Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rádoby šokantní dílo plné otravných ksichtů, kde jsem se u většiny z nich nefalšovaně těšil až zemřou. Uznávám, že jak nakoukli do složky s bestialitama, tak to mělo zlou atmosféru a fakt jsem nechtěl aby ta videa pokračovala. Jenže pak se to zvrhne v nechtěně komediální a smyslnedávající blbinu. Absolutně jsem nechápal proč všichni seděj u těch kompů, když se dělo, co se dělo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní napínák využívající plochu počítače jako prostředek vyprávění příběhu. Tenhle námět už tu párkrát byl, ale potěšilo mě, že se dvojka vydala trochu jinačím a pro mě o něco zajímavějším směrem. Tématika dark webu to táhne hodně, herci už o něco méně, ale osobně mě dost bavilo sledovat už jen samotný desktop a to, jak si s tím tvůrci vyhráli. Je to docela surové, občas to fakt děsí (tradičně hlavně, dokud je nebezpečí neviděné, ty rozkostičkované záběry na efekt moc ne-e), ale vytěžené mi to taky úplně nepřišlo. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já nemám ráda nereálné náměty zasazené do reálné internetové doby. Jasně chápu, hackeři toho dnes dokážou už opravdu spoustu, dark web je taky jedna velká záhada, kterou rozum nebere, ale proboha, vždyť tohle není možné zorganizovat. Pokud by tady někdo napsal za hororový žánr pomlčku a sci-fi, brala bych to, ale takhle s někým vyjebávat dokáže snad jenom bůh a ne lidská osoba, která, kdykoliv se objeví na webkameře, začne zrnit...? Asi řeším kraviny, ale tenhle druhej Unfriended se ze začátku jevil docela slušně s nadějným potenciálem vytvořit něco fakt hnusnýho a zvrácenýho, ale skončilo to zase u debilního scénáře s ještě debilnějším rozuzlením. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ si odmyslíme vrieskajúcich dvadsiatnikov chytajúcich neustále psychotické záchvaty, tak ide o slušný kriminálny thriller s nejakými tými povinnými zvratmi. Ono by sa to bez toho najdôležitejšieho zvratu úplne zaobišlo, dokonca by bolo myšlienkovo podnetnejšie, ak by išlo "iba" o chybu a čo z nej všetko vyplynulo. Ale divák skrátka potrebuje byť neustále v šoku. Je to samozrejme poriadne pritiahnuté za vlasy, ale rýchlo to ubehne a aspoň to vie, kam to smeruje. Tam je potrebné zase len šokovať, keďže cieľovou skupinou sú predovšetkým teenageri. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

To byla taková pičovina že nemám ani sílu to komentovat. Skupina blbečků čučí do internetů a díky čmajznutému noťasu čelí úchylákům z darkwebu co unáší holky. Jednička byla podobná kravina, ale měla aspoň ducha a paradoxně se držela více reality. Tady? Úchyláci vrtají holkám díry do hlavy místo aby je ošukali, za což by lidi platili mnohem víc. Za služby si účtují desítky milionů... dolarů! Kdo by to platil? A možnostmi, vybavením a celosvětovou organizací strčí do kapsy veškeré tajné služby. Navíc je to nuda k nepřežití, není to strašidelný, není to krvavý, není to horor. PS: Byli tvůrci někdy na dark webu? Asi ne, když jim neříká nic Tor Browser (ač se to jinak hemží facebookama a různýma dalšíma stránkama). Kdyby byli, tak zjistí že kromě tuny zvrhlého porna tu neexistuje žádný snuff, žádné nájemné vraždy a i ty hackerské stránky jsou z 99% fake. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V kinech v USA byl film odvysílán se dvěma alternativními konci. (BlackHood)
  • Někdy v tomto filmu Matias (Colin Woodell) používá k volání Facebook Messenger, ale používá prohlížeč Safari a volání Facebook Messenger v tomto prohlížeči nefungují. (LUKICKK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama