Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 1

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (236)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

„Přežít pět nocí může být neskutečná dřina,“ říká oficiální text distributora. A já, souhlasím. V Blumhouse se chopili adaptace oblíbené videohry a jak se ukázalo, vytáhli si tentokrát zlatou kartu. Mohl to být zábavný zážitek, což naznačovalo mnoho faktorů. Rád bych řekl, že pravidlo videoherních adaptacích se znovu porušilo, a že Freddyho podnik otevře novou kultovní slasher sérii po boku Halloweenu, Vřískotu a dalších. Pravdou, ale je, že Pět nocí u Freddyho je neskutečná nuda.  (Více) ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Mno, co na to říct, je to horor pro děti. Herní série má zkrátka svojí cílovku a tvůrci se toho museli držet. Nakonec si ale myslím, že se jim to celkem povedlo vyvážit a v rámci možností to dopadlo dobře. Co můžu pochválit je využití praktických efektů u samotných animatroniků a design setů, konkrétně ta Freddyho pizzerie dávala správnou osmdestákovou atmošku. Naopak postavy mi krom protagonisty Mikea přišli hrozný. Dialogy mezi postavami a samotný scénář byl ještě tragičtější, a k žánru horor to má fakt daleko. Hádám, že fanoušci budou happy, normálnímu divákovi (včetně mně) to ale nic moc neřekne. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Filmové FNAF mi připomíná docela Stmívání v jedné věci. Jde o film, který je perfektní v tom o co se snaží. Adaptovat frančízu, která je sama o sobě docela trapná, ale dělá to natolik perfektně, že to fanoušci ocení. FNAF je horrorová herní série, která je oblíbená mezi děckami, plná "loreu". Proto taky film působí v mnoha místech jako Disney channel sitcom nebo pouhá "hra na horror". Pro běžného diváka je to naprostý nesmysl (Proč William Atkin vraždí? Jak funguje ovládání animatronik/Atkinova loutková síla? Jaká je sakra motivace tetičky? A konec je naprosto nesmyslný mindfuck). Naprosto jde o tzv. "mascot horror", kdy horrorové postavičky budou na všech tričkách v místních sekáčích. Ocenit se dá Hutcherson (Peeta z Hunger Games) i další herci, kteří se docela snaží navzdory krkolomným dialogům. Film je dokonalý v to o co se snaží, jen FNAF je frančíza s dlouhým nesmyslným lorem a dětskou základnou, kvůli které se tvůrci bojí udělat něco skutečně strašidelného nebo smysluplně psychologicky rozebírat jakékoliv trauma. Hlavní demografie odkojená hrami a současní teenageři, kteří na hrách vyrostli, budou film brát jako první svůj horror popřípadě nostalgický throwback na své mládí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem nepolíbenej. Nicméně ani to mi nebránilo v tom abych dal filmu šanci. Zvlášť když mělo jít o film z ranku hororovýho. Nevím jestli to mělo být vtipný, zábavný či myšleno jako regulérní horor? Každopádně ani jedno z toho nevyšlo. Mám rád ujetosti všeho druhu a třeba takovej Willy's Wonderland(2021) mi sednul. Tohle byla ale těžká nuda nebo mě to aspoň za srdce nevzalo. Možná playeři této hry tento film ocení víc než já. 1hvězda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pět nocí u Dyznyho je sice poměrně slušně natočený, ovšem zcela anemický, přiteplený, unylý a totálně nezáživný kindelholol, který možná vyděsí leda tak několik otylých školou povinných oligofreniků, co špatně spinkají, protože mají panickou hrůzu z toho, aby je v noci náhodou nepřišli opíchat Medvídek Pů s Prasátkem. Vlastně se určitě odporem ošije i pár estétů s nároky na herce, neboť hlavní roli ke vší té otravě osadili snad nejslizštějším a nejtopornějším prasorypákem současného Holého údu, navíc s charizmatem chcíplé kapybary. Čili pokud se obvykle poserete ze strašidelného zámku v Dyznylendu a xmrti rádi sto minut fascinovaně čumíte na ochrnutou, povadlou prdel s očima, jedná se o filmeček přesně pro vás! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Úvodní titulky jsou zobrazeny v počítačové grafice založené na Atari a ukazují události, které vedly k uzavření Pizzerie Freddyho Fazbeara. (DJMaroko)
  • Ve filmu se jako číšník v bistru Sparky's objevil Matthew Patrick z YouTube kanálu „The Game Theory“, který na svém kanále analyzoval různé teorie o hrách „Five Nights at Freddy’s“. (Mini_X)
  • Když Mike (Josh Hutcherson) jede na první noc do pizzerie, tak mu volá Steve Raglan (Matthew Lillard), který ho informuje o pizzerii a práci hlídače. Tím se odkazuje na postavu zvanou Phone Guy, který v hrách vždy a každou noc na začátku volá hlídači, aby ho informoval o práci hlídače a situacích, které se budou každou noc do 6:00 dít. (DominatorCZ)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama