Reklama

Reklama

Burákový sokol

  • USA The Peanut Butter Falcon (více)
Trailer 1

VOD (1)

Burákový sokol, moderní dobrodružný příběh ve stylu Marka Twaina, sleduje Zacka (Zack Gottsagen), citlivého mladíka s Downovým syndromem, který uteče z domova s pečovatelskou službou, aby si splnil svůj sen a stal se profesionálním zápasníkem. Touží trénovat na zápasnické škole, kterou vede jeho idol The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Zvláštní souhrou okolností se jeho cesty zkříží s Tylerem (Shia LaBeouf), místním výtržníkem a vyhnancem na útěku, který se stane Zakovým trenérem a spojencem. Společně cestují přes deltu řeky, vyhýbají se autoritám, pijí whisky, hledají Boha a loví ryby. Nakonec přesvědčí Eleanor (Dakota Johnsonová), přátelskou pečovatelku, která má přivést Zaka zpět, aby se k nim na jejich cestě připojila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som celkom rád, že LeBeouf sa snaží o comeback. Príbeh je to pekný - Twainovský. Taký ten typ amerického sna, kedy neexistujú prehry aj napriek okolnostiam. Funkčné v niektorých aspektoch. V iných zase značne prikrášlené. Lenže aj napriek hodnotovosti a pohodovosti s ktorou film disponuje je celý príbeh zbytočne zdĺhavý a cítiť na ňom limity, ktoré sú úplne logické pri obsadený niekoho s Downovým syndrómom. The Peanut Butter Falcon ukazuje južanov ako milých ľudí, ktorý pomáhajú kde sa dá. Čo je možno aj pravda, keď ste biely. Ale neviem či to nie je presne ten typ filmov, ktoré len prešumia a vyšumia a zostane po nich len nejasná spomienka. Na to aby sa to udržalo v pamätí je to málo špecifické. Chýba tomu výraznejší rukopis. Ale tú hodinku a pol som si s hrdinami užil. A Dakota Johnson je krásna. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Stokrát opakované téma, vlastně pohádka, jak se autsider nakonec prosadí. Od počátku je jisté, jak nějak to musí dopadnout, nicméně je docela zajímavé, sledovat klikatici, kterou se autoři ke svému konci chtějí dostat a jak se s jejich záměrem popasují dost dobří herci. Podle skutečného příběhu to nejspíš nebude. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka ve stylu roadmovie o klukovi co má downův syndrom a chce se stát wrestlerem. Potká Shia LaBeoufa ztroskotance co utíká před svými činy ale zažijí spolu super dobrodružství. Film je občas vtipný, občas poučný ale hlavně je o tom, že lidi jako je Zack jsou dost silný. A hlavně v něčem rozhodně lepší než obyčejní lidé. 75% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený feel good film, kterému nechybí srdce. Režisérská dvojice Tyler Nilson a Mike Schwartz odvedli moc dobrou práci. Jejich režie je sympatická, zbytečně se nehraje na city a je to ve výsledku hodně osvěžující podívaná. Velmi tomu pomáhají herecké výkony herců, kteří jedou na maximum. Shia LaBeouf hraje skvěle a naprosto s přehledem dokazuje proč je jedním z nejtalentovanějších herců současnosti. Dakota Johnson je super a není zde jen hezkou tvářičkou. A Zack Gottsagen předvádí hodně silný výkon a krade si spoustu scén pro sebe. Film má parádní atmosféru, zajímavé a neokoukané prostředí (něco jako film Mud) a dobrý neurážející příběh. Je to trochu předvídatelné, ale to ničemu vůbec nevadí. Pokud to neznáte, tak tomu dejte šanci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takže, retardovaný Zack ujde z ústavu dementov, aby si splnil svoj sen a stal sa wrestlerom. To samozrejme dáva zmysel, veď väčšina wrestlerov naozaj vyzerá, ako by ušli z blázinca. Nakoniec na moje prekvapenie sa z filmu stal celkom príjemné a miestami vtpné posedenie, kde sa snaží byť silne tlačený námet ľudskosti. Herci tiež príjemne prekvapili. Dakota mala menej opuchnuté oči ako zvyčajne a aj LaBeouf vyzeral, že drogoval tentokrát trochu menej. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v prístavnom meste Savannah v americkom štáte Georgia. (MikaelSVK)
  • Počas filmovania bol herec Shia LaBeouf zatknutý miestnou políciou za výtržnosti pod vplyvom alkoholu. (MikaelSVK)
  • Film vznikl náhodou. Režiséři (Tyler Nilson, Mike Schwartz) potkali Zacka Gottsagena na táboře pro osoby se zdravotním postižením, Zack jim pověděl o svém snu, že by chtěl být filmovou hvězdou. Režiséři napsali Zackovi scénář na míru, podle jeho zvyků, zálib a tužeb. (vojacekr)

Reklama

Reklama