Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer 2
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (107)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sabrinina děsivá dobrodružství nejsou zrovna moc z tvorby Roberto Aguirre-Sacasa vydařená :/. Riverdale a Katy Keene jsou bezva, ale tohle je nudné, dlouhé, na to, že tu je čarodějnictví, to není moc zábavné a nevyhovuje mi postava Sabriny. Její partička přátel je dobrá, ale je to dost málo na to, aby mě to udržel při sledování. Jako zvládl bych seriál dosledovat, ale to bych furt dával 2 hvězdy, a to by za to nestálo. Humoru se tolik nechytám a teta Zelda a High Priest jsou strašně o ho*ně. Koho reálně jejich vztah zajímá? Myslel jsem, že se mi to bude hodit k 6. sérii Riverdaleu, ale nakonec jsem se bez toho obešel. Vyhodnocení: Nechápu postavu učitelky co chce ()

ER 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodní epizodě mně navnadila scéna se zapíchnutými nůžkami v hlavě učitelky a pak....story ze střední s občasným zaříkaváním. Na další skvělou scénu jsem čekal 3 epizody (a nebylo to svlékání Sabriny do spodniček). Hold je to seriál pro nenáročné diváky, který dokáže"okouzlit" svou cílovou skupinu. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Původní Sabrinu jsem nikdy pravidelně nesledoval, i když jsem samozřejmě viděl několik náhodných epizod. Jediné, co si z nich však pamatuju, je to, že tam byl mluvící kocour a že to byla taková světlá a pozitivní zábava. Ale už podle traileru mi bylo jasné, že tentokrát to bude něco jiného. A ve stejném duchu to pokračuje hned od úvodních titulků, které jen utvrzují v tom, že to bude temnější a komiksovější než předtím. Obsazení mi docela sedlo, Kiernan Shipka vyrostla z malé Sally Draper do pěkné polo-čarodějnice a potěšilo i pár povědomých tváří jako Michelle Gomez nebo Lucy Davis. První série tak trochu testuje, kam chce seriál vlastně patřit. A rozhoduje se mezi temným čarodějnickým světem, kde se nebojí zobrazit různé nechutnosti (líbil se mi snový netvor) a hloupým středoškolským životem, kde dělají postavy stupidní rozhodnutí (nebavilo mě oživování). A pokud chcete, aby vás to bavilo, tak musíte přijmout obojí, protože právě Sabrina je přebornicí v těch podivných rozhodnutích. Pro mě je Sabrina jako výplň času, když zrovna na Netflixu nenajdu něco zajímavějšího. Ale pokud bude stejná jako v první řadě, tak určitě nikdy nebudu nedočkavě očekávat kdy vyjdou další epizody. Já jsem osobně doufal, že to nebude tolik teenagerovské... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mi ta Sabrina Spellmanová vlezla pod kůži, to se musím přiznat. Nemastný, neslaný začátek, ale jak se blížil poslední díl, přistihl jsem se při něčem hrozném. Že totiž nepoužívám rychloposun, při některých nudnějších scénách a sleduju pěkně od začátku, až do konce. Přesně ta situace, kdy se z ošklivého kačátka vyklube solidní káča a Vám je pak líto dát si ji se zelím a knedlíkem. Vůbec mi nevadila lehká překombinovanost a dva palce nahoru zvedám za obě tety. Jedním slovem rozkošné, což platí hlavně o "Eowyn", která sice zestárla a přibrala, ale jiskru a smysl pro opravdu černý humor má pořád, což se mi asi líbilo úplně nejvíc. Takže jo, čistě za sebe můžu doporučit, není to určitě top pecka, ale solidní věcička, která tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí. Sláva Satanovi! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zatím je to spíše na tři hvězdy. Na jednu stranu hororovější pojetí Sabriny se mi líbí a celková stylizace je prostě perfektní (i když časté papundeklové rekvizity působí docela směšně), na druhou stranu naivní a pohádkově laděné momenty mě v tomto univerzu přišly hned dost podivné. Nevím, je to takový divný mix na pomezí hororu komedie a dramatu. Opravdu temné momenty střídají ty romantické a sem tam komické. Měl jsem celou dobu pocit, že tvůrci hledají tu správnou rovinu kterou se vydat, občas to působí všechno poměrně reálně a pak se jde do lesů za čarodějnicí jako s Disneyho pohádek. Přes opravdu zajímavý vizuál mám ze seriálu taky pocit jakési levnosti, celý great coven a čarodějnickou školu tvoří pouze malá hrstka čarodějnic, stejně tak obyvatel Greendale není kdo ví jak velký počet. Co se herců týče tak je asi pochopitelné, že se jedná spíše o průměrné výkony, ale ani mi to nějak nevadilo. Jednoznačně nejlepší jsou v tomto ohledu tety Zelda a Hilda, který jsem tu pózu tak nějak věřil. Zatím to moji pozornost drží docela slušně, ale asi bych byl radši, kdyby se to zbavilo těch naivních momentů ve prospěch toho reálnějšího pojetí, zatlačil bych na psychiku postav a následky a pocity z jejich činů bych neměnil jak na běžícím páse, ale nechal bych si to ty postavy pěkně vyžrat. Nápad to má dobrý, ale za mě osobně by to chtělo trochu dotáhnout a spíše bych se přikláněl k přiblížení k American Horror Story a ubral vlivu Pushing Daisies. Zatím zhlédnutá pouze první série. ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Lachlan Watson hrající Susie Putnam se identifikují jako non-binary, stejně jako jejich postava. Používají tedy zájmena „oni“ místo „ona/on“. (hansel97)
  • Kiernan Shipka měla dlouhé hnědé vlasy, když se poprvé dostavila na konkurz pro Sabrinu. Byla požádána, jestli by si pro příště nemohla nechat své vlasy zkrátit a obarvit na blond. Poté, co tak učinila, získala vysněnou roli. Oproti tomu Ross Lynch, ten si měl své blond vlasy přebarvit na hnědo. Podle producentů by se jeho barva jinak tloukla s barvou jeho herecké kolegyně. (Kacitr)
  • Poté, co Netflix ohlásil, že čtvrtou sérií seriál skončí, fanoušci sepsali petici, v níž žádali HBO MAX, aby seriál zachránil a natočil pátou řadu. V březnu 2021 měla petice přes 350 tisíc podpisů. (oli009)

Reklama

Reklama