Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (154)

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Naprosto chápu protichůdné recenze z řad diváctva.. Jedni jsou nadšeni, jiní remcají nad nezáživností děje.. Ono spíš jde o to, co divák od filmu všeobecně očekává.. Drama "Beautiful Boy" je o drogové problematice, ale není na ní pohlíženo ze strany závislosti jedince, ale rodiče, který svého syna miluje ze všech sil bojuje a když mu síly dochází, musí nabrat dech na ten nejdůležitější souboj a to boj sám se sebou a přijmout fakt, že narkoman, který byl jeho malým chlapcem pohltil jeho osobnost a není cesty zpět.. V tento okamžik jsem uronila i slzu.. Neskutečné drama o ztrátě důvěry a boji s bezmocí.. Pomalé a vleklé tempo mi naopak vyhovovalo a užívala jsem si krásu domova hlavních hrdinů včetně skvělé rodinné atmosféry.. Kamera mě bavila velmi a naprosto sedla do celkového konceptu pojetí životopisného příběhu.. Hudbu vybíral nějaký génius.. Strašně jsem se těšila na Steva Carella, který mne poslední dobou velmi baví.. A Timothée Chalamet předvedl, že se z něj klube velmi nadějný herec.. Já si to na projekci ČSFD celých 120 minut rozhodně užila.. Hvězdička ubrána z plného počtu za "useklý" konec a přílišný USA moralismus v datech.. |Světozor| ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mám rád Stevea Carella, mám rád Timothéeho Chalameta a mám rád citlivé lidské filmy natočené dle skutečných událostí- právě kvůli těmto faktorům jsem se na Beautiful Boye těšil a i přes celkem rozporuplné recenze jsem pořád doufal, že z komplikovaného vztahu otce a syna protkaného drogami vzejde filmová palba. Jenže.... Ve výsledku musím mdlé reakce pouze potvrdit jelikož Beautiful Boy je ve finále bohužel rutinně zpracované díl a ani Carell a Chalamet hrající na 100% film z průměrné kategorie prostě dostat nedokážou. Ve finále je úplně jedno, že Carell zase jednou jede o sto šest a Chalamet potvrzuje status jednoho z nejlepších mladých herců současnosti (jestli má někdo na to utáhnout novou Dunu, tak právě on!), protože krom těchto faktorů film ničím výjimečný není. Ani scénářem, kde se vlastně pořád dokola opakuje kolečko- syn bere drogy, otec ho dá na léčení, syn po krátce době s léčením skončí s tím, že už je čistý, chvíli se mu jakž takž daří a následně do toho opět spadne a vše se děje pořád dokola, během filmu asi čtyřikrát- a člověk ve finále musí jenom volat po filmech které si s drogovou tématikou pohráli přece jen o trochu víc a především na kost šli o hodně drsněji. Osvěžující je fakt, že Chalamet nehraje feťáka jako feťáka, ale prostě jako člověka, který z nějakého důvodu pro svůj život drogy potřebuje a i když není nikým pochopen, pořád je přesvědčen, že bez drog fungovat nedokáže. Přece jenom se mi ale zdá, že toho mohlo být vysvětleno mnohem více, zvláště když jak od Nica, tak od Davida Sheffových vyšli dvě knihy, které museli být jistě obsáhlejší, emocionálnější a hloubavější. Střih je ve finále celkem zmatený a občas mi přišlo, že film skáče až příliš dopředu a vynechal celkem dost zajímavá témata a dějové oblouky. Fajn je na filmu alespoň hudba... i když hudba, spíše jde o pasáže rockové muziky a samotný film žádnou originální hudbu nemá. Rockové songy jsou ale do filmy naloženy jako prdel na hrnec a často se jim podaří atmosféru vytáhnout nahoru. Ve výsledku tak vznikl bohužel rutinní snímek, který většinu zajímavých myšlenek vyhazuje z okna a vůbec si s nimi nepohrává. Na Oscarech přeju ale minimálně herecké nominace za Chalameta a Mauře Tierney! Právě ona jako Carrelova manželka a Chalametova macecha je srdcem filmu, která většinou Carrrelově postavě pomáhá co to jen jde a celý stav Chalametovy postavy jí mrzí jednoduše proto, že ho bere jako vlastního syna. A minimálně kvůli ní, Chalametovi a Carrelovi o fiasko rozhodně nejde! ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Vždycky v tom Carellovi vidím převážně toho dementa z Kanclu a pokaždé mě překvapí, jak výborný je to herec. A tady teda válí jako nikdy. Srdceryvná story o tom, že drogy jsou fujtajbl, co vám akorát rozesere vztahy, potažmo život. A obzvlášť díky Carellovi je to strašlivě dojemná jízda, co mi jakožto rodičovi jednoho malého rošťáka svírala srdíčko až do závěrečných titulí. Téměř za pět. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Od filmu, ktorý je o boji s drogami, o snahe záchraniť závislého syna a o jeho premárnenej mladosti sa očakávajú silné emócie. Nie citová vydieračka, ale poriadna dávka surových emócií až priamo do žily. Beautiful Boy mi bohužiaľ takmer žiadne nedoprial. Nechal ma úplne chladnou, pretože som si po celý čas uvedomovala, že je to iba hrané. Herci sa snažili, Timothée je moje zlatíčko, no dobrí herci ešte nie sú zárukou celkového výsledku. Slabý scenár, režisérsky nezvládnuté, vyššie s hodnotením to už bohužial nejde. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Pomalé filmy mají své kouzlo a dokáži si diváka získat a udržet i dvě hodiny skrze svou pomalost povolující propracovanost postav. Ovšem tohle není jen pomalé, ale hlavně i utahané. Daná situace je asi vykreslená velmi pravdivě, ale není dobře vykreslena pro filmová plátna, tak aby diváka nepřestala bavit, tak aby více rozuměl Nicovy. Carell i Chalamet hrajou výborně, ale scénář a nadbytečné dvě hodiny stopáže nezachrání. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Skutečný Nic Scheff se narodil 20. července 1982. V rané scéně Nic říká, že je mu 18 let, ale ještě nezačal vysokou školu. Film se odehrává kolem roku 2000. To vysvětluje, proč postavy ve filmu mají na svých plakátech a tričkách kapely z 90. let. (blans)

Reklama

Reklama