Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (153)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nedívím se, že většina diváků film buďto nesnáší, anebo je jím absolutně nadšená. A jak už to tak u mě bývá, já jsem někde v polovině cesty, přikloněn spíše k té pozitivní části hodnocení. Beautiful Boy je totiž fakt velká popina. Soundtrack tahající na první dobrou silné songy do těch správně silných momentů, poměrně bezstarostná kamera s poetickou paletou barev a celkové zasazení děje do finančně zcela zajištěného zázemí, kde mají rodiče prostor řešit jen ten jediný problém. To vše může působit dost povrchním dojmem, může to budit zdání, že takhle film o drogách prostě vypadat nemá, a že využívá ty nejprostší postupy k vydojení emocí. Ono to tak opravdu asi je, já jsem zároveň ale divák, který se podobným způsobem nechá občas rád unést. Vše zmíněné navíc lze obrátit i v pozitiva. Beautiful Boy totiž svým pojetím nabourává téměř všechna klišé drogových filmů a je tak poměrně originální výpovědí, jež se nezaměřuje na drogové fyzično, tak jak tomu bývá ve většině podobných dramat, ale na mezilidské vztahy. Logiku vidím i ve zvolené formě vyprávění, která poměrně bez ladu a skladu přeskakuje časový rámec a korepsonduje tak se zacykleností Nicovy závislosti i s bezmocností otce najít nějakou jasnou cestu k záchraně. Beautiful Boy je film s mnoha rezervami, využívá docela povrchní výrazové prostředky, ale zároveň nabízí docela svěží pohled na už dost vyčpělé filmové téma a i díky dobrým hereckým výkonům dvou hlavních postav dokáže zanechat poměrně silný dojem. 7/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Možno by sa žiadalo do filmu o drogách viac špinavosti a vyhrotených situácií, ale myslím si, že Davidovi a Nicovi v ich príbehu išlo predovšetkým o pocity zúčastnených. A tým je vlastne ten film trošku iný. Herecky skvelé, muzika krásne pasovala. Takže za mňa nie zlý film, ale stále som presvedčená, že európsky režisér, ktorý točí skvelé filmy, by sa nemal nechať zlákať Amerikou. Felix, takže nabudúce radšej doma. 3,5* ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Příběh založený na skutečných událostech zaznamenaných v knižní podobě o na první pohled velmi spokojené a dobře situované americké rodině, která má ovšem problém. Dospívajícímu synovi nic nechybí, ale přesto propadl drogové závislosti . Začátek pozvolný, pak už to ale jede dle zajetých kolejí žánru. Jedná se o takový příjemně nepříjemný film. Skoro by se dalo říct jakoby feel-good komedie/drama, kde ale napovrch vybublá veliká nepříjemnost. Herecky super. Mám zde své oblíbence Carella a Chalameta, takže i jejich chemie zde byla pro mě alfou a omegou, takže ve finále můžu snímek hodnotit velmi pozitivně. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Vždycky v tom Carellovi vidím převážně toho dementa z Kanclu a pokaždé mě překvapí, jak výborný je to herec. A tady teda válí jako nikdy. Srdceryvná story o tom, že drogy jsou fujtajbl, co vám akorát rozesere vztahy, potažmo život. A obzvlášť díky Carellovi je to strašlivě dojemná jízda, co mi jakožto rodičovi jednoho malého rošťáka svírala srdíčko až do závěrečných titulí. Téměř za pět. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Darkness was the dictator. Brad Pitt produkuje v pozitivním slova smyslu srdcervoucí drama, od kterýho sem teda čekal úplně jinej příběh - je určitě dobrý si nic nezjišťovat předem. Po první vyčerpávající hodině sem přestal počítat, kolikrát mě to už poslalo do kolen, a ke konci pak i počet mrtvejch papírovejch kapesníků. Jinak od filmu, kterej začíná nejsmutnějším songem od dob soundtracku herního Life is Strange, asi nejde čekat úplně růžovoučkej diváckej zážitek... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Methamphetamin není nutné vařit k žilnímu (injekčnímu) užití. Ve filmu je to naopak. (blans)
  • Herec Timothée Chalamet měl obavy, jak reálný David Sheff přijme to, jak ve filmu ztvárnil jeho syna Nica, ale bál se zbytečně. „Sledovat Timothéa bylo strašidelné. Měl gesta jako Nico, pohyboval se jako on, byl to celý on,“ řekl David Sheff. (raininface)

Reklama

Reklama