Reklama

Reklama

Zlatá horda

  • Slovensko Zlatá horda (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1241 a do Evropy se hrne nepřemožitelná mongolská armáda - Zlatá horda. V karpatských horách se je malá skupina místních bojovníků rozhodne zastavit, jenže netuší, že mongolský chán si vytipoval i zrádce mezi nimi. Přesto jsou poslední možností, jak zastavit Zlatou hordu před ovládnutím celé Evropy… (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že na to nějaká ta hřivna padla je znát, takže výprava a kostýmy jsou celkem ucházející a T-1000 s Flanaganem a dalšími nejspíš také nebyli zadarmo. Jenže o to je větší škoda, jak to dopadlo. Sejitablajev není nijak schopný vypravěč a budiž mu přičteno ke cti, že to nejspíš sám ví a tak se film snaží zhusta prokládat akcí. Jenže ta je natolik příšerná, že je z ní člověku za režiséra trapně. A vlastně i za střihače a choreografa. Souboj ve vesnici je jeden z nejhorších, co jsem kdy viděl, akce medvěd rozesměje a závěrečný dlouhý střet s Mongoly dokáže vyvolat tak maximálně otazníky v očích. Jestli si něco zapamatuji, tak je to Alison Doody, která se z nejhezčí jonesgirl proměnila ve velice nepěknou věc. Tohle fakt ne. 15% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že na Ukrajině je jen válka, bída a radioaktivní Černobyl a oni tam za těchto podmínek dokáží natočit historické válečné drama o bohatýrech, kteří brání svou zem před hordou Mongolů a ještě to obsadí terminátorem T1000, krásnou nacistkou z Poslední křížové výpravy Indiana Jonese a jednoho typa z Braveheart, prostě děsně internacionální obsazení. Zápletka je jednoduchá a jasná, vizuál a výprava solidní, ale ten způsob vyprávění a provedení je kapku horší - nevím proč mi to evokovalo takové ty televizní hloupé fantasy devadesátek Xena a Hercules. Zajímavý námět, zajímavá doba, zajímavý soupeř, ale výsledek je celkem slabý. Potenciál to mělo velký, ale ... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S niektorými efektmi sa tvorcovia veľmi nepohrali, asi nepustil rozpočet. Ten medveď totiž vyzeral už z nadmorskej výšky na úrovní Himalájí ako umelý plyšák. Ale niektoré panorámy prírody vyšli a aj príbeh celkom zaujal, predsa len o Kyjevskej Rusi a mongolských hordách toho až tak napozerané nemám. Na poli historických filmov taký priemerný kúsok. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chudák Zachar. S manželkou, vyhlášenou to zakarpatskou krasavicí Botoxmilou, která vypadá jako nejhorší noční můra plastického chirurga Donately Versáče a hraje jako zánět trojklanného nervu, má dva syny – Vladigeje a Brázdirekta. Moc chytrosti ani talentu sice taky nepobrali, ale jinak kluci jako bukvy! A tak jen celé dny lítají polonazí po lese jako zdivočelý Lautner, zatínají břišáky a píchají se gumovými meči, co vypadají skoro jako opravdické. To ovšem jen do té doby, než Vladigej opíchá medvěda, začne pochybovat o své orientaci a zhlédne se v princezně mentálbojovnici Mykoslavě Pičichvostinové, dceři uzurpátorského a lásce nepřejícího vojvody Zmrdslava Obrnoviče. Takže není divu, že mýdlooperními hňupostarostmi zmítaný Zachar, od přirození sveřepě udatný kyjevskoruský bohatýr, se celou tu dobu tváří a mluví, jako by ho trápil příšerně svědivý genitální opar. Ale to jen do té doby, než na to idylické území mexických telenovel vpadne strašlivá Horda mongoloidů ve vskutku děsivém počtu třiceti koní a třiceti statistů typu „vypadáš-aspoň-trochu-jako-ťaman-tak-v-tom-hraješ“, vedená ukrutným a nemilosrdným chánem, otylým Korejcem Burkinafasem. To se hned vše rázem změní. K horšímu! Zachar náhle přehodí mimickou polohu a dělá xichty, jako by měl každou chvíli pojít na akutní zánět patosu, přičemž má ale pořád i ten genitální opar, a všichni se začnou svorně chovat jako ještě větší kokoti, až jim z toho teří gumobrnění. Strašlivá mongoloidní Horda předstírá, jakože vraždí, rabuje a unáší za dvouhlasého jekotu týraných komsomolek a plápolání digitálních ohňů, odhodlaně (čti jako v downí přípravce) tvářící se bohatýři předstírají, že se vplíží do středu toho obrovského mongoloidního tábora, tiše vyřídí všechny ty dvě stráže a osvobodí zajatce, přičemž típnou předůkladně střeženého mongolchánova jediného syna, blbnoucího zrovna s lukem. Vše pak vyvrcholí v úchvatné epické bitvě dvacet proti osmnácti s nejsofistikovanějším cotokurva momentem celé té agónie, kdy hrdinný, mentálně postižený vesnický kovář a megasilák Potrat Kladivovič Nedomrdin nekonečných dvacet minut (asi aby kolegové bohatýři utrpěli co největší ztráty) v té ukrutné bitevní vřavě za svištění pryžových mečů a s choreografií potyčky v gejbaru usilovně tahá za lano za účelem shození skály na přehradní hráz, zatímco se kolem něj v klidu pase nějakých deset tažných koní. S důrazem na slovo tažných. No, Úkáčka se patrně z výpalného, prostituce a prodeje drog složila na nepravoslavně drahý pseudohistorický velkofilm. Sláva to byla dozajista převeliká, i Tétisícovka jim v tom zapózovala. Celkem škoda, že to dopadlo jako bláznivá telekokotmédie Jak Retardxena potkala Dementherkula, po kterém si Ivan Franko dozajista řádně přeleští kostru o vystýlku rakve vzteklým obracením se. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Na ukrajinské poměry vysokorozpočtový (pseudo)historický velkofilm, velmi volně na motivy slavné knihy Ivana Franka. Do ukrajinštiny předabovaný Robert Patrick, který Zachara hraje, se celou dobu tváří, jako by netušil, která bije, ale co chtít po někom, jehož nejslavnější rolí byl CGI tekutý robot před nějakými třiceti lety. Mongolští nájezdníci s ruským orlem na opasku jsou nicméně celkem zábavní a rozhodně zajímavější, než hipsteři a botoxované dámy z céčkové americké produkce představující hrdinné karpatské horaly a horalky. Nakonec to ale vypadalo lépe, než jsem předpokládal, po předchozích zkušenostech s novodobou ukrajinskou kinematografií jsem totiž čekal něco ve stylu Kněžny Libuše. Ovšem viděl jsem to ve Lvově v kině plném nadšených Ukrajinců, což k celkovému zážitku nejspíše dost přispělo, objektivně bych to musel hodnotit o něco hůře. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Okrem ukrajinskej metropoly Kyjev sa natáčalo aj na západe krajiny v Zakarpatskej oblasti. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama