Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 10

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (233)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horror pro děti, no a proč ne? I když ta ukousnutá hlava nebo nůž v břiše... No tak dobře, tak horror pro náctileté děti. Ale i leckterému dospělému by mohl sednout, coby strašidelná pohádka. Mě bavil, i dřevorubci mají své dny. Je to osmdesátkové retro, je to dobře natočené, je to mnohem víc temné a vážné než infantilní, hraje v tom fajn muzika i jedna pěkná blondska... Samozřejmě podmínkou spokojeného sledování je přeladění mozku na nižší frekvenci, jako ostatně u všech příbuzných filmů. Tři plus. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Mno, co na to říct, je to horor pro děti. Herní série má zkrátka svojí cílovku a tvůrci se toho museli držet. Nakonec si ale myslím, že se jim to celkem povedlo vyvážit a v rámci možností to dopadlo dobře. Co můžu pochválit je využití praktických efektů u samotných animatroniků a design setů, konkrétně ta Freddyho pizzerie dávala správnou osmdestákovou atmošku. Naopak postavy mi krom protagonisty Mikea přišli hrozný. Dialogy mezi postavami a samotný scénář byl ještě tragičtější, a k žánru horor to má fakt daleko. Hádám, že fanoušci budou happy, normálnímu divákovi (včetně mně) to ale nic moc neřekne. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o tom, že nějaká taková hra existuje sice vím, ale to je tak nějak všechno a zbytek mě úplně minul. To samé se pak dá říci i o jejím přenosu na plátno. Ve chvíli kdy se na plátně objeví vraždící animatronické loutky tu sice je náznak zábavy a špetka něčeho zajímavého, ale tyhle  momenty zaberou sotva patnáct minut. Zbytek se zaměřuje na postavy a na to jak se hlavní "hrdina" snaží udržet v opatrovnictví svojí sestru a to bohužel není zajímavé ani trochu. Jedna hvězda za loutky a druhá pro režisérku, protože ta evidentně něco umí a s lepším scénářem/jiným filmem by nejspíš dokázala překvapit....40% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Stretli sa tu talentovaná režisérka, fajnové herecké obsadenie a ideálna kombinácia CGI a praktických efektov, ale akosi to do seba celé nezapadlo. Na vine je jednoznačne PG-13 rating, ktorý totálne ničí výborne vystavané sekvencie, ktoré vyvrcholia vraždami mimo záber kamery. Pre takéto blbůstky v štýle Goosebumps mám ale slabosť, takže ma to celkom bavilo a rád by som videl aj pokračovanie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Päť nocí u Freddyho je slušná žánrovka pre mladšie publikum a nadšené híkanie fanúšikov počas projekcie ukazuje, že cieľovka bola zasiahnutá takmer dokonale. Každá generácia potrebuje svoj popkultúrny fenomén a nie je fér im ho haniť iba preto, že k nim nepatríme. Navyše je to vlastne celkom fajn. Na druhej strane by tvorcovia mali mať aspoň trochu snahy strhnúť svojim dielom aj publikum mimo svojej špecifickej bubliny.   P.S. Išlo o jednu z najlepších projekcií v mojom živote. Vo vzduchu bolo celý čas cítiť nadšenie fanúšikov. Čo sa prejavovalo okrem iného tým, že počas celého filmu som ani raz nikoho neokríkol. Všetci boli zažratí do diania na plátne. Čo je vec pri plnom kine teenagerov takmer neuveriteľná. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)
  • Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan. (Raichu.Cz)
  • V závěrečných titulcích zazní píseň „Five Nights At Freddy's“ od kapely The Living Tombstone. (DominatorCZ)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama