Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

borec999 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jednotkou sme sa presunuli na Darkweb, čo je pre horory vďačný fenomén. Úvod je pomalší a trvá, kým sa film poriadne rozbehne. Postupom času sa však obrátky zvyšujú a druhá polovica je už bez okolkov dobrá. Aj napriek ujačanosti postáv, trasľavej kamere vďaka ktorej nie je vždy všetko vidno i viacerým nelogickostiam a tomu, že vo veľa veciach ohľadom Darkweb film zavádza. O trochu lepšie ako prvý diel, no nie až o toľko, aby som dvíhal hviezdičkové hodnotenie. PS: kto formu rozprávania cez obrazovky PC nevydýchal v jednotke, nevydýcha ju ani teraz... 60% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joo, něco podobného zažíváme každý týden na online-výuce. Nuže dobrá, druhá hodina záhy odzvonila, a našich mladých hrdinů bude neúprostný hack znovu terorizovat! Já jsem fakt nenáročný čurák, který i ze špatnýho hororu udělá ověnčené oscarové dílko. A lhal bych, kdybych řekl že se mi minulý díl trochu nelíbil. Nebyla to sice žádná vrchní stolice a žádná včelí královna v hororovém úlu, ale nemůže zapřít tu režisérskou vynálezavost. Tenhle díl mi dokonce příjde více realističtější než ten minulý. Místo hnusnýho pšouka který za sebou nechal ten středoškolský tlustoprd, tu zas přišel polský hacker Lucas. Té strašidelné IT duchařiny tu byla asi stejně, jakou já mám procentoalnější šanci, že se po dvou čokapiků a jednoho cheeseburgeru nezeru jak drak na hajzlu. A podle mých výpočtů, to je 1:200 000.. takže ano, malá. Jediné, co mě zaujalo, a taky proč jsem se na tento divnokalkul podíval, jako mladý voyeur na seschlou bábu od rakevního poklopu, byl Dark Web. Temný web je věru zajimavé a nevyčerpatelné téma na horor. Mohlo se z toho vytěžit mnoho diamantů, a ne jen smradlavé a hnědé uhlí. Nezajimavé obsazení v nesympatické mládeže z toho udělala jen horší pokračování, už tak podprůměrného hororu. Vtáhne se to jako moje ranní sračka po třech šálkách kávy. Už prosím, ne. #odpadnisklizen [2020] ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Již jednička u mě slavila ve své době úspěchy a teď pokračování povýšilo na úplně nový levl. Koncept byl rozdílný a tentokrát se nejednalo o duchařinu a možná proto dílo nebylo nijak zvláště strašidelné, ale ten nápad mě doslova odpálil. Příběh měl velice napínavou temnou atmosféru a neztrácel tempo až do samého konce, za což přičítám opravdu hodně bodů. Jediné mínus které mě napadá, že se toho na obrazovce počítače velice často odehrává příliš a člověk tak nestačí sledovat všechny konverzace, stahování atd. Mimo to jsem s tímto počinem zatím nejspokojenější z žánrově a typově podobných. 89% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Unfriended: Dark Web je další z řady snímků, který je natočen přes skype a internetové prohlížeče. Co se musí nechat, tak je příběh. Mě docela oslovil a musím říct, že vůbec nebyl špatný a byl dobře propracovaný. Syndikát, který je v tomto snímku vlastně nepřítel je velice chytrý a nedělá chyby. Herecké výkony tu moc nečekejte ale musím říct, že jsem se těch 85 minut bavil i když to ze začátku mělo slabší rozjezd tak to nakonec vytáhlo slušný finále a ten příběh samotný. 60% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Víc jak půlku filmu to vypadalo lépe než první díl, ale v posledních 20 minutách z toho tvůrci udělali "mindfuck", kdy jsou všichni součástí jakési "vyšší hry" hackerů, kteří umí všechno. Největši bizardnosti byly asi, když vrahové procházeli kolem kamer a všechny zrněly, potom programování na Skypu, apod. V jedničce řádil démon na Skypu, ve dvojce hlavní hrdinové bojují proti The Circle, což jsou asi upgradovaní Ilumináti nebo nevím. Menší bolest než jednička, přesto bolest. * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V závěrečné scéně, kdy se kamera pomalu oddaluje od velké obrazovky s živým přenosem „Game Night“, je v postranním chatu možné zahlédnout českou větu: „Děkuji za hru.“ (martanius)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama