Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, všechna čest tvůrcům, protože se jim podařilo něco nečekaného. Bídným příběhem, chabými dialogy a hlavně blbě napsanými a obsazenými postavami se jim povedlo proměnit mě v Adarova / Sauronova fanouška. Adar je pro mě totiž zatím jedinou zajímavější figurou. Koho tu mám dál? Divně humorné duo v podání elfa a trpaslíka, krajně nesympatickou elfku (a její ztuhlou představitelku), kováře, o němž jsem nikdy neslyšel (rozuměj- nečetl), téměř slintajícího Maiu a tu nesympatickou tlupu z jihu. Ale abych jen nefrflal, musím uznat, že se mi tvůrci postarali o pořádnou dávku humoru, po níž jsem se chechtal tak, až jsem slzel. Parádní scéna: vojáci se stavějí do pozoru, hudba se vzedme do mohutné vlny a na palubu lodi zpomaleně vstupuje........nesympatická blondýna. Málem jsem si zvlhčil textil. No, jak už jsem napsal, pátou epizodu pro mě držel Adar. / Poučení: Kdyby chtěl Adar nahnat nějaké body, mohl by založit hnutí OLM. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme za sebou pátý díl a já začínám být nefalšovaně naštvaný! Jak mohla tahle scénáristická břečka projít? Galadriel je definitivně ta největší megera filmového plátna! Protivná arogantní kráva, která snad ani není schopná vlídného slova... Númenorijci mají být urození silní bojovníci, kteří porazili vojsko největšího zla ve středozemi. Zkušení válečníci, kterým má nyní jedna elfka ukazovat jak se bojuje? A Bronwyn je najednou vůdce všech vesnic, které se schovaly za hradby? Proč bychom tomu měli věřit? A co tam pořád pobíhá ta dcera Elendila? Co chce? Koho to zajímá? A jejich "romance" s tím chcípákem od Ar-Pharazôna... kdy se to stalo? Proč? O co komu jde? A proč by nás to mělo zajímat? Proč jsou chluponozi takové arogantní svině a klidně by nechali jednu rodinu chcípnout na chvostu? Proč mě má zajímat protivný spratek od Bronwyn?! A co teprve bramborák Gil Galad?! Největší z elfů, legendární král králů... stále s charismatem nahnilé dýně... Moje nenávist k celému tomuhle dílu roste s každým dílem. Tak odfláklá scénáristika a casting se opravdu nevidí... je to jako by autoři byli pubertální děcka a plácali dohromady scény, které mají být cool při promítání ve školní družině a už vůbec nikdo to nezvládá propojit v nějaký smysluplný tvar.. Je mi úplně líto všech těch dalších talentovaných lidí, co se podíleli na produkci... od překrásné hudby, která je jak z jiného filmu, masek, setu... tolik práce a přitom taková blbost... ()

Reklama

Epero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre, takže Galadriel je dokonca horšia, než bola. Ohrozuje životy všetkých len kvôli pomste. Nie je ani čestná, ale manipuluje ostatnými, kráľovnej klame, že chce típek byť kráľom a potom manipuluje jeho, keď mu do očí klame o tom čo sa jej stalo aby v ňom vzbudila pocit viny aby súhlasil že jej pomôže, hoci vyslovene nechcel kvôli tomu, čo napáchal. Ale to len podtrhuje, že je ochotná obetovať každého, vrátane nevinných mužov Numenoru za svoju šialenú jazdu za pomstou. Keď chceli, mohli dať že prišla o dieťa, či manžela, lebo takto, keď nemala s bratom ani pomer, tak zúriť storočia, ako malé decko? Iste, je to hrozné a každý by súcitil, ale všetko má svoje hranice. A hlavne vyzerá hlúpo. Hoci je pravda, že sa Sauron vrátil, ale ona strávila stovky rokov jeho hľadaním, ani nie bojovaním, keďže ako povedali, orkov roky nik nevidel.                                 Hobitov tiež zničili. Hobiti, ako nositelia dobra, schopní odolávať aj moci prsteňa. A tu sú to hnusní surovci. Hlavne že spievali pieseň, že nik nezostane pozadu a potom pošlú Norinu rodinu dozadu. A keď stará bosorka obviní človeka u Nori, že kvôli nemu nemajú potravu, tak navrhne, aby im odstránili kolesá. Podá to ako bežnú vec, ako keby to bola praktika, ktorú používajú. Takže sa títo dobráci vôbec nestarajú o svojich. Zaostávaš, zraníš sa, ochorieš, poškodí sa ti voz – dovidenia, opúšťame ťa. Surovejší, než barbari.                                 A už sme úplne opustili Tolkiena. Nezmysel o tom, že elfovia potrebujú svetlo stromu, aby žili a že bez neho zomrú a že ho oživí mitril, ktorý bol stvorený stromom... to je už proste príliš. Už sa úplne odrezali aj od Jacksonovho Pána Prsteňov, aj od čohokoľvek Tolkienovského.                                 A prečo stále vedie ľudí v pevnosti Bronwin, hoci je to len obyčajná liečiteľka, to už radšej divák ani nerieši. A potom, keď uvidí rytinu z pred tisíc rokov, ako ovplyvnil Morgoth jej ľud, tak to proste vzdá. Nie v nejakej dramatickej chvíli, keď orkovia prerazia hradby, ale pri tomto. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

diel, kde sa vela tliachalo a skutek utek. teda nieco sa dialo - dial sa mithril. jedine sympatie si ziskala dejova linia elrond-durin. zda sa, ze adaptacia je ozaj velmi volna, lebo sa mi nechce verit, ze by tolkien popisal tolko chujovin. zaver epizody bol cisty vtip. numenor posle tri lode (skor vyletne jachty), ktore maju zvratit osud stredozeme? akoze toto je mocna flotila ostrova? wtf...? to maju tvorcovia divakov ozaj za tak jebnutych? inak, celkom ma dojimaju tunajsi ufnukanci, ktori nariekaju, ako su ini s hodnoteniami uplne mimo. rozhodol som sa vam za vsetkych kazisukov ospravedlnit: tak nesmierne ma mrzi, ze vas oberame o rozkos z vasej asylum-verzie tolkiena. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zvláštní jak děj v druhé polovině “zčernobílal”. Prakticky cokoliv co se děje okolo blond-pipky (která se nonstop tváří jako protivná nafoukaná pinda) je nezáživné, až otravné. A cokoliv mimo nabízí něco zajímavého. O to víc mě štve, že se děj věnuje více té jedné otravné linii (přitom ostatní jsou mnohem zajímavější a s větším potenciálem než sledovat blbečka v přístavu, co neví co chce). Za mě top linii (se Skřety) je věnováno času nejméně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama