foto

Marek Epstein

  • nar. 30.9.1975 (40 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent oboru scenáristika – dramaturgie na FAMU. Podle jeho scénářů byly natočeny televizní filmy Iguo-Igua, Trosečníci a některé díly seriálu Redakce. Za scénáře Rebarbora a Amen Sam získal v letech 2003 a 2004 první místa ve scenáristické soutěži o Cenu Sazky a vítězství v národním kole souteže Hartley- Merrill Prize. Scénář k filmu Rebarbora natočila rumunská režisérka Ruxandra Zenide v rumunsko-švýcarské koprodukci pod názvem Ryna. V Ceně Sazky 2006 získal druhé místo za scénář Signál, v roce 2007 pak třetí místo za scénář Krávy. Za scénář k televizním filmu BrainStorm získal cenu Elsa. Podle scénáře Amen Sam natočil Jiří Vejdělek film Roming (2007), stejný režisér realizoval i film Václav (2007), oceněný dvěma Českými lvy a dalšími mezinárodními cenami. Marek Epstein společně s Jiřím Vejdělkem získali na MFF v Šanghaji 2007 Cenu za scénář.

Zdroj: Falcon

Scenáristická filmografie

2016 Anděl Páně 2
Šarlatán
2015 Krasosmutnění
Svatojánský věneček (TV film)
Wilsonov
2014 Clona (TV seriál)
Osmy (TV film)
Pohádkář
Vlci a psi
2012 Posel
Signál
Šťastný smolař (TV film)
Ve stínu
Vrásky z lásky
2009 Poste restante (TV seriál)
2008 Bez tváře (TV film)
BrainStorm (TV film)
Šejdrem (TV film)
2007 ROMing
Václav
2006 Grandhotel
2005 Ryna
2004 Redakce (TV seriál)
2003 Iguo Igua (TV film)
Neděle (TV film)
Zelené duby
2002 Bůh ví… (TV film)
Kráska a netvor (TV film)
Radhošť
Trosečníci (TV film)
2001 Chodec (studentský film)

Herecká filmografie

2009 Poste restante (TV seriál)
2003 Seance Fiction (studentský film)
1999 Výheň
1996 Hospoda (TV seriál)

TV pořady

2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2013 Český lev 2012 (TV pořad)
2012 Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2008 Český lev 2007 (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1999 Třistatřicettři (TV pořad)

Spisovatelská filmografie

2013 Bella Mia - povídka

Režijní filmografie

2003 Neděle (TV film)
2001 Chodec (studentský film)

Kameramanská filmografie

TV pořady

2010 Výzva aneb DKNV Survival 2010 na vozíku (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(52)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace