Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 10

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (236)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď pri začiatku ma napadol Cageho Willy's Wonderland. A sú si hrozne podobný, ale Nicolas je vo všetkom oveľa lepší, Tato postava ma strašne iritovala, svojim chovaním i svojimi činmi. Je možné, že sa nájdu takýto psychicky labilný ľudia, ale, že by už dávno nepobývali na psychiatrii sa mi nechce veriť. A tá policajtka bola úž vážne klincom do rakvy celého hlúpeho filmu. Lebo toľko klišé a fádnosti som už dávno nevidel, ako to bolo v tomto filme. Josha Hutchersona poznám ako fajn týpka v dobrodružných komédiách, ale tu mu to vážne nesadlo, bol hnusný až odporný. Strata času, lebo aj tie mordy nestali za veľa a hračkársky roboti boli viac k smiechu ako k mrazivosti. Keby som bol na to v kine, odídem medzi prvými, takto som vydržal, ale tiež tam hrala pevná vola. Slabé 2*. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// CZY TO FREDDY FAZBEAR? Už trailer dal tušit, že film nebude dobrý. I přesto jsem si v první půlce říkal, že se to zatím vyvíjí slušně, jenže pak přijde na řadu kupa scén, co nedávají smysl a/nebo nudí. Co mělo být to backstory o zmizelém bráchovi? Koho to zajímá? Tohle je to nejlepší, co šlo pro to obrovský lore FNAFka vymyslet? Dementní finále naprosto bez emocí. Celkově bych řekl, že se za ty roky strašně přepisoval scénář... Možná aby se upravil tak, aby byl víc kid-friendly? Což podle mě šlo udělat mnohem lépe i tak. Do kina dětí přišlo dost, takže v tomhle ohledu budou tvůrci určitě spokojený. Ale co diváci? S klidem můžu říct, že tohle by mi ani v patnácti nestačilo. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Potenciál na mysteriózní vyvražďovačku s groteskními zabijáky, creepy dětmi, tajemnými sny a osmdesátkovou nostalgií to mělo, ale zpracování je sterilní a nezábavné. Hutchersona mám rád, ale faktem je, že hraje pořád stejně a ani tady žádný herecký koncert nepředvádí. A i to povolání Lillarda z hororového důchodu je vlastně zbytečné. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hrou jsem nepolíbenej. Nicméně ani to mi nebránilo v tom abych dal filmu šanci. Zvlášť když mělo jít o film z ranku hororovýho. Nevím jestli to mělo být vtipný, zábavný či myšleno jako regulérní horor? Každopádně ani jedno z toho nevyšlo. Mám rád ujetosti všeho druhu a třeba takovej Willy's Wonderland(2021) mi sednul. Tohle byla ale těžká nuda nebo mě to aspoň za srdce nevzalo. Možná playeři této hry tento film ocení víc než já. 1hvězda. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

„Přežít pět nocí může být neskutečná dřina,“ říká oficiální text distributora. A já, souhlasím. V Blumhouse se chopili adaptace oblíbené videohry a jak se ukázalo, vytáhli si tentokrát zlatou kartu. Mohl to být zábavný zážitek, což naznačovalo mnoho faktorů. Rád bych řekl, že pravidlo videoherních adaptacích se znovu porušilo, a že Freddyho podnik otevře novou kultovní slasher sérii po boku Halloweenu, Vřískotu a dalších. Pravdou, ale je, že Pět nocí u Freddyho je neskutečná nuda.  (Více) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan. (Raichu.Cz)
  • Na scénáři se kromě režisérky Emmy Tammi a scenáristy Setha Cuddebacka podílel i Scott Cawton, tvůrce videoher ze série „Five nights at Freddy's“. (Kukelnik)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama