Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak vám řeknu, že ta šeredná sociopatická čarodějnice mi byla mnohem sympatičtější, než slečna Laura Dokonalá - všeobecně oblíbená a milovaná, vynikající studentka, majitelka okouzlující tvářičky a stovek přátel na Facebooku nebo na čem, no prostě děsivé, nelidské monstrum. A taky mě krkala tím, jak pořád na něco zhypnotizovaně zírala do mobilu nebo do noťasu a stále cosi rozklikávala... Sakra kdyby ty krámy všechny povypínala a šla radši někam na špacír do lesa, nebo k vodě, nebo třeba aspoň do parku, tak ani nebude vědět, jestli ji někdo tentononc... cyberstalkuje, že jo. A taky bych rád viděl, jak by v reálu po ráně nožem do břicha ještě x hodin pobíhala sem a tam, pche. Ale jinak celkem povedená duchařina z prostředí facebookové generace. A líbily se mi taky všelijaké ty "gothické" malůvky. Silné tři. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No tak to brr teda, musím říct, že mě snad ještě nikdy takhle horor neděsil jako tento, lekačky fungovaly neuvěřitelně. Mražení v zádech, který jsem neměl ani za mých dětských let. Téma sociálních sítí pro mě sice nezajímavé, ale tady to prostě člověk odpustí. Moderní horor, který stojí za to vidět. Tak doufám, že to bude klidná noc:) ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Chvílema zajimavý příběh, kterému chybí k dokonalosti víc věcí. Těšil jsem se na podobnou napínavou podívanou jako třeba u Odebrat z přátel, ale Unfriend jede celkem pomalým tempem, které napětí dokáže držet jen chvíli. Takže se z toho stává bohužel průměrnější podívaná, kde stojí za zmínku grafické práce tajemné dívky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Německo je národ, který tuze rád prosazuje svoji nadřazenost (ostatně se to dlouho zpívalo v jejich hymně) a nepřipouští bratříčkování se s neoblíbenými a méněcennými. Z tohoto snímku tedy křičí důrazné upozornění, ať se nepřátelíte s outsidery, neboť se v nich může skrývat magor nebo třeba čarodějnice. V rámci klidnění pohitlerovských škod posbírali do tohoto filmu směsku z celého světa, kde chybí snad jen uprchlíci. Rozjeli s nimi snesitelný pokus o thriller. Hrůzou se třást nebudete, ale film je dostatečně nápaditý, že jej hravě zkouknete, aniž byste dostali chuť spáchat rituální sebevraždu. Když teda nepočítám to duchařské hackování, které mě tam kolosálně sralo. [40 %] ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ jednoznačne najlepší tohtoročný horor z Nemecka. Mladá, pekná a obľúbená študentka si pridá na facebooku osamelú podivínku. Keď ju však vyhodí, jej život sa zmení na peklo. Smutná holčina sa totiž odkrágľuje, no jej duch baží po pomste. Už tu bolo viac hororov o sociálnych sieťach, a očividne film čerpal z podľa mňa debilného Unfriended, takže nič nové pod slnkom sa tu čakať nedá. No na druhej strane tu bolo všetko, čo na hororoch vyhľadávam. Sympatickí herci, dostatok podarených ľakačiek, pekné masky, a odmietnutý duch nešetrí vôbec nikoho. Komu sa páčia jednoduché, prehľadné, ale fakt vydarené teenagerské duchárinky, pri ktorých netreba veľmi premýšľať, tak to určite ocení. U mňa sa tento horor bez pochýb umiestni v tohtoročnej TOP 10 a k plnému počtu chýbalo len málo (tentokrát sa veľmi rád povznesiem nad slabší scenár). Nechápem len, na kieho boha má niekto na FB cez 800 priateľov, ja osobne toľko ľudí ani nepoznám. Fakt prijebaná doba. Ale tú strigu by som si určite pridal, taký vymakaný profil ako mala ona sa často nevidí. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)
  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)

Reklama

Reklama