Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterán je příběh muže, který se snaží fatálně změnit svůj život a vstoupit do společenské vrstvy, do které nepatří. Martin utekl z Česka do francouzské cizinecké legie a po letech se vrací s naditou kapsou peněz domů, aby našel pohodový život, začal podnikat a byl blízko své rodině. Armáda dala Martinovi veliký dar, schopnost přežít jakoukoli nebezpečnou situaci, ale nepřipravila jej na mnohem méně drsné podmínky, jakými je svět složitých lidských emocí a vztahů. Martin se sice s rodinou shledá, rozjíždí svůj vysněný byznys a prožívá nový vášnivý vztah s dívkou, ale i přesto, že všechno myslí dobře, postupně míří k neúprosnému pádu. Jeho trajektorii může změnit jen poslední kulka v zásobníku nebo zázrak mezi nebem a zemí… (Česká televize)

(více)

Recenze (153)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Co se z těch bot snaží vyklepat? Ústy se směje, ale oči má jaksi mrtvé. Písek neslyším, skrze tmu nevidím, a strach je mým slabým místem. Jsem ráda, že ani jedna z těch věcí blízká mi není. A ač se to zdá pro některé úsměvné, mne ten úsměv zamrzá na rtech. Sakra, jak ráda jsem, že to skutečně neznám. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská megastar Milan Ondrík poprvé v českém filmu jako veterán francouzské legie, který se vrátí do Brna a chce si otevřít kavárnu, ale zkomplikuje se to. Brilantní herecké výkony Ondrík, Kříž, skvělý námět, ale tak nějak nevyužil svůj potenciál. Nadsadím čtyři hvězdy ikdyž děj je nula nula nic, protože já prostě fandím těmto filmům a protože jsem taky bouchal do pytle. PS: Všichni tady brečej nad otevřeným koncem, ale já to viděl jako happy end - naděje žije, láska na něj počkala a pak byla svatba ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

První spolupráce režiséra Jana Hřebejka se scenáristou Markem Epsteinem nedopadla vůbec špatně. V hlavní roli romanticky pojatého dramatu o vině a trestu, jejím odčinění, a následně i o jakémsi usmíření a odpuštění exceluje slovenský herec Milan Ondrík, s nímž zde tvoří pár zatím neokoukaná Marie Poulová. Dále se ve filmu Veterán blýskli především Jan Kolařík, Pavel Kříž a kupodivu i Vincent Navrátil. Taky musím vyzdvihnout hudební doprovod, o který se postaral Martin E. Kyšperský. Mírné nedostatky bych sice našla, třeba konec byl trochu uspěchaný, ale jinak se mi to docela líbilo. (75%) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní! Takovýhle typ filmu a herce mi v českých luzích a hájích chyběl. Ondrík je dost sympatickej, navíc i vtipnej a světa znalej. Moc se mi líbil jeho dialog s Křížem o posílání peněz z charity do Afriky a pěkně si ještě dloubnul do ceny toho snobskýho rautu. Uvítal bych trošku jiný konec, ale i tak musím dát plný počet. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Veterán má zajímavý příběh a klade vcelku zásadní otázky. Bohužel, odpovědi na ně neznají zřejmě ani jeho tvůrci a tak je prostě nechali bejt. A nemyslím tím zrovna ten otevřený konec, ten mi vůbec nevadil. Za mě je to škoda, protože příběh sám o sobě mi přišel dost dobrý. a rozhodně by mě zajímal do větší hloubky. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Veterán (Milan Ondrík) se Sárou (Marie Poulová) jezdí na cyklovýlety z Ochozu u Brna ke kolonádě Reistna u Valtic, což je v jednom směru bezmála 80 kilometrů. (klukluka)
  • Martin (Milan Ondrík) ukazuje tetování, kde stojí „Marche ou crève“, neboli „Jdi nebo chcípni“ a říká, že je to heslo francouzské legie. To ovšem nemá pravdu, oficiálním mottem (nepoužívá se slovo heslo) Francouzské legie je „Honneur et Fidélité“ („Čest a věrnost“). Nikoliv často zmiňované „Pochoduj nebo zemři“. To se stalo pouze nepsanou pravdou, vycházející ze zkušenosti. (sator)
  • Milan Ondrík nabídku na hlavní roli v TV filmu Veterán nejprve z časových důvodů odmítl. Z počátku trval na tom, že bude ve filmu mluvit slovensky. Česky mluvící slovenští herci jsou podle jeho názoru ve většině případů příliš patetičtí. (klukluka)

Reklama

Reklama