Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (119)

leila22 

všechny recenze uživatele

Mrazivý príbeh odohrávajúci sa na chudobnom predmestí, ktorému vládne bývalý boxerista Simoncino. Terorizuje okolitých ľudí, no nikto sa mu neodváži vzoprieť. Jeden z jeho zdrojov drog je Marcello (Marcello Fonte), ktorý vlastní súkromný salón pre psy a vo voľnom čase sa starostlivo venuje svojej malej dcérke. Veľmi zaujímavo sú nám podávané kontrasty v jeho osobnosti – na jednej strane je dealerom drog a kamarátom surového násilníka, na strane druhej sledujeme jeho dojemný vzťah k zvieratám a obrovskú lásku k dcére. Keď Simoncino pod vplyvom svojich absťákov začne hrotiť situáciu a rozhodne sa prepadnúť zlatníctvo Marcellovho kamaráta za vidinou rýchleho zárobku, Marcello s ním odmieta naďalej spolupracovať. Z lúpeže je nakoniec podozrivý sám Marcello a za mrežami končí namiesto skutočného vinníka on. Pobyt vo väzení mu dá dostatok priestoru na to, aby si určité veci zhodnotil, zbavil sa masky dobráka a naplánoval surový plán pomsty... *Videné na MFF Cinematik, 2018. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dogman aneb je třeba zabít Sekala po italsku. Tohle byl hodně silný film. Někdy se prostě narodíte s dost špatně rozdanými kartami. A i když se snažíte hrát co nejpoctivěji a být co nejlepší, přesto jste nuceni se podřizovat diktátu silnějšího okolí a prostředí ve kterém právě fungujete. I když... Musel se občas Marcello chovat tak hloupě jak se občas choval? Nemohl si částečně za lecos sám? To, že to byl v srdci dobrák, protože se hezky chval k pejsánům je jedna věc. Druhou je ta drobná kriminalita, která mu nepřipadala nijak závadná a nevymezoval se proti ní. Je otázkou, zda to na to chudém předměstí šlo vymezovat se. Nepřipadalo mi ale, že by si žil nějak nuzně a i když žil prakticky u moře, výjezdy lodí a potápění s dcerkou asi nebyly znaky úplné chudoby. Marcello Fonte svého Marcella zahrál naprosto přesvědčivě. Kolikrát bylo úžasné sledovat jeho gesta v obličeji během jeho přemýšlení i vzteku, zejména v druhé části filmu. Na Mattea Garrone si dám pořádného majzla! Ten chlapík umí! Tohle drama stojí vážně za vidění! Dávám za 4 balíčky nepajcovaného koksu. * * * * ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu je ako vyšitý z hociktorého mesta alebo mestečka, lebo asi všade sa nájde nejaký bývalý boxer, teraz feťák, ktorý už nič iné nedokáže, len svojou hrubosťou terorizovať celé okolie. Na druhej strane je Marcello, povolaním "psíčkar", ktorého vám je neraz ľúto, no vzápätí vždy spraví niečo, za čo si potom nesie následky. Na môj údiv sa toho vo filme dialo celkom dosť a keď v osemdesiatej minúte prišla pomsta, takmer som pukol smiechom. Takmer ako v nejakom šialenom noir filme. Dogman ma určite prekvapil. Taký bonbónik so zaujímavou chuťou. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Italové umí natočit drama z těch svých spravedlností zapomenutých ulic. Celý film terorizovaný chudák je směřován k určitému činu, který je predikovatelný, nicméně to, jak si s tím poradil režisér a nenechal tak sklouznout snímek k popové srajdě s uspokojením divákovy chuti po pomstě, nicméně naopak dokonale zpracoval drobné šílenství v nevyhnutelném činu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh ze stejného prostředí jako Gomorra.Majitel psího "salonu" si docela klidně žil než se mu splašil odběratel koksu.Příběh je propracovaný do nejmenšího detailu.Jízda z kopce na jejímž konci je stopka životu s dcerkou a práci kterou měl rád.A nikdo ho nepochválil že je zbavil tyrana.Čekal na to vůbec? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2018 na Cannes FF. (Varan)
  • Práva na distribuci Dogmana na filmovém trhu v Berlíně koupily společnosti z Německa, Polska, Španělska, Portugalska nebo Ruska, přestože viděly pouze plakát, nikoliv ještě hotový film, napsal oborový časopis Variety. Podle něj to svědčí o důvěře, které se režisér v branži těší. (Zdroj: Aktuálně.cz)

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama