Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské zklamání ... Us není špatný film, jen si myslím, že trpí těžkou krizí identity. Jako horror nefunguje vůbec, jelikož postrádá jakékoliv horrorové prvky a postavy se více než na to, aby byly posrané až za ušima soustředí na to, aby co nejvíce někoho vyhlásily nebo prostě zajebaly nějakou fajn hlášku ... čímž odpadá jakékoliv napětí, jelikož jsou v takovém chillu, že o ně prostě strach nemáte. A jako komedie to taky úplně nefunguje, jelikož hlášek tu zase tak moc není a celé se to táhne jako prd ... Lore zombíků je těžké wtf, které nemá hlavu ani patu, a závěrečný zvrat čujete na míle daleko. Po výborném Get Out je tohle naprosto brutální střela vedle ... škoda. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina Wilsonovcov sa vyberie na dovolenku na chate pri jazere a všetci sa tešia na víkend plný zábavy. Ich relax ale uprostred noci prekazia neznámi návštevníci, ktorí stoja na ich pozemku a nevyzerajú, že by mali v úmysle odísť. - Po Get Out bol tento horor samozrejme silno očakávaným kúskom, ale z výsledku nemám úplne dobrý pocit. Celý dej je samozrejme precízne vykonštruovaný a chyby v oblasti scenára, atmosféry alebo logiky konania postáv by človek hladal zbytočne. Práve s postavami mám ale ja osobne problém, pretože skvelý výkon Lupity Nyong'o je až príliš výrazný a ostatné postavy až nepríjemne zatieňuje a stavá ich na úroveň béčkových hororových hercov. Naviac som nepochopil režisérove úplne zbytočné komediálne vsuvky. Tie samozrejme fungovali v Get Out, kde je ústrednou postavou mladý týpek, ale vkladať ich do scén kde matka bojuje aby ochránila svoju rodinu mi príde nevhodné. Na druhej strane násilie je tu slušne vystupňované a ideálne skombinované s psychologickým terorom, takže v tejto oblasti sa nemám na čo sťažovať. Uvidíme s čím pán Jordan Peele príde ďalej, ale Us je dôkazom, že nie vždy je dobré mať fenomenálny debut, pretože potom sú očakávania velmi velké a mnoho divákov zostane sklamaných. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slovami mojej frajerky: Väčšiu kravinu som už dlho nevidela. No a musím s ňou súhlasiť. Tých čo to bavilo, nebudem súdiť, každý ma nárok na svoj film a každý ma svoj vkus, preto ani nebudem písať, aby ste sa na to nepozreli, no mňa tie Peeleho filmy zatiaľ fakt nebavia. Jednu dávam za atmosféru filmu, ktorú Jordna Peele zvláda skvele, ale inak ma to vôbec nebavilo. Mimochodom súhlasím s manželom hlavnej postavy, radšej mohli nastražiť pasce ako v sam doma a nie sa tam dve hodiny naháňať. 25% - 1* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele je nepochybně obrovský talent, což ukázal nejen ve svých komediálních skečích, ale také svým hitem Get Out, tedy do US byly vkládány velké naděje, na základě úžasného traileru a pozitivních reakcí od kritiků, ve výsledku lehce rozpačité pocity a film definitivně opět bude rozdělovat na dva tábory podobně jako Mother či Hereditary. Mainstream diváci a teenky mohou zůstat doma, tohle je mnohem náročnější podívaná než se na první pohled zdá a kdo čeká klasický home invasion/slasher/horor bude velmi zklamaný. Největšími trumfy jsou rozhodně herecké výkony, kde Lupita Nyong'o předvádí mimořádný herecký výkon v dvoj roli, skvěle zvládnuté řemeslo, detaily, záběry kamery, vizuál či intenzivní hudba ( I got 5 on it zde zazní 3x a při finální scéně poměrně vyvolává husí kůži) a také velmi odzbrojující a efektivní zvraty, jejichž pochopení Vám možná nedojde hned, ale kreativita se jim upřít nedá ani náhodou. Po hororové stránce US funguje také. Home Invasion je natočen slušně atmosféricky a slasher řádění je celkem brutální, byť na explicitní gore bohužel nedojde. Místy je film podložen i humornými vložkami, které z větší části fungují a nevadí. Lehce zamrzí, že vyloženě creepy film není a chybí zde výrazná pamětihodná scéna, o které by se v budoucnu mohlo mluvit. Mnohým také může vadit, že některé otázky nejsou vyloženy přímo na stůl a jestli to celé vůbec dává smysl je taktéž diskutabilní. Já tomu určitě věnuji opětovné zhlédnutí a ikdyž jsem očekával drsnější a hutnější podívanou, přesto musím uznat, že takhle originálně pojatý a kreativní horor tu nebyl dlouhá léta. 80% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chválím velké ambice a stěžejní scénu úplně na konci, která mi přišla super, ale jinak jsou My o třídu až dvě horší než Uteč. Zatímco minule jsem hrdinům od začátku fandil a bavilo mě rozkrývat originální příběh, jenž (v rámci žánru) dával smysl, tentokrát to Peele ve finále neustál. Z veškerého „mystična“ tu dává smysl asi 10% a zbytek je prostě bohapustě mimo, což má divák vzhledem k alegoričnosti celého filmu zřejmě ignorovat. Podle mě však tolik otázek smést ze stolu nejde. A jako by to nestačilo, problematičtí jsou vlastně celí My, jelikož se o postavy nikdy opravdu nebojíte a v napětí vás drží čistě touha po vysvětlení, co se to sakra děje. Jestli čtete tyhle řádky, tak jste z nich asi rozkódovali, že odkrytí všech karet (převážně) stojí za starou belu. Peele tak vlastně natočil jen průměrný „zombie“ horor, s jehož přesahem sice souhlasím, ale vážně to nemohla být jen epizoda z rebootu Twilight Zone? ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Slova „Get Out“ lze zahlédnout vyrytá u vchodu do zrcadlového bludiště. Get Out (2017) je také název prvního filmu režiséra Jordana Peela. (NiWi)
  • Ústřední rodina se jmenuje Wilsonovi. Spisovatel Edgar Allan Poe napsal v roce 1839 povídku „William Wilson“, kde titulní postavu pronásleduje jeho dvojník. (Amras)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama