Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„He thinks he's a black James Bond.“ - „If that dude was real, he'd think he was ME..“ Vzkřísit žánr buddy movie není nyní lehké ani pro jeho bývalé tvůrčí esa (viz. Blackovi Správní chlapi), ale tady ten střet mileniální křehkosti s obhroublým zástupcem nekomplikovanosti světa minulého století nacházel zajímavé rozměry. Je třeba si ovšem přiznat, že bez osoby bad motherfuckera Jacksona, který slovo cunt stále pronáší s nebývalou noblesou, by tahle Storyho jízda na černo nebyla tak produktivní.. S ohledem na hlášku z úvodu komentáře a nynější polemiky o nové barvě a pohlaví Flemingovy 007 je myslím na místě, aby dalším Shaftem byla Cameron Diaz. A komu se to nelibí, je rasistický misogyn.. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Bol si dobrý otec. Hneď potom ako si prestal predstierať, že si môj strýko.“ Príbeh stojí za hovno a akcia – pár zlámaných prstov a tri nedobre natočené prestrelky – vlastne tiež. ALE, čo ma naozaj bavilo bol Samuel L. Jackson, ktorý tu hrá v podstate takého čierneho, ozbrojeného Charlieho Sheena, jeho hlášky a jeho večné uťahovanie si z Juniora. Čiže vo výsledku je tento remake (alebo pokračovanie alebo čo to vlastne je) mizerný akčný film, ale zato dobrá komédia. Minimálne na to jedno pozretie určite. 45 % ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nadšeně jsem přivítal pokračování této klasiky z roku 2000. Návrat Samuela L. Jacksona potěšil, taktéž přítomnost původního Shafta a nejstaršího člena této zajímavé rodinky Richarda Roundtree v traileru navnadila. Přiznávám se, čekal jsem asi něco více než po většinu času poslouchat jeden infantilní vulgarismus za druhým. Od Jacksona jsem na sprostší mluvu zvyklejší, ale jak se lidově říká.........Čeho je moc, toho je příliš. Když pominu tento pokus o humor, tak bych filmu křivdil, kdybych tvrdil, že normálně vtipných narážek se zde divák nedočká. Najdou se tady, ale bohužel ty fakticky podařené, které na vás udeří a vy se jim od srdce zasmějete, ty se dají spočítat na prstech jedné ruky. Co se týče zápletky, tak všechno se dá prokouknout již po pár minutách, ale kdo čekal nějakou propracovanou zápletku, že ? Potěšila zpomalená přestřelka v klubu a závěrečné vyúčtování s hlavními grázly, jehož se zúčastnila celková trojice rodiny Shaftů. Trochu zamrzí, že se Richard Roundtree objevil na plátně asi jen pro posledních patnáct minutek. Hlavně díky němu film ožil, jeho přítomnost zafungovala jako čerstvý vánek. Nemohu říct, že by mě to nebavilo, ale potenciál byl ještě jinde. A jednička pořád nepřekonaná. Uvidíme, jestli se s rodinou Shaftů setkáme ještě potřetí. Za mě dávám 61 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že takéto filmy už vymreli. A ono nie. Plnohodnotná hláškujúca buddy krimi komédia, ktorá robí česť svojmu žánru. Hoci Tim Story ku koncu akoby stratil nadhľad a servíruje nám už tisíc krát vyriešené ukončenie, bez všetkých tých malých perličiek, čo zvyšok filmu robil takým záživným. To zamrzí. Odhliadnuc od toho, je to ale dobrý film. Hlavne Samuel si túto svoju úlohu užíva. V zásade nemám k tomu čo viac napísať. Je to pohodová oddychovka, bez trápnosti a hluchých miest. Len s tradičným americkým koncom. Pokračovanie by som uvítal. Ak by bolo teda v podobnom duchu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Mojim prvým omylom bolo, že som si neokontrolovala žánre. Píše sa tam, že Shaft je komédia, čo je vzhľadom na extrémnu nevtipnosť (nebála by som sa použiť výraz trápnosť) veľmi ťažko detekovateľné. Druhá chyba, neklikla som na režiséra a scenáristu, to by som zistila, že ide o černošskú komédiu, tie majú isté špecifické poznávacie znaky, bez ktorých sa celkom úspešne zaobídem (radšej nebudem zachádzať do detailov, aj keď ide o fakty). Viac akcie, menej afektovania a pokusov o humory by novému Shaftovi určite prospelo. Ku koncu som sa pohrávala s myšlienkou na tri hviezdy, ale keď mladý prišiel v tom kabáte do práce, vybavili sa mi potlačené spomienky na zúfalú prvú polovicu. Nemôžem tvrdiť, že by nevyšiel žiadny fór, to naozaj nemôžem a dokonca aj niektoré akčné sekvencie sa vydarili, ale Shaft ako klauniáda, to mi nejako nesedí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama