno, co tento film dělá povrchním, je to pořád film o Beatles, a je to docela sranda. Trochu blboučký, ale vcelku roztomilý film, s nestárnoucími hity, které se asi budou hrát i za sto let po nás. 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel, že tento film je o Beatles, tak som mal zmiešane pocity, lebo táto kapela u mna nikdy nebodovala, nielen preto, že som mladšia generácia, ale i preto, že ich štýl a piesne má nikdy neoslovili. A preto som celkom prekvapený, že film má bavil a určite dám šancu aj pokračovaniam. Chalani sa riadne odviazali a bolo vidieť, že filmovanie si veľmi užívajú. Veľmi ma bavila tá hodnovernosť s akou režisér k tomuto filmu pristupoval. Rozblaznený speváci, poblaznené fanúšičky a humorný deduško, ktorý tam spravil veľkolepo vtipnú šou. A aj príbehovo je veľmi zaujímavý, lebo mapuje ako prebieha jeden deň vo svetoznámej kapele. A aj keď vo filme je celkom uvoľnená atmosféra, takýchto dní kapely určite moc nemávajú, ale aspoň, že ta bezstarostnosť z filmu vyžarovala. A vobec som tu nepostrehol suchý Anglický humor, ale len čistý ničím urážajúci humor. A celkom som si užíval aj piesne, keď boli priamo od originálu. Silne 4*. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Beatles mám ráda, nikdy to u mě sice nebyla mánie, ale písničky si poslechnu s chutí. Perný den jsem chtěla vidět. Bohužel musím říct, že jsem od samotného filmu čekala více, ale ty písničky to všechno napravují. Byla to jízda, ale čekala jsem ji divočejší, strhující, ono to kolem mě jen tak nějak proplulo... ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)
  • Perný den byl promítán v Praze v říjnu 1964 v rámci týdnu kulturní výměny mezi Československem a Velkou Británii. Šlo o první západní hudební film promítaný za železnou oponou. Film byl uveden v roce 1964 také v Portugalsku, kde byl ale po několika reprízách cenzurován. (kosticka7)

Reklama

Reklama